איפה כדאי ללמוד פסיכולוגיה
אחד ממקצועות הלימוד המבוקשים ביותר ללמידה בקרב סטודנטים לתואר ראשון הוא לימודי פסיכולוגיה. בכל שנה נרשמים אלפי סטודנטים למסלול של תואר ראשון בפסיכולוגיה במגוון מכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ. בעקבות הביקוש הגדול ללימודים אלה המון מוסדות לימוד אקדמיים פתחו אצלם מסלול של לימודי פסיכולוגיה וכיום כמעט ואין מוסד אקדמי שלא מציע מסלול של תואר ראשון בפסיכולוגיה. אז איך יודעים איפה כדאי ללמוד פסיכולוגיה? מה השיקולים שצריך לקחת בחשבון בהחלטה הזאת?
רמת לימוד
שיקול ראשון שחייבים לקחת בחשבון כאשר מבררים איפה כדאי ללמוד פסיכולוגיה הוא כמובן רמת הלימוד. לכל מוסד אקדמי רמת לימוד משלו ודרישות שונות. מוסדות הלימוד מוערכים לפי רמת הלימוד שהם מציעים. לכן, בהמון מקרים מי שהלך ללמוד במוסד בו רמת הלימוד היא גבוהה יתקבל ויתועדף על פני אחרים שלמדו במוסד אקדמי שבו רמת הלימוד היא פחות גבוהה. לכן ישנה חשיבות לרמת הלימוד. מי שהולך על לימודי תואר בפסיכולוגיה במוסד לימודים שבו רמת הלימוד גבוהה אמנם ילמד קשה יותר במהלך התואר אך הידע שיהיה לו יעזור לו בקבלה לעבודה ויגדיל את סיכוייו להתקבל לתואר שני.
שיקולים נוספים
שיקולים נוספים שצריך לקחת בחשבון כאשר מתלבטים איפה כדאי ללמוד פסיכולוגיה הם שיקולים גיאוגרפיים וכלכליים. למיקום הגיאוגרפי של מוסד הלימוד יש משמעות רבה. מי שילמד פסיכולוגיה במרכז תנאי המחייה שלו יהיו יקרים בהרבה מאשר אלה אשר גרים בפריפריה. בנוסף לכך מי שהולך ללמוד במכללה פרטית יצטרך לשלם שכר לימוד של 30 אלף ₪ בשנה לעומת מי שהולך ללמוד באוניברסיטה אשר יצטרך לשלם שכר לימוד אוניברסיטאי של 10 אלף ₪ בשנה.
יש עוד המון שיקולים שחשוב לקחת בחשבון כאשר מתלבטים איפה כדאי ללמוד פסיכולוגיה. יש לכך השלכות לטווח רחוק וזה משהו בהחלט צריך להשקיע בו מחשבה.
איפה כדאי ללמוד פסיכולוגיה - במכללה או באוניברסיטה?
קיימים לא מעט הבדלים בין לימודים במכללה או באוניברסיטה ובמיוחד בתנאי הקבלה. כדי להתקבל ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הדרישה היא לנתונים גבוהים מאוד של ציוני בגרות ופסיכומטרי שמתקרב ל700 לפחות. במכללה לעומת זאת אין תנאים קשים כל כך, פסיכומטרי 550 יכול להספיק למרות שיש מכללות ישהדרישות שלהן יכולות להגיע גם לציון פסיכומטרי של מינימום 620.
ההבדל ברמת הלימודים הוא גם גדול ומשמעותי יחסית, באוניברסיטה האתגר הוא גדול יותר, והמבחנים הם ברמה אחת מעל ההרצאה, לעומת זאת במכללות יש כאלה ש"מאכילים את הסטודנטים בכפית" ומה שהם ילמדו בקורס יהיה במבחן ולפעמים אפילו אותם שאלות שתורגלו בכיתה.