כמה זמן לומדים
- 350 שעות
פרטים על בישול גורמה רפואי
בישול גורמה רפואי הוא קורס ייחודי וראשון מסוגו בישראל, אשר פותח על ידי מכללת “שלם” בשיתוף “הדסה אופטימל”, ומקנה כלים לפתיחת עסק להסעדת גורמה המבוסס על עקרונות התזונה הבריאה. הקורס מספק ידע מקצועי (עיוני ופרקטי) הן בהיבט הרפואי תזונתי והן בהיבט הקולינארי והוא כולל סדנאות להכנת מנות גורמה המותאמת לצרכים רפואיים ולבעיות בריאותיות שונות.
* נושאים נלמדים:
יסודות הבישול הבריא על בוריים, שיטות חיתוך עם טכניקות בריאות ושיטות בישול,
הכרות עם אבות המזון התייחסות קולינארית בחירת מוצרי המזון בקנייתם, הכרות עם מטבחים בינלאומים בריאים, התייחסות לכשלים בריאותיים במטבח הגורמה, השימוש במוצרים מתועשים והדרכים להפחתתם, השומן הטוב והשומן הרע, טכניקות לבישול תוך מיעוט בשימוש בשמן, שימוש בשמנים בריאים בבישול, יסודות האפיה הבריאה ויסודות האפיה דלת השומן.
מידע נוסף
* בנוסף מועבר קורס כשרות המטבח ע"י סמכות רבנית בעלת כושר והכשרה בנושא.