ספורט עושה טוב לגוף ולנפש שלנו, זה משפר את המצב הרוח שלנו, עוזר לזירוז חילופי חומרים ומעריך את החיים שלנו. תשמעו זאת מכל אנשי הרפואה והבריאות. בכדי לעסוק בספורט (כשלהו) כמתאמנים אנחנו צריכים מאמן ספורט שידריך אותנו כדי שנוכל להוציא את המיטב באימון וכמובן כדי שלא ניפצע. לכן יש צורך במדריכי ספורט ומאמני ספורט מקצועיים ואיכותיים שחיים את הספורט ביום יום ויש להם את התשוקה לעזור לאחרים ויכולת להעביר את הידע שלהם האלה. לימודי ספורט מאוד פופולאריים מכיוון שהם מאפשרים לאוהבי הספורט לשדרג את עצמם ולהפוך לאנשי מקצוע בתחום האהוב עליהם על ידי השלמת קורס מאמנים או קורס מדריכי ספורט.
סוגי הכשרה בלימודי ספורט
הקורסים מתחלקים ל-2 קטגוריות:
הקורסים המוכרים על ידי חוק הספורט אשר מפוקחים על ידי מנהל הספורט וקורסים שאינם מוכרים על ידי חוק הספורט. קורסים שמתקיימים במסגרת חוק הספורט מספקים לבוגרי הקורסים תעודה מטעם המדינה ומשרד התרבות והספורט.
קורסים שלא מוכרים (לחוק הספורט) מספקים תעודה מטעם מוסד הלימוד בהם לומדים הסטודנטים או מטעם ארגון לאומי \ בין לאומי בענף ספורט ספציפי.
מה ההבדל בין קורס מאמנים לקורס מדריכי ספורט?
במסגרת הקורסים המוכרים (על ידי חוק ספורט) ההסמכה מתחלקת לדרגת "מדריך" ולדרגת "מאמן" כאשר מדריכים רשאים לאמן צעירים מתחת לגיל 16 ולהיות כצוות עזר למאמנים או להדריך במגוון ענפים לגילאים אלה. לעומת זאת דרגת "מאמן" היא דרגה המקצועית יותר בין השניים, מאמן רשאי לאמן בוגרים וספורטאים מקצועיים.
בספורט עצמו יש ענפים שונים שמתחלקים לסוגים שונים של ספורט - ענפי ספורט תחרותיים, כגון כדורגל, טניס, טריאתלון ועוד. כמו כן ישנם ענפי ספורט שאין בהם תחרויות או ליגות לדוגמא: מאמני חדר כושר, פילאטיס, מחול אירובי, זומבה ועוד תחומים מגוונים.