כמה זמן לומדים
- שנה אקדמית, כל יום חמישי בשבוע ואחת לשבועיים בימי שישי
מה מקבלים בסיום הלימודים
- תעודת "מתמחה בייצור יין - Cellar Master", המקבילה לתעודות דומות הניתנות במכללות בחו"ל
פרטים על מתמחה בייצור יין "Cellar Master" - לימודי תעודה
המסלול החדש כולל מגוון קורסים, החל מקורסי יסוד - כימיה כללית ואורגנית, מיקרוביולוגיה, בוטניקה וגידול גפן, דרך קורסים מקצועיים- שיווק יין, יינות העולם, טעימות, תהליכי ייצור יין, וכלה בקורסים ייחודיים הקשורים בייצור והפקת יין באופן עצמאי.
מנהל תכנית הלימודים והרכז האקדמי שלה, ד"ר יאיר מרגלית, הוא המקים והבעלים של "יקב מרגלית" ומרצה לכימיה וטכנולוגיה של יין בפקולטה להנדסת מזון בטכניון. מרצים נוספים בתכנית - מדריכים ממשרד החקלאות, בעלי יקבים, מומחים לשיווק יין ומרצי החוג לביוטכנולוגיה במכללה האקדמית תל-חי.
מידע נוסף
* המסלול מיועד לעוסקים בתחום היין בישראל, ביקבים הגדולים וביקבי הבוטיק, לכורמים ולשוחרי תרבות היין.
* הלימודים מתקיימים במכללה האקדמית תל-חי בשיתוף המחלקה לגידולי מטעים במשרד החקלאות.