תואר ראשון בפסיכולוגיה הינו אחד התארים הנחשקים ביותר. אך עדיין נשאלת השאלה: מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה?
ליהודים היסטוריה ארוכה בתחום הפסיכולוגיה.
בפסיכולוגיה תצומת הלב היא על הצד המחקרי, התיאורטי ומוחשי של התנהגות וטבע האדם. עוסקים במקצוע מנסים לענות על השאלה: מדוע האדם העומד מולם מרגיש כפי שהוא מרגיש וכיצד לעזור לו בצורה היעילה ביותר. כיום לא כל הנרשמים לתואר ראשון פסיכולוגיה יודעים מה יקרה איתם עם קבלת התואר ורבים ניצבים בפני השאלה: מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה?
על מקצוע הפסיכולוגיה
הפסיכולוגיה מתחלקת לתחומים רבים ולא כל מסיימי הלימודים הופכים לפסיכולוגים קליניים המטפלים באנשים. יש גם פסיכולוגים ארגוניים, פסיכולוגים של ספורטאים, פסיכולוגים תעסוקתיים, פסיכולוגים שיקומיים וכו'. ניתן ללמוד כיום לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה ברוב האוניברסיטאות בישראל וגם במספר לא מבוטל של מכללות.
אפשרויות תעסוקה
כיום בוגרי לימודי פסיכולוגיה אינם יכולים לעבוד בתור פסיכולוגים, ובטח שלא בתור פסיכולוגים קליניים. לשם כך חייבים תואר שני בפסיכולוגיה- אז מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה? ניתן לעבוד בתחומים השונים הקשורים לפסיכולוגיה בתור יועצים ארגוניים או יועצים לחברות, עבודה בתחום ניהול משאבי אנוש, ומגוון גדול של תפקידים אחרים, אך לא פסיכולוגיים גרידא. תעסוקה בתחום לאחר התואר הראשון תקנה יתרון תעסוקתי בהמשך הדרך וידע מעשי בתחום.
המשך לימודים
לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה מהווים את הבסיס ללימודי תואר שני. כאמור לעיל על מנת להפוך לפסיכולוגיים צריך לעשות תואר שני בפסיכולוגיה, וכדי לעמוד בתנאי הקבלה הגבוהים ולהצליח בתואר עצמו יש צורך להחזיק בתואר ראשון בפסיכולוגיה בממוצע ציונים גבוה.
כמה מרוויחים בעלי תואר בפסיכולוגיה?
בשביל לעבוד כפסיכולוג בפועל צריך המטפל להחזיק גם בתואר שני רלוונטי. מי שבוחר שלא להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה יכול יהיה לעבוד במגוון משרות כמו למשל - יועץ ארגוני, אנשי כוח אדם בחברות השונות, מדריכים טיפוליים לנוער ואוכלוסיות מיוחדות, עובדים במוסדות שיקומיים פרטיים או ציבוריים, פסיכולוגים תעסוקתיים במגוון חברות במשק ועוד ועוד. חשוב מאוד להדגיש כי על פי החוק בישראל, מי שרוצה לעבוד כפסיכולוג קליני, יכול לעשות זאת רק לאחר שהוסמך לכך כדין ורק לאחר שסיים בהצלחה גם את התואר השני בתחום עם עמידה בכל היעדים והמטלות של התואר כמו התמחות ואת כל המבחנים הרלוונטיים ללימודים. נושא השכר מן הסתם ישתנה משמעותית בין משרה כזאת לאחרת וזה תלוי איפה יחליט בוגר התואר ללכת לעבוד והאם ילך לעבוד כעצמאי בתחום או בחברה גדולה כשכיר. המשכורת שלו תהיה בדיוק כמו בממוצע במשק, מי שיבחר ללכת לעבוד כיועץ ארגוני ירוויח שכר ממוצע של יועץ ארוגני וכן הלאה.