לימודי בישול בחו"ל
העולם הקולינרי לא שונה משאר התחומים שמגיעים לישראל, גם הוא מגיע לישראל אחרי הרבה זמן שהוא נוסה וכבר דיי נשכח בעולם, כך היה עם טרנד הסושי, טרנד הסמארטפונים ועוד, הדברים שמצליחים בחו"ל לרוב כן מגיעים לישראל, כך גם בתחום הקולינרי, למרות שבישראל יש תרבות קולינרית רחבה, בגלל שאנו עם שיש בה הרבה עדות, שונים ודומים אחד לשני, המטבח הישראלי יותר פעיל מהמטבח בארה"ב לשם השוואה, בארה"ב יותר יותר אנשים אוכלים אוכל מהיר ולא מבשלים לעצמם בישראל אנו מוצאים את עצמנו מכינים אוכל ביתי במטבח המשמש כמקום עיקרי בבית.
אז למה ללכת על לימודי בישול בחו"ל?
נשאלת השאלה אם המטבח בישראל בעל חשיבות מרובה למה אנו צריכים לצאת לניכר כדי ללמוד בישול? למה צריכים בכלל את לימודי הבישול בחו"ל? הסיבה העיקרית היא שכל הטרנדים העולמיים נמצאים בחוץ כי מה לעשות ישראל היא בעיקר ארץ קולינרית של עדות מזרחיות או מערביות אך זה יותר אוכל ביתי, מי שרוצה לעשות יותר מאוכל ביתי ולקבל מידע רב על האוכל העכשווי, על כל מה שחדש בעולם הקולינרי, כן יצטרך לבחור בלימודי בישול בחו"ל, הרבה שפים יצאו ללמוד בישול בחו"ל וחזרו לארץ בעלי שם גדול יותר בטרם פתחו מסעדה, השפים חוזרים מלימודי בישול בחו"ל מארצות אירופיות כמו צרפת ואיטליה, כאשר המוסד הקולינרי הידוע והוותיק ביותר, הנחשב ביותר הוא הקורדון בלו שלו סניפים באסיה, אמריקה הלטינית, אוסטרליה, אירופה, המזרח התיכון וארה"ב.