072-3300504

עוד עו''ד

1,112 עורכי דין חדשים מצטרפים למעגל העבודה, לאחר שעברו בהצלחה את מבחני הלשכה. ההפתעה: בוגרי הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית מדורגים רק במקום השישי

יעל ללום | 13-11-2008 11:01:00

תגידו יפה מזל טוב ל- 1,112 עורכי הדין החדשים בישראל, כעת 0.6% מכלל האוכלוסייה במדינה הם עורכי דין.

בבחינת ההתמחות שערכה לשכת עורכי הדין בשבוע שעבר, עברו 70% מכלל הנבחנים. יחסית למועד מאי האחרון, מדובר באחוז נמוך, שכן אז 88% עברו את הבחינה.

אחוז העוברים הגבוה ביותר שייך לאוניברסיטה ת"א ולאוניברסיטה חיפה - 95% הצלחה וציון ממוצע של 78. אחריהם ממוקמים המרכז הבינתחומי עם 93% הצלחה, אוניברסיטת בר-אילן עם 90 אחוזי הצלחה והמכללה למנהל עם 89% הצלחה.

במקום השישי, עם אחוז הצלחה נמוך יחסית, נמצאת האוניברסיטה העברית, שם רק 86% עברו את הבחינה בהצלחה, לעומת 98% שעברו במועד מאי ואשר מיקמו את העברית במקום הראשון.

בהמשך הדירוג נמצאות הקריה האקדמית אונו, מכללת רמת גן, שערי משפט ומכללת נתניה.

מהאוניברסיטה העברית נמסר בעקבות הנתונים כי "מרביתם המכרעת של בוגרי האוניברסיטה העברית נבחנים במבחני הלשכה במועד מרץ שבו, בשנים האחרונות, האוניברסיטה העברית דורגה במקום הראשון.

"קיימת קבוצה קטנה של נבחנים שנבחנת במועד נובמבר שאינה מהווה חתך מייצג של תלמידי הפקולטה ולכן, במועד זה, בד"כ האוניברסיטה העברית איננה מדורגת ראשונה".

במקום הראשון: אונ' ת"א וחיפה
במקום הראשון: אונ' ת"א וחיפה
אנחנו ניתן לך את כל
המידע שיחסוך לך
הרבה זמן וכסף!
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד