בדת היהודית, המילה כשרות מתייחסת למערכת העקרונות שקובעת מהם סוגי המאכלים המותרים והאסורים לאכילה. רבים מהאוכלוסייה הישראלית נרתעים מבישול של אוכל לא כשר ושומרים על כשרות המטבח. הכשרות היא נושא של שחור ולבן, מי ששומר על כשרות דובק באמונתו ולהיפך. ולכן, רבים מהמתעניינים מסדנאות הבישול השונות יימנעו מלהשתתף בסדנאות בישול שמוגדרות כלא כשרות. סדנאות בישול כשרות נותנות מענה לכל שומרי המסורת שמעוניינים ללמוד איך לבשל בהנאה מאכלים טעימים וכשרים. סדנאות הבישול השונות מצויידות באישורים המתאימים ובהכשרים המתאימים מטעם הרבנות הראשית בישראל.
אוכל כשר הוא גם טעים
ישנה סטיגמה ידועה לגביי מגבלותיו של בישול האוכל הכשר הנתפס כפחות טעים בהשוואה למזון שאינו כשר בגלל המרכיבים שלו אך זה לא בהכרח נכון. סדנאות בישול כשרות שמות את הדגש על הקניית הכלים והאמצעים לבישול כשר, אך גם טעים מאוד. אמנם, נכון שבדרך כלל מנות בשריות שומניות וטעימות יותר מממנות בשריות כשרות אך קיימים בארצנו שלל מוצרים כשרים בעלי טעם מופלא שבעזרתם ניתן לייצר מתכונים ומעדנים שלא ידענו עליהם בכלל. לכן, ההתייחסות לנקודות השוני בין טרף לכשר תשנה מהר בקרב המשתתפים במסגרת סדנאות בישול כשרות.