יחסית לביקוש הרב, תנאי הקבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה לא קשים במיוחד, אבל הם בהחלט מגוונים. ניתן למצוא מוסדות בהם אפשר להתקבל גם ללא בחינה פסיכומטרית ומקומות בהם נדרש ציון פסיכומטרי של מעל 600. בדקו כאן מה הם תנאי הקבלה במוסדות השונים
תנאי קבלה לפסיכולוגיה במוסדות שונים
לכל מוסד לימודים אשר מלמד לימודי פסיכולוגיה תנאי קבלה משלו. תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות אבל אפשר למצוא תנאים דומים בין כולם מכיוון שכל מוסד לימודים רוצה שהסטודנטים הבאים לפסיכולוגיה יהיו מהמוסד שלהם. לדוגמא:
• המכללה למינהל - ניתן להתקבל עם ציון בגרות ממוצע של 95 ומעלה או עם מסלול מכינה לבעלי ציון בגרות נמוך מ 95.
• מכללת אחווה - זכאות לבגרות מלאה בממוצע 100 ומעלה, אנגלית בהיקף של 4 יח"ל בציון 70 ומעלה, מתמטיקה בהיקף של 4 יח"ל,בציון 70 ומעלה, מקצוע מורחב בהיקף של 5 יח"ל ובציון 80 ומעלה.
• הבינתחומי בהרצליה - ציון ממוצע של 92 ומעלה.
• מכללת רמת גן - תעודת בגרות מלאה או בעלי תעודה שוות ערך לתעודת בגרות ישראלית או בעלי תעודת סיום של מכינה אוניברסיטאית (אין סף של ממוצע ציונים נדרש).
• האקדמית תל אביב יפו - תעודת בגרות ישראלית קבילה או תעודה שוות ערך מחו"ל, בחינה פסיכומטרית, בחינת מיון באנגלית הכלולה בבחינה הפסיכומטרית.
• המרכז האקדמי למשפט ועסקים - תעודת בגרות מלאה בציון ממוצע 75 ומעלה. מועמדים מעל דיל 30 יכולים להתקבל עם בגרות נמוכה מ75 אך נדרש מעבר מכינה.
• אוניברסיטת אריאל, מתוכנת דו חוגית - ציון קבלה משולב של ממוצע ציוני הבגרות וציון מבחן הפסיכומטרי, מבחן סיווג באנגלית. מבחם יעל בציון 105 ומעלה לבעלי בגרות ופסיכומטרי בשפה שאינה עברית
מבחני כניסה
לתואר ראשון בלימודי פסיכולוגיה תנאי קבלה אשר מורכבים בדרך כלל ממוצע ציוני בגרויות וציון פסיכומטרי והם הבסיס. בנוסף, יש מוסדות לימוד אשר נוהגים לעשות ראיון אישי בכניסה ללימודים אלו ביחד עם צוות הלימודים. ישנה אפשרות לעשות מכינה ולשפר את סיכויי הקבלה למי שלא עומד בתנאי הקבלה.
איך מגדילים את סיכויי הקבלה
פסיכולוגיה זהו תחום טיפול. לכן כל מה שקשור לתחום הטיפול- ניסיון טיפולי, הדרכתי, תרומה לקהילה ורגע בנושא יכולים לעזור מאד בקבלה ללימודי פסיכולוגיה. בנוסף, אנשים שיש להם תואר בנושאים דומים או מקורסים חופפים יכולים מאד לעזור להעלות את הסיכוי לקבלה.
טיפ לפני שניגשים להתקבל
רצוי שהמועמד יתחבר להתנהגויות האדם וטבעו ,ידע לזכור המון תיאוריות וחומר עיוני שבהם יצטרך להשתמש במהלך הטיפול, ידע להקשיב ולהיות בעל אתיקה מקצועית ועוד תכונות רבות שדרושות אצל פסיכולוג.