על המועמדים להיות בעלי 12 שנות לימוד, ובחלק מהמכללות יידרשו להציג תעודת בגרות מלאה. ברוב מוסדות הלימוד שליטה בסיסית במחשב יהווה תנאי נוסף לקבלה. בחלק ממוסדות הלימוד ידרשו המועמדים לעבור ראיון קבלה בכדי לבחון את מידת התאמתם ללימודים. בנוסף, בחלק מהמכללות יידרשו לעבור מבחן קבלה שיבחן את יכולותיהם הטכניות והאומנותיות. שימו לב: נדרש ידע בסיסי בשפה האנגלית, מכיוון שבדרך כלל הממשקים של תוכנות העריכה יהיו בשפה האנגלית.
מה לומדים?
במהלך הלימודים בקורס ילמדו נושאים מגוונים שיעניקו לסטודנטים ידע תאורטי יחד עם התנסות מעשית בתחום. בין נושאי הלימוד בקורס: מבוא לעריכת וידאו, מושגי יסוד בעולם הדיגיטלי, היכרות עם מגוון של תוכנות עריכה כמו: אפטר אפקטס, פרמייר ואביד, חיתוך ובחירה נכונה ומקצועית של קטעי וידאו, שילוב מספר סרטונים בו זמנית, ארגון מחדש של צילומים, עריכת סרטים ארוכים, הוספת אפקטים מיוחדים, תוכנות 3D ועוד. בנוסף, ילמדו הסטודנטים על עריכת סאונד ופסקולים, פוסט פרודקשיין, יסודות עיצוב תנועה, הפקת וידאו קליפים, הפקת פרסומות, יצירת סרטי דוקו ועוד. בסיום הקורס ידרשו הסטודנטים להגיש פרויקט גמר שיציג את היכולות שרכשו בזמן הלימודים.
איפה עובדים?
בוגרים שסיימו בהצלחה את את הלימודים בקורס עריכת וידאו, יוכלו לעבוד באופן עצמאי או בחברה המציעה שירותים בתחום (בעיקר תחום האירועים) כשכירים. האירועים כוללים: חתונות ובר/בת מצוות, ערבי צוות, אירועי חברה, וכדומה. כמו כן, בוגרי הקורס יכולים לעבוד במשרדי פרסום ומדיה ובאולפני טלוויזיה ולהשתמש בידע שצברו בקורס כדי לערוך פרסומות וסרטונים שיופיעו בכל מדיות הוידאו. בוגרים שצברו ניסיון רב בתחום עריכת הוידאו יכולים למצוא עבודה במגוון גדול של משרות הדרכה - הן במסגרות פרטיות במסגרת של שיעורים אחד על אחד או לחילופין במכללות לצילום.
כמה מרוויחים?
עורך וידאו מתחיל שסיים את לימודיו בהצלחה צפוי להרוויח בשנים הראשונות לעבודתו שכר שעתי שיעמוד על כ - 80 - 100 ש״ח לשעת עבודה. לאחר 3-5 שנות נסיו ועם צבירת ותק ונסיון בתחום ניתן לדרוש סכומים משמעותיים יותר שיעמדו על כ - 150 ש״ח לשעת עבודה. חשוב לציין שבמקרים רבים יעדיפו המעסיקים ששוכרים את שירותיןו של העורך לעבוד עם עורך מקצועי שידרוש סכומים הרבה יותר גבוהים אבל יציע שירות מהיר יותר ועם תוצאות לא פחות ממדהימות.