מה לומדים בתואר שני לפסיכולוגיה?
בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה אפשר ללמוד בכמה מגמות התמחות - פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה פיזיולוגית ופסיכולוגיה קוגניטיבית. לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מכיל מסלולים לימוד רבים כמו פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה קלינית של הילד ופסיכולוגיה קלינית של המבוגר, מדעי המוח וההתנהגות, פסיכולוגיה עסקית וניהולית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה תעסוקתית, פסיכו- ביולוגיה ועוד.
תנאי הקבלה
ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה תנאי קבלה לא פשוטים בכלל. המועמדים צריכים להיות בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות בממוצע ציונים מעל 92. בנוסף, על המתמודדים צריכים לעבור בציון גבוה את מבחן המתא"ם אותו מקיים המרכז הארצי לבחינות והערכה. בחינת המתא"ם נערכת פעם בשנה והיא בוחנת את המיומנות והידע של המועמד בתחומי הפסיכולוגיה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר, ובוחנת את הרמה שלו בניתוח מאמרים פסיכולוגיים. בנוסף צריך המלצות של 2 מרצים לפחות, ולעבור ראיון אישי על ידי ועדת קבלה. לימודי פסיכולוגיה לתואר שני אפשר ללמוד באוניברסיטאות גם במספר מכללות בארץ.
אפשרויות תעסוקה
בוגרי לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מקבלים עם בסוף התואר את תעודת הפסיכולוג, הנותנת להם אפשרות לעסוק בתחום הפסיכולוגיה באופן מעשי. בנוסף, לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מאפשר לבוגריו להשתלב בחברות ובארגונים שונים כפסיכולוגיים ארגוניים. אחרים בוחרים במקצוע של פסיכולוג תעסוקתי אשר עובד במוסדות ציבוריים שונים ובחברות כוח אדם. יש הרבה מאד בוגרים אשר בוחרים לפתוח קליניקה משלהם. אופציות התעסוקה בתחום רבות מאד ונראה כי הבעיה היחידה היא לסיים תואר שני בפסיכולוגיה.