בשנים האחרונות אנו עדים לעליה באנשים הפונים ללימודי הנדסה. הלימודים מאפשרים מגמות לימוד שונות ומכללות ואוניברסיטאות שונות ברחבי הארץ פתחו מסלולי לימוד ייעודיים. הלימודים מהסוג הזה נותנים לסטודנט את האפשרות לפתח קריירה בתחומים שלא היו קיימים קודם כמו למשל מהנדס חשמל ואלקטרוניקה. אספנו עבורכם את מגוון תחומי ההנדסה המובילים כיום בשוק.
הנדסת חשמל ואלקטרוניקה - הלימודים כוללים לימודים תיאורטיים ולימודים מעשיים. הלימודים נחשבים לקשים ומאתגרים אך למסיימים בהצלחה מובטחת עבודה בתנאים מעולים בתחום שנחשב ליוקרתי. הלימודים כוללים את נושאי הלימוד הבאים: מתמטיקה, פיזיקה, ניהול פרוייקטים, מערכות, אלגברה, הסתברות ועוד. מהנדס חשמל ואלקטרוניקה ירוויח בתחילת דרכו שכר ממוצע של 13,000 ש"ח ולאחר חמש שנות ניסיון יוכל להגיע גם ל-20,000 שקלים בחודש.
הנדסה ביו רפואית - בתחום זה תלמדו לייצר מכשירים רפואיים לצורך אבחון, מניעה, טיפול ותמיכה. מכשירים אשר ישרתו את המטופלים בבתי החולים ובביתם הפרטי. מדובר בתחום חדש יחסית אשר רק הולך וגדל. בין נושאי הלימוד בתחום: מכניקה, גנטיקה, ביוכימיה, ביולוגיה, אנטומיה, דימות רפואי, פיסיקה ועוד. המשכורת הממוצעת אותה תוכלו להוויח בסיום הלימודים ועם ההשתלבות לעבודה תעמוד על כ-8,500 ש"ח ולאחר מספר שנים בהם תצברו ותק תוכלו להרוויח כ-14,000 ש"ח.
הנדסת תוכנה - מהנדס תוכנה אחראי על תחומים רבים מלבד בתכנות עצמו. הוא בעל ידע מקצועי מאוד החל משלב זיהוי הצרכים, הקשבה לדרישות ובקשות הלקוח, ניתוח המערכת, כתיבת תכנית, בדיקות והטמעה אצל הלקוח. בין נושאי הלימוד בתואר: מתמטיקה, פיסיקה, ארכיטקטורה, לוגיקה, כימיה, מערכות קבצים, מסד נתונים ועוד. המסיימים בהצלחה את הלימודים ישתלבו בשוק העבודה ויוכלו להרוויח שכר ממוצע של 15,000 ש"ח. לאחר כ 3 שנות ניסיון תוכלו להגיע למשכורת ממוצעת של 24,000 שקלים.
הנדסת תעשיה וניהול - ניתן לראות היום בכלל ענפי המשק את השילוב של מהנדסי תעשיה וניהול. הלימודים נועדו להכשיר אנשים אשר ישפרו את תהליכי הארגון של החברות הגדולות כל זה תוך מטרה תמידית לשפר ולייעל. הבוגרים יוכלו להיכנס לשוק העבודה ולהרוויח משכורת ממוצעת של 10,000 שקלים. לאחר כחמש שנות ניסיון השכר יעלה בהתאם וצפוי לעמוד על כ-20,000 ש"ח.
הנדסת חומרים - תפקיד המהנדס הינו חקר החומרים תוך כדי אפיון תכונותיו, חשמליות, תרמיות ועוד. בעזרת חקר החומרים ניתן יהיה לשלבם ולהתאימם לצרכים תעשיתיים. בין הנושאים הנלמדים במהלך התואר: שחיקה מכנית, חומרים מורכבים, מכניקת השבר, מוליכים, חומרים מורכבים, מתכות, חוזק חומרים ועוד. השכר הממוצע בתחום החומרים עומד על 10,500 שחודש ולאחר כחמש שנות ניסיון השכר יעלה וצפוי להגיע לממוצע של 17,000 ש"ח.
הנדסת בניין - התפקיד של מהנדס הבניין הוא לחשבת את החוזק של הבניין תוך כדי הכנת חוברת חישובים ותכניות עבודה. מהנדס הבניין יעבוד בשיתוף עם אדריכלים שונים. בין נושאי הלימוד בתואר: מבני פלדה, מבני בטון, מחשוב, כלכלה הנדסית, דינמיקת מבנים ועוד. בסיום הלימודים יוכל המהנדס לעבוד בתחום ולהרוויח שכר ממוצע של 11,000 ש"ח ואחר כחמש שנות ותק השכר יעלה וצפוי להגיע לממוצע של 20,000 ש"ח.
מגוון תחומי ההנדסה הקיימים גדול ועומדות בפניכם לא מעט אפשרויות. השכר בתחום גבוה וישנה אפשרות אף להגדילו על ידי המשך לימודים לתואר שני.
הביקוש למהנדסים רק הולך וגדל ולצידו גם היוקרה של המקצוע אך צריך לזכור כי מדובר בלימודים לא קלים ונדרשת השקעה גדולה על מנת לסיים בהצלחה.