מידע כללי
הריח של מאפים טריים במאפיות הוא דבר שלא שוכחים. הניחוח של עוגה שיצאה הרגע מהתנור הוא משהו שמתמכרים אליו והאפייה של לחמים והתחושה של לחם טרי בבית כבר הפכה לשגרת יומם של רבים. ישנם אנשים שלוקחים את הקורס אפייה וקונדיטוריה כחלק מקורס בישול כללי, ישנם כאלה שלוקחים אותו כקורס נפרד מכיוון שהם רוצים לעסוק רק בתחום הזה בעולם הבישול. בישראל יש מגוון רחב של מסלולים ומכללות המלמדות את קורס קונדיטוריה, אך הלימודים באירופה נחשבים הרבה יותר.
קורס אפייה מיועד לכל האנשים שאוהבים את עולם המתוקים והמאפים | shutterstock
קהל יעד
קורס אפייה וקונדיטוריה מיועדים לכל מי שלא רוצה רק לאוכל את דברי המאפה המתוקים אלא להיות אלא שיוצרים אותם. כמו כל תחום הבישול גם התחום של המתוקים הולך וגדל, אנשים צמאים (יותר נכון רעבים) לאוכל מאפה חדש וטעים, בשביל זה צריכים פנים חדשות בתחום.
תנאי קבלה לקורס קונדיטוריה
- מועמדים מעל גיל 20
- 12 שנות לימוד
- מבחן קבלה
- ידע בסיסי באנגלית
*תנאי משתנים בהתאם למוסדות לימוד
מה לומדים בקורס אפייה?
הסטודנטים לומדים על יסודות העבודה עם לחם ושמרים - מרכיב חיוני אך רגיש מאוד בעבודה על מאפים רבים. במהלך הקורס נרכש גם ידע רב על סוגי הקמח השונים הקיימים בשוק, מקמת תירס ועד קמח מלא וכוסמין. נלמדים מתכונים רבים של מאפים מתוקים ומלוחים כגון טארטים, עוגות בחושות, בריוש וכן עוגות שמרים מגוונות. כמו כן, במהלך קורס קונדיטוריה נרכשים יסודות בעבודה עם חומרי עיצוב של מאפים כגון מרציפן, עיצוב בסוכר, וכן עיצוב דמויות בשוקולד. הסטודנטים גם מקבלים הכשרה לעבודה היגיינית במטבח וכן כללי תזונה בבניית תפריטים.
קורסים בתחום:
- לימודי אפייה מקצועי - בסיום הלימודים מקבלים הבוגרים תעודת "קונדיטור" מוסמך. כמו כן לימודי אפייה ניתן ללמוד גם במסגרת העשרת האפייה במטבח במתכונת של קורס קצר הנמשך כמספר שעות ולעתים אף במתכונת של מספר מפגשים.
- קורס אפייה ביתי - נלמדים יסודות האפייה באופן מזורז – יסודות העבודה עם בצק פריך לאפיית קישים וטארטים, עבודה עם שמרים לאפייה של מאפים ולחמים, אפייה של עוגות בחושות, ועוד. בסיום הקורס הביתי יוכלו הבוגרים להעשיר את המטבח בבית בחלות ומאפים מפתים. רכישת ידע וכלים מעשיים במסגרת הקורס אף עשויה לעזור לשומרי משקל או כאלה שרגישים לגלוטן, באפייה של לחמים מיוחדים המותאמים לצרכים שלהם.
כמה זמן נמשכים לימודי אפייה?
בדרך כלל הלימודים אורכים כמספר חודשים בהם מועברות 150- 350 שעות לימוד.
*משתנה ממוסד לימודים אחד למשנהו.
אפשרויות תעסוקה
עם סיום הלימודים, בוגרי קורס קונדיטוריה מקצועי יוכלו לעבוד כקונדיטורים במגוון המאפיות ובתי הקפה בארץ ואף לפתוח מאפייה עצמאית. בענף האפייה המקצועית נוהגים רבים לעבוד מהבית, לאפות את הלחמים והמאפים במטבח הביתי, ולאחר מכן ניתן לשווק את המזון במרכולים ובשווקים שונים באופן עצמאי. בוגרי הלימודים שמתעניינים בתחום יוכלו אף להמשיך ללימודים מעמיקים יותר כגון קורס בישול מקצועי, המעניק הכשרה מלאה לעבודה במטבח על גווניו השונים. עם ההתקדמות בתחום, עובדים שרכשו ניסיון וכלים בתחום האפייה יוכלו להעניק שירותי ייעוץ קולינריים לבתי קפה ומאפה ברחבי הארץ, וכן בעתיד להעביר הדרכה בתחום במוסדות המעבירים הכשרות באפייה מקצועית וביתית.
שכר
לפי הנתונים העדכניים ביותר של משרד העבודה והרווחה, ממוצע השכר ההתחלתי של אופים וקונדיטורים הוא: 6,832 ש''ח ובמדד הביקוש אצל המעסיקים המקצוע מדורג 7 (ביקוש מעל הממוצע).