תיאור המקצוע
מה זה בכלל?
המזכירה אחראית על תיאום פגישות ומענה לטלפונים בחברה או משרד כלשהו. עוד היא אחראית על, ארגון פעילויות, טיפול בדואר ועניינים נוספים של הארגון.
מה הן דרישות הקדם?
היכרות עם מחשב ועם תוכנות Office או תוכנות מקבילות להם, יכולת הקלדה. אין צורך בתואר רשמי.
זה מתאים לי?
העבודה היא עבודה בשעות קבועות - במשרדי עורכי דין מדובר בעבודה במשמרות. זו עבודה נוחה מול מחשב, שדורשת דיוק ודייקנות. כמו כן על המשכירה להיות ייצוגית ובעלת אופי נעים, וכן נדרשת יכולת בין-אישית. המזכירה צריכה לדעת לקבל סמכות, ובמשרדים מסוימים נדרשת הגדלת ראש.
מידע על הענף
מספר מועסקים:
בשנת 2005 היו מעל ל-78,000 מזכירות בשוק.
טווח גילאי המועסקים:
ניתן למצוא מזכירות בכל הגילאים. ישנן בנות שמתחילות לעסוק בכך עוד בשירותן הצבאי, ומולן - נשים מבוגרות בגילאי הפנסיה.
משכורות:
מזכירה מתחילה ללא ניסיון יכולה לצפות לשכר של כ-3,500 שקלים בחודש; מזכירה בעלת וותק רב שעובדת בחברה נדיבה (ובעלת תחומי התמחות מסוימים) יכולה לצפות ל-10,000 שקלים בחודש.
הכשרה ותעודות
הכשרה ולימודים
ניתן להתקבל לעבודה גם ללא לימודים, אולם מי שמעוניין באסמכתא כלשהי יכול ללמוד את התחום באחד מקורסי התעודה הרבים שקיימים. דרישות הקבלה הן לרוב 12 שנות לימוד והיכרות עם יישומי Office.
מה לומדים שם?
הלימודים מקנים לתלמידים ידע בסוגי ארגונים שקיימים, מלמדים אותם מושגים ומונחים בארגוני העבודה, וכן את המבנה הארגוני, תקשורת בין-אישית, תדמית. כמו כן נלמדים סוגי התכתבות הקיימות - עסקית, מסחרית, פנים ארגונית וכו'.
השתלבתי, מה הלאה?
ניתן להתקדם למשרת מזכירה בכירה, מזכירת מנכ"ל או ניהול לשכה. לחלופין, לאחר צבירת ניסיון מסוים, המזכירה יכולה לעבור קורס מקצועי ולהפוך למזכירה משפטית או מזכירה רפואית.
כרטיס ביקור
הכשרה ולימודים