תנאי קבלה
- תואר ראשון בתחומי החינוך/ההוראה/תחום קרוב
- ניסיון של שנה לפחות בעבודה חינוכית (פורמלית או בלתי פורמלית)
- ראיון אישי (אין צורך בניסיון או לימודי בישול)
- ניסיון של שנה לפחות בעבודה חינוכית (פורמלית או בלתי פורמלית)
- ראיון אישי (אין צורך בניסיון או לימודי בישול)
כמה זמן לומדים
- תוכנית שנתית | יום לימודים אחד בשבוע (ימי שני)
פרטים על מבשלים חינוך- הבישול ככלי חינוכי רגשי
מה זה בישול ככלי חינוכי?
בישול הוא תהליך יצירתי ומהנה שמאפשר חיבור אישי, רגשי וחברתי עם ילדים במסגרות חינוכיות. דרך העבודה המשותפת במטבח ניתן לפתח:
-כישורים רגשיים וחברתיים
- מוטוריקה עדינה וגסה
- שפה ותקשורת בין-אישית
- מיומנויות למידה וריכוז
- חיבור לעולמות זיכרון ורגש
הבישול הופך לכלי חינוכי של ממש, המשלב תזונה, יצירתיות, סקרנות וגישה רב-תחומית תוך חווית למידה חיה ומשמעותית.
מידע נוסף:
מטרת התוכנית להכשיר אנשי ונשות חינוך לשלב בישול בעבודתם ככלי חינוכי-רגשי, פרטני וקבוצתי, המאפשר פיתוח כישורים מגוונים בקרב ילדים.
במסגרת הלימודים נערוך היכרות עם תאוריות של תזונה וחינוך, פיתוח תוכניות לימוד מותאמות גיל, עבודה עם אוכלוסיות מגוונות, יצירתיות והיבטים סנסומוטוריים של עבודה במטבח.
סגל מוביל: מרצים מהשורה הראשונה בתחומי חינוך, טיפול, NLP, תזונה וריפוי בעיסוק.