מטרת לימודי קורס צילום היא לפתח את יכולות הצילום הטכניות והיצירתיות של הסטודנטים.
הלימודים בקורס זה הינם מקצועיים ושמים דגש על המצלמה המסורתית.
בשנים האחרונות התחום נמצא בתנופה מתמדת, ולכל אחד ואחת יש מצלמה משוכללת בסמארטפון. למרות זאת חשוב להבין כי המעוניינים להתמקצע בתחום ולפתח את יכולות הצילום שלהם ברמה המקצועית יהיו חייבים להיות בעלי זיקה ברורה למצלמה "מסורתית" - הן מבחינה טכנית (תפעול המצלמה, הכרת הממשקים וכו') והן מבחינה אומנותית. בנוסף, חשוב להדגיש כי כאלה שמעוניינים ללמוד קורס צילום חייבים לקחת בחשבון שיהיו להם הוצאות לא מבוטלות על ציוד, לימודים, רכישה של מחשב חזק ואיכותי, תשלום על תוכנות עריכה וכו'.
קורס צילום מקצועי
קורס צילום מקצועי מכשיר את הסטודנטים שמגיעים ניסיון מועט בכל האספקטים של צילום מודרני. הלימודים יכללו מגוון רחב של סוגי צילום (אופנה, מילום מוצר, צילום מזון, צילום אומנותי ועוד) וכן יפתחו בקרב הסטודנטים טעם אישי ושפה צילומית. תוכניות הלימוד משתנות במוסדות השונים, אך תכני הבסיס זהים לרוב: לימודים טכניים כמו היכרות עם המצלמה, תאורה, עיבוד תמונה, צילומי סטודיו. חלק מבתי הספר לצילום יכללו תוכניות לימוד למתחילים ולמתקדמים, ותנאי הקבלה יהיו בהתאם.
מה לומדים בקורס צילום?
במהלך הקורס ילמדו הסטודנטים נושאים רבים ומגוונים, החל מהצד הטכני של תפעול המצלמה ותוכנות וכלה מהצד האמנותי. בין נושאי הלימוד בקורס צילום ניתן למצוא את הנושאים הבאים: תפעול בסיסי של מצלמת סטילס, עומק שדה, חשיפה, מהירות תריס, תאורה, אור וצל, צילומים בסטודיו, צילומי לילה וצילום פורטרטים, עריכה בתוכנות כמו לייטרום או פוטושופ, תאורת סטודיו, צילומי רחוב, צילומי מוצר. במהלך הלימודים כל אחד מהסטודנטים יפתח את גישתו האישית לתחום, ותוך כדי הלימודים ניתן להחליט באיזו נישה מעוניינים להתמקצע ולעבוד.
בנוסף לכל הנאמר, בכל מוסד לימודי שמציע קורס בתחום ניתן למצוא שיעורים רבים בהם מביאים אמן בעל שם או צלם מוכר מתחומי האופנה, אירועים, עיתונות, וכן הלאה.
למי זה מתאים? מה הם תנאי הקבלה?
ברוב מוסדות הלימוד שמציעים קורסים בתחום, אין תנאי קבלה נוקשים. בחלק מהמקרים ישנה דרישה מצד מוסד הלימוד לעבור ריאיון קבלה כדי לבדוק את זיקתו של המועמד לתחום, וכמו כן לבחון את יכולותיו הטכניות והאומנותיות. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן למצוא מסלולים לתואר ראשון או שני בצילום. במקרה הזה יהיו ימדדו תנאי קבלה באופן דומה לתארים אחרים (בגרות, פסיכומטרי וכו'). חשוב להבין שמן הסתם תינתן עדיפות לכאלה שכבר באים עם רקע כלשהו בצילום ויש להם זיקה ואהבה לתחום.
מהו משך הלימודים?
משך הלימודים מתשנה ממוסד למוסד, בחלק ממוסדות הלימוד מדובר על מפגשים קצרים של כ- ארבע שעות במשך כשלושה חודשים ולעומת זאת, בחלק ממוסודת הלימוד ניתן למצוא מסלולים ארוכים יותר שיכולים להימשך כ-חצי שנה או שנה - הכל תלוי במוסד הלימודים ובקורס עצמו. יש סטודנטים שמעוניינים רק בקורס בסיסי ויש מועמדים שרוצים ללמוד באופן מעמיק ויסודי כך שבמקרה זה משך הלימודים יהיה הרבה יותר ארוך.
מה הם אפשרויות תעסוקה?
צלמים שסיימו את לימודיהם בהצלחה ועמדו בכל תנאי הקורס יכולים למצוא עבודה כאסיסטנטים (עוזרי צלם) אצל צלמים מקצועיים על מנת שיוכלו להתמקצע וללמוד הלכה למעשה על התחום. ישנם כאלה שרוצים לעבוד בתחום האירועים והם יבחרו לעבוד עם צלמים שעובדים בתחום, וישנם כאלה שיהיו מעוניינים לעבוד בתחום האופנה, צילומי תדמית ואנשים וכן הלאה. בחלק מהמקרים יעדיפו בוגרי הקורס לפתוח סטודיו עצמאי משלהם ולהציע שירותים של צילום מוצר, צילומי תדמית ופורטרטים וכן הלאה.
כמה מרוויחים צלמים?
צלם מתחיל שיצטרף לצילומים של צלם בעל נסיון צפוי להרוויח סכומים שיעמדו על כ- 250 - 400 ש"ח ליום צילום. חשוב להבין כי אין סכום קבוע אותו מרוויח צלם וזה תלוי באופי עבודתו ובניסיון שלו. צלם מצליח ומוכר יכול לדרוש אלפי שקלים ליום צילומים וצלם מתחיל שאיננו בעל נסיון יכול להרוויח על אותה העבודה כמה מאות שקלים, תלוי בנסיון ובטיב העבודה. לדוגמא, צלם אירועים יכול לדרוש על ערב אחד סכומים שנעים בין 4,000 ל-8,000 ש"ח לצילום חתונה - הכל תלוי בניסיון ובציוד שיש לו, ומן הסתם, ככל שעובר הזמן והוא צובר שם טוב וניסיון, השכר צפוי לעלות בצורה משמעותית.