מקצועות המנהלה והמשרד נחשבים באופן מסורתי ל"מקצועות הצווארון הורוד" - כלומר, מקצועות נשיים באופן מובהק, שאין כמעט גברים שעוסקים בהם. למרות הטון המזלזל שבו מתייחסים למשרות אלו בחוגים מסוימים, הרי שהמזכירות אחראיות על כל ענייני המשרד ויודעות מה קורה בו בכל רגע ורגע, כמו גם נמצאות בקשר עם לקוחות החברה. עבודתן הקשה כוללת שעות עבודה רבות, כשבדרך כלל המזכירה צמודה למנכ"ל ועובדת בשעות בהן הוא עובד - גם אם אלו חורגות משעות העבודה הרגילות. תפקידי המשרד וההנהלה דורשים הופעה ייצוגית, יכולת קבלת החלטות והתמודדות מהירה עם אירועים בזמן אמת. המזכירה תורמת לביצוע העבודה השוטפת במשרד, גם אם מעשיה אינם מורגשים אלא היא פועלת מאחורי הקלעים להבטיח שהעניינים מנוהלים בצורה תקינה. התפקידים שהיא מבצעת מתחברים לפעילות שהיא הרבה יותר מסך חלקיה.
מי שמקצועות ההנהלה לא הכי מעניינים אותו יכול לפנות לתחום בעל אחריות גדולה לא פחות מעולם הניהול והם לימודי משאבי אנוש או ניהול משאבי אנוש.
חלקית או מלאה - הביקוש תמיד גבוה
קשה לתאר משרד ללא מזכירה או בעלת משרה אדמיניסטרטיבית מקבילה. ובאמת, כיום הביקוש למשרות המנהלה גובר, וחברות מעסיקות עובדות בתפקידי משרד בתפקידים ניהוליים כמו גם זוטרים, וכן במשרות קבועות, זמניות, מלאות או חלקיות (ולעיתים: בשכר לפי שעה) - הכל בהתאם לצורך של כל חברה וחברה.
לימודים: לפיתוח המיומנויות האישיות
אמנם לא ניתן ללמוד "תואר ראשון במזכירות", וגם אין חובה ללמוד את התחום, אולם כיום, עם הביקוש הגובר, מזכירות ומנהלות אדמיניסטרטיביות רבות מגיעות למסקנה כי הדבר כדאי. מנהלת אדמיניסטרטיבית יכולה להפיק ידע רב מלימודי תעודה כאלו או מסדנאות העשרה לפיתוח מיומנויות אישיות. הלימודים משפרים את מיומנויות המחשב של המזכירות, ומאפשרות להן להתנסות ולהתמחות במספר יישומים נוספים או בתוכנות שלא הכירו עד כה.מקצועות מנהלתיים נוספים דורשים התמחות בתחומי ידע מסוימים - כמו רפואה או משפט - שניתן ללמוד במהלך הקורסים.