סדנת סושי
הסושי הוא מאכל שהגיע מיפן, ישר לחוויה הקולינרית שלנו בישראל, אחרי שכבש את ארה"ב והעולם המערבי, הגיע הסושי לישראל, הרבה מאוד סושיות נפתחו בישראל ובתל אביב בפרט, כאשר השלב הבא אחרי האכילה הוא הלימוד בסדנת סושי, אנשים שאוהבים את המאכל ירצו ללמוד להכין אותו בבית, הכנת הסושי היא לא דבר קשה, אך הוא מצריך את הכלים הנחוצים להכנתו.
סושי מורכב מירקות כגון מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, בטטה ועוד, אורז, אצה ודגים נאים. כאשר בסדנת סושי תלמדו על חשיבות טריות החומרים, סוגי הדגים והאורז, צורות בישול האורז, כאשר יושם דגש על צורת ההגשה של הסושי. העבודה על הסושי הינה עבודה קשה ואורכת כמה דקות, כך שלמעשה הכנת הסושי הפכה לפעילות קבוצתית.
איפה מתקיימת סדנת סושי?
סדנת סושי בדרך כלל נערכת על ידי שפים המתמחים באוכל אסייתי שלאחרונה דיי נכנס לתפריט הישראלי, לעיתים יועבר על ידי סושי-מן מיפן או מארצות אסיה, דבר שמוסיף לחוויה האסייתית, סדנאות מסוג זה מועברות בדרך כלל בבתי ספר קולינריים ולעיתים גם במכללות קטנות, כאשר סדנה כזו בדרך כלל אורכת כמה שעות, כאשר במהלכן מכינים התלמידים סושי ומתנסים בכל שלבי הכנת הסושי עד לקבלת סושי מוצלח, כאשר לאחר סדנת סושי אוכלים המשתתפים את כל מה שביצעו בסדנה.