כמה זמן לומדים
- כשמונה חודשים, לימודי ערב
פרטים על הקורס המקיף ללימודי יין
בעקבות הצלחתם המסחררת של "הבצירים" הקודמים של קורס היין במכללת רמת-גן, בקרוב תחל ההרשמה ל"בציר" הלימודים השישי.
במסורת מתכונת הקורס הקודם ולנוכח הביקוש הרב דווקא מצד חובבי היין ושוחריו, בתוכנית הלימודים יושם דגש מיוחד על אותם נושאים העוסקים בשלבים המתקדמים של תהליך היין, מהיקב ועד לחיך, נושאים המעניינים ביותר את הקהל הרחב, שחלקו אינו מעוניין לעסוק באופן מעשי בתחום היין. יחד עם זאת, הקורס יכלול גם מבואות המתייחסים לכרם, לטרואר ולשלבים המוקדמים של תהליך הייצור, לרבות פיזיולוגיה, כימיה, מיקרוביולוגיה ואנליזה של היין.
בנוסף, תכלול תוכנית הלימודים בסדנאות טעימה של יינות ישראל ויינות נבחרים מרחבי העולם, סוגי היינות השונים, עולם ישן לעומת עולם חדש, יינות לפי אזורים ומדינות ועוד. תוכנית הלימודים כוללת שישה סיורים ביקבים שונים ברחבי הארץ וסיור נוסף ברשת הפצה ושיווק יין. גם השנה, כמו במחזורים הקודמים, נבחרו ע"י המכללה טובי המרצים בארץ.