תואר ראשון בייעוץ חינוכי הוא תואר שעוסק בחינוך ותמיכה לילדים ולבני נוער במסגרות החינוך, שמתמודדים עם קשיים חברתיים/רגשיים וכמו"כ בעיות בתחומי החיים השונים - התנהגותיים וחברתיים, משפחתיים וכו'. תפקידו של היועץ החינוכי הוא לסייע לנערים ונערות ולבני משפחתם להתמודד בצורה נכונה עם קשיים מהסוג הזה או לחילופין - היועץ מפנה אותם לטיפול אצל מטפל חיצוני שמתאים לסיטואציה בה הם שרויים. תפקידו של היועץ החינוכי הוא לספק יכולת לנערים ונערות לצבור בטחון כדי שיוכלו להתקדם ולהתפתח גם כשאנשים בוגרים "בעולם האמיתי" ולנצל את מלוא הפוטנציאל הגלום בהם. תפקידו של היועץ החינוכי חשוב ומספק מאוד וכדי לרכוש את ארגז הכלים הנכון מן הסתם צריך ללמוד ולהתמקצע. בדיוק בשביל זה קיים התואר הראשון בייעוץ חינוכי - תואר שניתן למצוא במגוון רחב של מכללות ברחבי הארץ.
בשנים האחרונות חלה עליה די משמעותית בשכרם של עובדי ההוראה והחינוך ובעקבות זה ישנה עליה בביקוש לתואר הנ"ל. חשוב להדגיש שכדי להיות יועץ בפועל יש לגשת ללימודי תואר שני בתחום ורק אחרי עמידה בבתנאים הנדרשים תינתן הסמכה מעשית.
בשנים האחרונות חלה עליה די משמעותית בשכרם של עובדי ההוראה והחינוך ובעקבות זה ישנה עליה בביקוש לתואר הנ"ל. חשוב להדגיש שכדי להיות יועץ בפועל יש לגשת ללימודי תואר שני בתחום ורק אחרי עמידה בבתנאים הנדרשים תינתן הסמכה מעשית.
לימודי ייעוץ חינוכי - קהל היעד
התואר מתאים לכל אדם שמרגיש שהוא אוהב את תחום החינוך ושיש לו את הסבלנות והרגישות וכמו"כ את הגישה הנדרשת לתחום רגיש זה. בנוסף, התואר מאוד מתאים למורים שנמצאים כבר בתוך המערכת החינוכית ומעוניינים להרחיב בצורה משמעותית את ארגז הכלים שלהם ואת היכולת להצעיד קדימה את התלמידים שלהם.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה לתואר בייעוץ חינוכי די דומים לתנאי הקבלה בתארים בחינוך שדורשים בגרויות ופסיכומטרי. בחלק מהמכללות אפשר להתקבל גם ללא פסיכומטרי במידה וציון הבגרות גדבוה יחסית. בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד יידרשו הסטודנטים לעבור ראיון אישי שייבחן את כישוריהם ואת מידת התאמתם ללימודים מהסוג הזה.
כמו"כ, גם אם אתם לא עומדים בתנאי הקבלה ניתן למצוא מכינות ייעודיות שיקפיצו משמעותית את הסיכויים שלכם להתקבל ללימודים.
משך הלימודים
זמן הלימודים של תואר ראשון בייעוץ חינוכי הינו שלוש שנים. במידה והסטודנט מעוניין לשלב גם לימודי הוראה הלימודים יכולים להימשך כארבע שנים.
בחלק לא מובטל של מוסדות הלימוד ניתן למצוא מסלולים שמותאמים גם לסטודנטים שמעוניינים לשלב עבודה.
חשוב להדגיש שבמידה והלימודים כוללים התנסות מעשית (פרקטיקום) חלק זה ייערך בשעות הבוקר בהתאם לשעות הפעילות של בתי הספר.
נושאי הלימוד
במהלך הלימודים יילמדו מגוון גדול של תחומים כמו - מבוא לפסיכולוגיה, תקשורת בינאישית, זרמים בפסיכולוגיה, טיפול בילדים עם צרכים מיוחדים, נוער בסיכון ועוד תחומים רבים נוספים.
איזה תעודה מקבלים?
בוגרי התואר שעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים (כמו - עמידה בחובת הנוכחות במהלך הלימודים, מעבר של מבחנים וכדו') יהיו זכאים לתעודת בוגר תואר ראשון בייעוץ חינוכי מטעם מוסד הלימודים בו השלימו את הלימודים שלהם. בחלק ממוסדות הלימוד יקבלו הבוגרים תואר B.A ולעומת זאת במוסדות לימוד אחרים יקבלו הבוגרים תעודת B.Ed (רלוונטי בעיקר במסלולים שכוללים גם לימודים הוראה/תעודת הוראה).
איפה עובדים?
בוגרי הלימודים שסיימו בהצלחה את לימודיהם ועמדו בכל התנאים הנדרשים יוכלו להתקבל לעבודה כמורים - במידה ותהיה להם תעודת הוראה. בנוסף, ניתן יהיה ללמוד במסגרות חינוך בלתי פורמליות כמו - עמותות, מתנסי"ם, פנימיות וכדו'. חשוב להדגיש שיש ללמוד לתואר שני כדי להיות יועץ חינוכי בפועל.
כמה מרוויחים?
לאור העליה בשכר הממוצע בתחום החינוך יועץ חינוכי שסיים את לימודיו בהצלחה ועמד בכל התנאים הנדרשים יוכל ליהנות משכר ממוצע גבוה של 8,700 ש"ח.
עם השנים שיעברו ועם הותק שיצבור השכר צפוי לעלות בצורה משמעותית.
קרא עוד: תואר ראשון בחינוך , תואר ראשון בחינוך מיוחד
קרא עוד: תואר ראשון בחינוך , תואר ראשון בחינוך מיוחד