תנאי קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה
לימודי פסיכולוגיה תואר שני זהו אחד מתחומי הלימוד המבוקשים ביותר ללמידה אך יחד עם זאת אחד מתחומי הלימוד שהכי קשה להתקבל אליהם.
כמעט כל מוסד לימוד דורש רשימת תנאי סף מאוד נוקשית הכוללת:
ציון גבוה במבחן מתא"ם, ממוצע ציונים בתואר הראשון של מעל 90, המלצות מ2 מרצים, ראיון אישי והתנדבות במוסדות רלוונטיים לענף. הסינון הוא מסיבי ולא כל אחד מצליח להתקבל.
ישנם לא מעט אנשים שמנסים להתקבל יותר מפעם אחת ומשקיעים בכך לא מעט זמן וכסף.
התמחויות
יש כמה סוגי התמחויות בלימודי פסיכולוגיה תואר שני ובניהם: תחום פסיכו-ביולוגיה אשר חוקר את ההשפעות ההתנהגותיות ועצביות על מערכת החיסון ותפיסת הכאב. תחום הפסיכולוגיה הקלינית – אשר כוללת בתוכה את תחום הפסיכופתולוגיה. תחום הפסיכולוגיה הקוגניטיבית – אשר מתקשרת גם עם לימודי נוירו-פסיכולוגיה.
מה עושים עם זה
אנשים בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה יכולים לעסוק כיועצים ומדריכים אך לא כמטפלים. לעומת זאת בוגרי לימודי פסיכולוגיה תואר שני יכולים לעבוד כמטפלים במגוון התמחויות כל אחד לפי התחום בו הוא התמקצע, לעבוד בקליניקות ביתיות או בתחנות לבריאות הנפש, לעבוד תחת משרד הרווחה והעבודה במשרד החינוך ועוד.
לימודי פסיכולוגיה תואר שני- התמחות מקצועית
ללימודי פסיכולוגיה תואר שני יש ההתמחויות בפסיכולוגיה קלינית, שיקומית, רפואית וחינוכית והיא אשר נותנת לאנשים המטפלים לעסוק בתחום ולהעניק טיפול. כדי להפוך למומחה מקצועי, צריך לעבור תקופת הכשרה שעומדת על 4.5 שנים בהיקף של חצי משרה. את תקופת ההתמחות אפשר להתחיל כבר במהלך התואר, בעיקר מהסיבה שאז ניתן לבחור את סוג ההכשרה המתאים ביותר.