תינתן עדיפות לבוגרי תואר ראשון העובדים בתחומי התרבות, כגון במוסדות תרבות פרטיים וציבוריים, במשרדי ממשלה ובשלטון מקומי, במלכ"רים, באגפי תרבות וכו'; ליזמים עצמאיים בתחומי התרבות; וכן לאמנים וליוצרים מכל התחומים.
תנאי קבלה
ציון ממוצע של 80 לפחות בתואר ראשון
ראיון אישי עם וועדת הקבלה
מועמדים שנתוני הקבלה שלהם אינם עומדים בדרישות המפורטות לעיל או שברשותם תעודות על לימודים קודמים, יוכלו להגיש בקשה מנומקת בכתב לקבלה חריגה. מבין הפונים יזומנו המתאימים לראיון קבלה.
מספר המתקבלים החריגים לא יעלה על 10% מכלל המתקבלים בכל שנה על פי הנחיות מלג.
דרישות השלמה
מועמדים שאינם בעלי תעודת תואר ראשון בלימודי תרבות, נדרשים לעבור קורס השלמה מרוכז שיתקיים במהלך השבוע השלישי בחודש פברואר 2021. הקורס יכלול למידה עצמאית מונחית (קריאה והגשת עבודות) לצד השתתפות בלימודים מקוונים שיתקיימו ב-16 – 17 בפברואר.
יום בשבוע
המחלקה לתרבות – יצירה והפקה היא תכנית הלימודים היחידה מסוגה בישראל המשלבת בין לימודים אקדמיים בשדה הבין-תחומי "לימודי תרבות" (Cultural Studies), לבין לימודים והכשרה מקצועית בתחום "ניהול התרבות והאמנות" (Cultural and Arts Management).
במחלקה ניתן ללמוד לקראת תואר ראשון ושני בסטנדרטים אקדמיים גבוהים ומתוך חיבור חזק לשדה המעשי של התרבות בישראל ובעולם.
הלימודים במחלקה מתאימים למי שמתעניין בתחום התרבות ונמצא כיום, או רואה את עצמו בעתיד כאיש-אשת מקצוע בתחום התרבות. הלימודים מתאימים למי שאוהב להטיל ספק בדברים שנראים לאחרים ברורים, למי שלא מפחד לשאול שאלות, ולמי שאוהב לפתוח את הראש לרעיונות חדשים. הלימודים במחלקה מפתחים יכולות של חשיבה יצירתית וביקורתית ומאפשרים להתנסות באופן אישי וקבוצתי בייזום וניהול פרויקטים בתחום התרבות.
מטרתה של התכנית היא לפתח מנהיגות אינטלקטואלית ומקצועית בתחום התרבות בישראל על ידי הכשרה המורכבת משילוב של שני נדבכים:
- לימודים עיוניים בתחום לימודי התרבות, המקנים השכלה בתחומי התרבות ומיומנויות של פרשנות וביקורת של תופעות, מגמות והקשרים תרבותיים וחברתיים עכשוויים (Cultural Studies)
- לימודים בדגש על מנהיגות ויזמות תרבות, שמקנים מיומנויות מקצועיות עדכניות בפיתוח יכולות מנהיגות (Cultural Leadership).
הקורסים בלימודי התרבות נחלקים לקורסי ליבה וסמינרים.
- קורסי הליבה ימקדו את לימודי התיאוריה של התרבות בגישות ומתודולוגיות שהתפתחו בשנים האחרונות בחקר התרבות; יבנו בסיס מתקדם לחשיבה ביקורתית על תיאוריות עדכניות, שתספק מסד רעיוני לפעילות המעשית; וכן יציגו בפני הסטודנטים דמויות מפתח בתחום מחקר התרבות במסגרת שיח למידה משותף.
- הסמינרים יאפשרו ליישם את הידע שנצבר בקורסי החובה באמצעות העמקה במקרי בוחן ובפרשנות של יחסים בין תרבויות ותתי תרבויות, בהקשר המקומי והגלובלי.
הלימודים במנהיגות ויזמות תרבות נחלקים לשלושה סוגים:
- סדנאות המקנות כלים מעשיים מקצועיים ועדכניים כגון פיתוח משאבים, חשיבה אסטרטגית, הערכה ועוד.
- סדנאות העוסקות בהעמקת ההבנה של עולם העשייה התרבותית בישראל, כגון מדיניות תרבות, קונפליקטים ותרבות, תרבות וקהילה.
- סדנאות העוסקות בבחינה ופיתוח תפיסת התפקיד המקוצעי של מובילי תרבות, ובמרכזן המעבדה – פרויקט גמר.
המעבדה – פרויקט גמר
פרויקט הגמר של הלימודים הוא אישי ומתנהל בהנחיה אישית וקבוצתית, וכן בחסות מקצועית של גופי תרבות מובילים בישראל. במהלכו יחקרו כל סטודנט וסטודנטית את תחומי העניין האישיים שלהם, לקראת פיתוח מונחה של יוזמה תרבותית חדשה בתחום עיסוקם או במרחב חדש.
במהלך הלימודים יתקיימו סיורים ברחבי הארץ, שמטרתם לחשוף גופים ויוזמות עדכניות בעולמות התרבות; וכן מפגשים עם דמויות מובילות בתחום התרבות כיום בישראל ובעולם.