072-3300504

פסיכולוגיה

תיאור המקצוע
מה זה בכלל?
הפסיכולוג חוקר את האדם ובוחן את ההשפעות הפיזיות והחברתיות על המוח האנושי ועליו (בניגוד לסוציולוג, שחוקר השפעות על החברה), על מנת לספק לו טיפול. ישנם מספר תחומי עיסוק בפסיכולוגיה. המוכר ביותר הוא הפסיכולוג הקליני, שמטפל באנשים הנמצאים במצבי לחץ, דיכאון וחרדה, וכן מטפל בבעלי הפרעות נפשיות - זהו הפסיכולוג המוכר לנו מסדרות הטלוויזיה ומאסוציאציות למילה (זה שעל הספה שלו נשכבים כדי לשפוך את הלב). עם זאת, פסיכולוגיה קלינית היא תחום קטן מאד שרק מעטים מתקבלים לעסוק בו. תחומים אחרים הם הפסיכולוגיה ההתפתחותית - המיועדת לטיפול בילדים; פסיכולוגיה חינוכית - בה מייעצים לתלמידים ומורים בבית הספר; פסיכולוגיה ארגונית - ייעוץ לארגונים בנוגע להשתלבות הפרט בארגון ויעילותו; פסיכולוגיה רפואית - טיפול במטופלים העומדים בפני ניתוח; פסיכולוגיה שיקומית - שיקום נפגעי מחלות, תאונות או טראומות, וכן מספר תחומי משנה קטנים נוספים.
מה הן דרישות הקדם?
תואר שני בפסיכולוגיה.
זה מתאים לי?
הפסיכולוג מאופיין בסבלנות (שתעזור לו גם בדרכו הארוכה לתואר). עליו להיות בעל השכלה רחבה, פתוח לשינויים, מסוגל לראות את הפרטים הקטנים - אך גם את התמונה הגדולה, ולערוך עם עצמו חשבון נפש. התפקיד דורש יכולת ביצירת יחסים בין-אישיים, כושר ביטוי גבוה בעל פה ובכתב, יכולת משא ומתן, כושר שכנוע ויכולת ניהול בין אישית.
משכורות:
טווח השכר של בוגרי התחום, עם תום לימודיהם נע בין 5,000 ל-10,000 שקלים בחודש.
הכשרה ותעודות
נרשמים חדשים
780 איש החלו ללמוד פסיכולוגיה לתואר ראשון באוניברסיטאות, בשנת 2005; כשליש ממספר זה החלו באותה שנה את לימודי התואר השני.
הכשרה ולימודים
לימודי תואר ראשון מוצעים על ידי אוניברסיטאות ומכללות רבות כאשר הלימודים באוניברסיטאות נחשבים תחרותיים וקשים למדי. רוב המכללות שמציעות לימודי פסיכולוגיה משלבות את הלימודים עם חוג נוסף. יש לקחת בחשבון כי התואר הראשון מהווה בסיס בלבד ואם ברצונכם להמשיך בתחום עליכם להמשיך את הלימודים האקדמיים ולעשות תואר שני.
מה לומדים שם?
בשנה הראשונה לתואר הראשון מתבססים הלימודים על שיעורי מבוא (פסיכולוגיה חברתית, סטטיסטיקה, ואף היסטוריה). השנים הבאות מספקות קורסים בתרבות המערבית, התפתחות הילד, פסיכולוגיה קוגנטיבית, הפרעות הא-נורמלי וכו'. כמו כן נלמדים קורסים מתחום מדעי ההתנהגות: אנתרופולוגיה, סוציולוגיה, התנהגות ארגונית, הפרט בחברה ועוד.
השתלבתי, מה הלאה?
התואר הראשון אינו מספק אפשרויות תעסוקה רבות, ובאופן רשמי, כדי לשאת את התואר "פסיכולוג" עליכם לסיים תואר שני בתחום. בוגרי התואר השני משתלבים בחברות כוח אדם, מנהלי משאבי אנוש, ומעצבי סקרים ומחקרים. כמו כן משתלבים הבוגרים בהתאם לתחום בו בחרו להתמחות, בבתי ספר, בתי חולים וכו'. מיעוטם של הבוגרים מתמחים בפסיכולוגיה קלינית, ופותחים קליניקה משלהם.
כרטיס ביקור
הכשרה ולימודים
אנחנו ניתן לך את כל
המידע שיחסוך לך
הרבה זמן וכסף!
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד