לא אחת אנו שומעים על סטארטאפ ישראלי שנמכר לחו"ל במיליוני שקלים ודולרים, אותו סטארטאפ החל בתור יוזמה של בנאדם אחד או קבוצה של אנשים שהיו מספיק חכמים להשקיע ברעיון ולקחת אותו לאן שהוא הגיע אליו, יזמות עסקית היא בעצם כל הפעולות שנדרשות להביא רעיון מסוים לרמת ביצוע טובה, בצורת הקמת עסק או הוצאה לפועל של פרויקט מסוים הקשור ברעיון. בכדי להגיע לרגע שבו אתם מנהלים את העסק שלכם אתם חייבים לקבל מידע רב, לגבי אפשרויות מימון, התכנות טכנולוגית, בניית תוכנית עסקית ועוד, דברים שבלימודי יזמות עסקית תוכלו לדעת ולקבל.
להרבה האנשים ישנה רתיעה מהתואר "יזם" משום שהם נוטים לחשוב שהדבר בהכרח אומר שצריך להיות אדם בעל מגוון תכונות מיוחדות כמו: יצירתיות, כושר המצאה, דימיון, ראש עיסקי, יכולות מכירה, כריזמה וכל אלו באדם אחד! אין ספק כי התכונות הללו בהחלט יכולות לסייע בתהליך היזמי, אולם הן אינן תנאי הכרחי ולפעמים כל מה שצריך זה פשוט לרכוש כלים אפקטיביים ע"מ לפרוץ לשוק ולהצליח.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים. התנאים זהים ללימודי תואר ראשון במנהל עסקים ועומדים על ממוצע בגרויות של 85-90 וציון פסיכומטרי בטווח של 500-600. ישנם מוסדות לימוד אשר מאפשרים השתלבות ללימודים ע"י ציון פסיכומטרי או ציון בגרות בלבד.
איפה לומדים?
יזמות זהו סוג של תת תחום בתוך לימודי מנהל עסקים, כך שמי שלומד מנהל עסקים לתואר ראשון או שני יקבל את כל המידע הנחוץ להקמתו וניהולו של עסק, אך למי שלא רוצה להיכנס לאקדמיה ומעוניים רק בלימודי תעודה או בלימודי קורס קצר, ישנן מכללות ובתי ספר רבים אשר מעבירים קורסים ביזמות, לרוב מדובר בקורס של כמה חודשים שבו לומדים התלמידים כיצד להפוך ליזמים מצליחים ומחושבים גם יחד, בין היתר לומדים כיצד פותחים עסק, מאין ניתן להשיג מימון לעסק בהקמה, בנייה של תזרים מזומנים, בניית תוכנית אסטרטגית עתידית, בניית תוכנית עסקית מסודרת ועוד ועוד.
מה לומדים בתואר?
בין נושאי הלימוד בתואר ביזמות יילמדו הסטודנטים מגוון רחב של נושאים. בניהם: עיצוב העסק, בניית מודל יזמות, כשלונות של יזמים, המפתח להצלחה בעולם המכירות, ניתוח רעיונות עסקיים, ניהול משא ומתן, זיהוי קהל היעד, פתיחת תיק עוסק מורשה במע"מ, כישלון מיזמים והצלחתם, יזמות בנדל"ן, הצגת רעיון עסקי למשקיעים, מודיעין תחרותי, הגנה על פטנטים, ניתוח שוק אפקטיבי, פרזנטציה מנצחת, עריכת הסכמים עסקיים, גיוס הון ממשקיעים ובעלי הון, קריאת דוחות כספיים, מודיעין תחרותי ועוד ועוד.
אפשרויות תעסוקה?
בוגרי תואר ראשון בתחום היזמות יוצאים עם כלים אמיתיים לעולם הגדול בחוץ. חלק מהבוגרים יעדיפו ללוות ולעבוד בעסקים קיימים בתור מגייסי משקיעים וכדו'. זאת על מנת שיוכלו לקבל קצת ניסיון ורקורד ורק לאחר שירגישו בטוחים ובעלי ניסיון מעשי הם יבחרו להקים עסק עצמאי או סטארט אפ מקורי שלהם.
כמה מרוויחים בתחום?
השכר משתנה בהתאם לסוג המשרה. בתחום היזמות רוב הבוגרים הולכים לכיוון של הקמת עסק עצמאי כך שקשה להעריך את השכר אותו ירוויחו. במידה ומדובר על בוגרים שיבחרו להיות שכירים השכר העתידי שלהם תלוי בהשכלה שלהם, סוג התפקיד והגדרתו ושנות הנסיון איתם הם מגיעים לעבודה החדשה. בתור שכירים תוכלו להתחיל בתפקיד של יועץ מתחיל עם שכר ממוצע של 8500 ש:ח בחודש. תפקידים נוספים שתוכלי להתקדם אליהם בעזרת צבירת ניסיון בתחום הם: מנהל פרוייקטים בחברת יעוץ, מנהל מחלקת יעוץ אסטרטגי ומנהל פיתוח עסקי. השכר בתפקידים הללו יכול לנוע בין 15,000-25,000 ש"ח.