072-3300504

עורך וידיאו

תיאור המקצוע
מה זה בכלל?
עורך הוידאו מחבר ועורך חומרי גלם אודיו-ויזואליים ליצירת משמעות. התוצר הסופי יכול להיות סרט, כתבה, פרסומת, תיעוד אירוע וכדומה. העבודה משתנה בהתאם לתוצר המבוקש – עורך העובד בתחום האינטרנט ייצור וידאו קצר ומהודק, לעומת עורך בתחום הקולנוע שיעבוד על סרטים באורך מלא. השוני הוא גם ביחסים עם הבמאי או עורך התוכן – לעתים עורך הוידאו מתפקד בעצמו כמכתיב התוכן, ולעיתים הוא כפוף לגורם אחראי. בשני המקרים יש לעורך הוידאו אחריות כלשהי לגבי התוכן שנכנס או נשאר בחוץ. מלבד סינון התוכן, העורך אחראי גם על הקצב של התוצר המוגמר, על הסאונד והמוזיקה ועל החומר הויזואלי הנוסף לתוכן. עורך הוידיאו עובד כשכיר או כפרילאנס. העורך השכיר עובד במשמרות של 8 עד 10 שעות בממוצע, ולרוב אינן גולשות לשעות הלילה המאוחרות. הפרילאנסר, לעומת זאת, בדרך כלל קובע לעצמו את שעות העבודה, בכפוף לדד-ליין.
מה הן דרישות הקדם?
המעסיקים לא מבקשים בדרך כל תעודות מקצועיות, אלא ניסיון. מה שדרוש על מנת לעבוד הוא ידע טכני – שליטה בארבעת התוכנות הבסיסיות: Premier, Avid, Final-cut, Cut-to-cut. בנוסף, יש צורך בידע קולנועי על מנת להבחין בין סוגי שוטים, גודל פריים, אופני מעבר בין שוטים וכו'. ברבים מהמקרים, יש להכין מעין תיק עבודות הנקרא Reel – סרט קצר שמקבץ עבודות קודמות ומדגים יכולות. בנוסף קיים מבחן כניסה, בו המועמד מתבקש לערוך קטע על פי דרישות המעסיק, וכך נבחנות יכולותיו. למעשה, ניתן להתקבל לעבודה על סמך ניסיון בלבד וללא קורס אקדמי, אך הניסיון שמקבלים בקורס שכזה הוא לעיתים קריטי לקבלה לעבודה ראשונה.
זה מתאים לי?
עבודת העורך מתאפיינת בסיזיפיות – עבודה קשה וארוכה על קטע אחד קצר, לכן על העורך להיות אדם סבלני. עורך הוידיאו צריך להיות מסוגל לבקר את עצמו על מנת לשפר את עבודת העריכה. לעיתים קרובות העורך אחראי על אלמנטים רבים של הקטע – הויזואל, הסאונד, אלמנטים נלווים וכו', ועל כן הוא זקוק לכישורי ריכוז רב-מוקדי. בנוסף לעבודתו העצמאית של העורך, הוא גם עובד עם גורמים נוספים – עורך התוכן, הבמאי, הכתב וכו'. שיתוף הפעולה איתם הוא קריטי, ולכן יחסי אנוש הם תכונה חשובה. עבודת העורך דורשת אחריות רבה ו'הגדלת ראש' על מנת להוציא את המירב גם מחומרי גלם לא מרשימים.
המעסיקים הבולטים:
חברות הפקה, ערוצי הטלוויזיה השונים, חברת החדשות של ערוץ 2, 1 ו-10, אתרי אינטרנט ועוד.
משכורות:
השכר משתנה מאוד בהתאם לסוג הפרוייקט. עורך שכיר מתחיל מרוויח כ- 5000 ש"ח, בהמשך מרוויחים עורכי הוידיאו כ-8,000 ש"ח בממוצע. פרילאנסרים מרוויחים לפי פרויקטים וגובה השכר משתנה מחברה לחברה ובהתאם לניסיון של העורך. עבודת דיגיטציה יחידה מניבה כ- 150 דולר.
הכשרה ותעודות
הכשרה ולימודים
לרוב יש צורך בידע תפעולי בתוכנת 'חלונות' ובשליטה בשפה האנגלית. בסיום הקורס עובדים על פרוייקט גמר שמהווה למעשה תיק עבודות מקצועי – ה-Reel.
מה לומדים שם?
מתנסים בארבעת תוכנות העריכה הבסיסיות ואשר שולטות בשוק, וכן פוטושופ, After-effects ועוד.
השתלבתי, מה הלאה?
עורך מתחיל יעסוק בעבודות דיגיטציה, שהיא דגימת חומרי גלם למחשב לשימוש העורך הותיק יותר. הקידום מתבטא בסוגי העבודות הניתנות לעורך – במידת העניין שיש בהן והחשיפה שהן תזכנה, וכן בגובה השכר. עורכים רבים שואפים להפיק ולביים ולכן מעבר לתפקידים כאלו הוא הקידום עבורם.
כרטיס ביקור
הכשרה ולימודים
אנחנו ניתן לך את כל
המידע שיחסוך לך
הרבה זמן וכסף!
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד