תיאור המקצוע
מה זה בכלל?
המלצר מגיש מזון ושתייה בבתי קפה, במקומות בילוי ובאולמות אירועים או קייטרינג. עם הגיעו של הלקוח למקום הבילוי המלצר מניח מולו את התפריט, רושם את הזמנתו, מעביר אותה לצוות המטבח ולאחר שההזמנה מוכנה מגיש אותה לשולחן. בגמר הארוחה הוא מגיש לאורח את החשבון. כמו כן כוללת העבודה פילוש של הסכו"ם, הברקת כוסות ולעיתים אף ניקוי השולחנות ואיסוף השיירים לאחר שהלקוחות עזבו.
מה הן דרישות הקדם?
אין.
זה מתאים לי?
מדובר בעבודה במשמרות, לא בימים קבועים אלא על פי שיבוץ מראש - לרוב גם בימי שישי, בשבתות וחגים. על המלצר להיות אדיב ללקוחות, לחייך אליהם בנעימות ולהקפיד על מילוי מדויק של ההזמנה. עליו ללמוד את התפריט ולהיות בקיא בו וכן להיות בעל תודעת שירות מפותחת.
העבודה דורשת עמידה מרובה או התרוצצות על הרגליים.
טווח גילאי המועסקים:
לרוב מדובר בסטודנטים וחיילים משוחררים שעובדים במקביל ללימודיהם, או כדי להרוויח "כסף כיס".
המעסיקים הבולטים:
בתי קפה, אולמות אירועים, חברות קייטרינג, פאבים וברים, מסעדות.
משכורות:
המשכורת אינה קבועה - היא מורכבת ממשכורת בסיס ומטיפים שמשאירים הלקוחות. ישנם מקומות שמעסיקים מלצרים תמורת טיפים בלבד - בניגוד לחוק.
הכשרה ותעודות
הכשרה ולימודים
אמנם אין צורך בידע מוקדם כדי להתקבל לעבודה כמלצר, אבל לאחרונה נפתחו בתי ספר למלצרים ולתרבות האירוח, במטרה להפוך את התחום - ואת השירות - למקצועי יותר.
מה לומדים שם?
הקורסים בבתי הספר למלצרות כוללים שיעורי מבוא בתרבות האירוח, מיומנויות השירות, הסבר על אומנות המכירה, הנוסחה ללקוחות חוזרים, שיעורים הסבר אודות יין ואלכוהול. כל אחד מהנושאים הללו מורחב לכדי מערך שיעור הכולל מספר נושאי משנה.
השתלבתי, מה הלאה?
ניתן להתקדם להיות ראש משמרת או רב-מלצרים (כאשר מדובר במסעדות יוקרה).
כרטיס ביקור
הכשרה ולימודים