072-3300504

תואר שני בתזונה

בשנים האחרונות ישנה עלייה מתמדת ללימודים בתחום התזונה. השינוי נוצר בעיקר בעקבות המודעות הגבוהה שנוצרה לגבי זה שתזונה נכונה גורמת לתוחלת חיים ארוכה יותר ועוזרת בלא מעט בעיות רפואיות ובריאותיות. לאור הנאמר ובעקבות העלייה המתמדת במודעות הציבור בנושא של השפעות התזונה על בריאות האדם, נוצר ביקוש גבוה בשוק לתזונאים מיומנים ומקצועיים שצפויים להשתלב בתחום - בין אם מדובר במגזר הציבורי או במגזר הפרטי. הלימודים לתואר שני בתזונה נועדו להכשיר אנשי מקצוע שיחזיקו בידע רב ומקיף בתחום.
 
תואר שני בתזונה
 
 קהל היעד
 
הלימודים לתואר שני בתזונה מתאימים לכאלה שרוצים להפוך למטפלים מוסמכיפ בתחום התזונה. במהלך הלימדוים ילמדו הסטודנטים מגוון גדול של נושאים כמו: מדעי הבריאות, חקר המזון ועוד ועוד. 
 
מה לומדים?
 
הלימודים כוללים בין היתר את הנושאים הבאים: הפרעות אכילה, השמנת יתר, תזונת ילדים ונוער, ביו-אתיקה, קשר בין תזונה וגנטיקה, הערכה תזונתית, אפידמיולוגיה תזונתית (הקשר בין תזונה לתחלואה), השפעות תזונתיות בתחום מחלת הסרטן, דלקות, מנגנון פעולה של מרכיבי מזון שונים ועוד.
 
 

תנאי קבלה לתואר שני בתזונה

 
הלימודים לתואר שני במדעי התזונה מיועדים לכאלה שסיימו בהצלחה לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה או בחקלאות. חשוב להדגיש שרק בוגרי תואר ראשון בתזונה יוכלו לעבור התמחות מעשית ולשמש כתזונאים בפועל.
 
במקרים מסויימים גם בוגרי תואר ראשון מתחומים אחרים יכולו להגיש את מועמדתם לתואר אבל ככל הנראה יצטרכו לעבור ועדת קבלה שתבחן את מידת התאמתם וכמו"כ יידרשו להשלמת קורסים שונים טרם תחילת הלימודים לתואר. בחלק ממוסדות הלימוד בתחום ישנה דרישה לניסיון מעשי בתחום או לחילופין הצגה של המלצות אקדמיות ומעבר של ראיון אישי, הבוחן את מידת התאמתם לתחום.
 
כמה זמן לומדים?
 
ברוב המקרים יימשכו הלימודים לתואר זה כשנתיים. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן למצוא מסלולים מותאמים לאנשים עובדים שיעדיפו ללמוד במקביל לשגרת חייהם. במקרה הזה מן הסתם הלימודים יימשכו יותר זמן - תלוי במוסד הלימודים ובמסלול אותו יבחר הסטודנט.
 
איפה עובדים?
 
לימודים לתואר שני בתזונה מכשירים הלכה למעשה את הבוגרים לשמש כתזונאים פעילים במסגרות שונות כמו: מערכות שירותי הבריאות השונות –  בתי-חולים או קופות חולים פרטיות. חשוב להדגיש שבמקרה הזה יש דרישה בתעודת הסמכה מעשית, שניתנת רק לאחר ביצוע סטאז'. ההצטרפות לביצוע סטאז' קיימת רק למי שאוחז בתואר ראשון בתחום. התואר השני לבדו אינו מאפשר ביצוע סטאז' במידה והתואר הראשון הינו בתחום אחר. כמו כן, יכולים התזונאים להשתלב במוסדות פרטיים שמעניקים שירותי ייעוץ תזונתיים, כגון מכוני כושר,קאנטרים, סטודיו פרטי וכו'. בנוסף, בוגרי הלימודים יכולים להשתלב בתפקידי מחקר במדעי התזונה או לחילופין בתפקידי הוראה במסגרת התוכניות האקדמיות השונות בהן הוא נלמד.
 
כמה מרוויחים?
 
תזונאי מתחיל שמחזיק בתואר שני וסיים סטאז' צפוי להרוויח שכר התחלתי שיעמוד על כ- 9,500 - 11,500 ש"ח חודשי. לאחר צבירת כמה שנות נסיון צפוי השכר לעלות ולעמוד על כ- 12,000 - 15,000 ש"ח חודשי. חשוב להדגיש שהנאמר לעיל מדבר רק על כאלה שהפכו להיות שכירים אולם ישנם תזונאים/דיאטנים שבוחרים אחרי כמה שנים של עבודה תחת מסגרת פרטית או ציבורית לצאת לדרך עצמאית ולפתוח קליניקה פרטית. במקרה זה השכר הוא שעתי וצפוי לעמוד בשלב ההתחלתי על סכומים שנעים בין 250 - 350 ש"ח בשנים הראשונות, ולאחר מכן צפוי השכר השעתי לעלות משמעותית ולעמוד על כ - 400 - 500 ש"ח לשעת ייעוץ.

 

 
 
 
מעניין אותך תואר שני בתזונה?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר שני בלימודי תזונה בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד לימודי תזונה לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד