מידע כללי
סוכן ביטוח הוא אדם אשר הוסמך על ידי האוצר כסוכן ביטוח חיים\אלמנטרי, הוא עוסק במכירת פוליסות ביטוח, ונותן שירות ראשוני למבוטח בעת הגשת תביעה לחברת הביטוח. סוכן ביטוח יכול להיות עצמאי, או שכיר במסגרת סוכנות ביטוח. ההכנסות מבוססות על עמלות שהסוכן מקבל מחברת הביטוח בהתאם להיקף מכירותיו.
לימודי סוכן ביטוח הוא לא דבר פשוט והוא מצריך מהסטודנטים לעבור כמה שלבים בדרך אל קבלת הרישיון הפורמאלי. בשלב הראשון נדרשים הסטודנטים לעבור מבחן יסודות הביטוח שנערכים מטעמו של האחראי על שוק ההון, הביטוח והחיסכון וגם את המבחנים בייעוץ השקעות מטעם הרשות לניירות ערך בהם נבחנים הסטודנטים בנושאי הכלכלה, החשבונאות, הסטטיסטיקה והמימון.
לאחר המבחנים על הסטודנטים לעבור תקופת התמחות של שישה חודשים ובסיומה לגשת למבחני הגמר לצורך קבלת הרישיון. במסגרת לימודי ביטוח, ישנם סטודנטים המתמקדים בקבלת רישיון סוכן ביטוח כללי והם נדרשים לעבור את בחינות הגמר בביטוח רכוש ואת בחינות הגמר בביטוח תאונות שנערכות גם הם מטעמו של ההמונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון. מיד אחרי שהסטודנטים עוברים את מבחני הגמר הם רשאים להגיש טופס בקשה לקבלת הרישיון.
[here will be the video]
מה לומדים?
הנושאים המרכזיים במסגרת לימודי סוכן ביטוח נוגעים ליסודות הביטוח, לסוגי הביטוחים ולחוקים המתקדמים בביטוח. בחלק של יסודות הביטוח לומדים הסטודנטים על הרשות לניירות ערך ועל העקרונות והחוקים הרלוונטיים לענף הביטוח. יסודות הביטוח מכילים תכנים של חשבונאות, סטטיסטיקה, מימון, כלכלה ונושאים נוספים. כמו כן, נלמדים גם סוגי הביטוח השונים ויש רבים כאלה: ביטוח אלמנטרי, ביטוח תאונות, ביטוח פנסיוני, ביטוח משכנתאות ועוד סוגים רבים. בחלק השלישי של הקורסים השונים נלמדים כל החוקים והנושאים המתקדמים בביטוח הישראלי כגון חקיקה בענף ביטוח התאונות, חתמות בביטוח חיים, חובות של סוכני ביטוח, עקרונות פוליסות ועוד.
בתום לימוד תכני קורס יועצי ביטוח התלמידים ניגשים אל בחינות הרישוי המקצועי, עוברים לבחינות מפקח על הביטוח מטעם משרד האוצר, ממשיכים לבחינות האגף להכשרת סוכני ביטוח, ומסיימים בבחינות היסוד של הרשות לניירות ערך (מותנה במערכת הלימודים של מוסד הלימודים).
יתרונות לימודי ביטוח
לימודי קורס סוכני ביטוח מקנים פיתוח קריירה בעולם הביטוח. תחום עיסוק זה מהווה יתרון תעסוקתי כאשר פרושות מגוון של משרות בענף הביטוח וכן היצע של חברות ביטוח מצליחות. תנאי הקבלה לקורס הם נוחים למדי, וברוב מוסדות הלימוד ניתן להתקבל דרך הצגה של תעודת בגרות מלאה וכן מעבר של ראיון אישי אצל צוות המרצים. קורס סוכני ביטוח מהווה כרטיס כניסה לעבודה בתחום ומאפשר לבוגרים את ההתמחות המקצועית הדרושה. סוכני ביטוח מצליחים אשר ילמדו את הקורס יוכלו להתקדם בתפקידם לעמדות בכירות ולרכוש התמחות מעשית.
מסלולי לימודי
כיום יש מגוון של התמחויות לסוכני ביטוח, כמו: ביטוח אלמנטרי והתמחות בשיווק פנסיוני.
ביטוח אלמנטרי הוא חלק אחד מתחום הביטוח הכולל כאמור את ביטוח אלמנטרי (כללי), כולל ביטוח חיים וביטוח בריאות. ביטוח אלמנטרי או בשמו האחר "ביטוח כללי", נותן מענה לכל אותם סוגי ביטוח כלליים לדוגמא" ביטוח דירה, נזקים, אשראי, רכב ועוד. גם תעודת ביטוח אלמנטרי מותנה במעבר הבחינות של משרד האוצר והרשות לניירות ערך. קורס ביטוח אלמנטרי מכין את הסטודנטים בצורה הטובה והעדכנית ביותר לבחינות אלה.
משך הלימודים
ביטוח פנסיוני - משווק פנסיוני
כיום רוב האנשים מכירים את השם המקביל והפשוט- פנסיה. החסיכון לפנסיה הוא ביטוח המבטח אותנו מפני המצב בו נהיה בגילאים מתקדמים יותר, בהם מרבית האנשים אינם יכולים להמשיך ולעבוד ולפרנס את עצמם, לכן כולנו מדי חודש מפרישים "דמי ביטוח" לאורך השנים שאנו עובדים עד לפרישה משוק העבודה. ביטוח הפנסיוני רלוונטי עבור כל אחד ואחת מאיתנו- כיום ישנם הרבה דרכים שונות לחסוך לפנסיה, מפה נוצר התפקיד ייעוץ פניסיוני הנותן ייעוץ לציבור הרחב ולתכנן בצורה חכמה את החיסכון הפניסוני שלנו.
היתרון הבולט ביותר בעבדותו של משווק פנסיוני הוא, שכל לקוח מהווה מעין נכס מניב לאורך השנים.
משכו של קורס ביטוח משתנה ממוסד לימודים כזה לאחר, הקורסים הקצרים נמשכים כ- 120 שעות לימוד כאשר הקורסים הארוכים נמשכים כ- 400 שעות לימוד, כאשר לאחר הקורס ייבחן התלמיד על החומר הנלמד בבחינה מטעם משרד האוצר והרשות לניירות ערך, לאחר שעבר את הבחינה בציון "עובר" יצטרך לעשות סטאז' מעשי ורק אז יקבל תעודת מקצוע כסוכן ביטוח .
אפשרויות תעסוקה
בסיום קורס סוכן ביטוח, לאחר מעבר בחינות הסמכה בהצלחה, הבוגרים יוכלו להשתלב במגוון רחב של חברת ביטוח, כמו: כלל, הראל, פינקס ועוד... או להתשלב בסוכנויות ביטוח פרטיות. כמו כן, חלק מהבוגרים עובדים כעצמאיים ופותחים סוכנות משלהם דבר המאפשר להם שיתוף פעולה עם חברות הביטוח הגדולות ולשווק אותם ללקוחות הסוכנות.
כמו כן בוגרי הקורס יוכלו לפעול כיועצים לביטוח ומס, כסוכני ביטוח וכמשווקים של ביטוחים בחברות וסוכנויות ביטוח, בבנקים, בחברות ציבוריות וכעצמאים בעסק פרטי. בעתיד יוכלו היועצים להעניק שירותים מקצועיים בתיקים חשובים וכך לרכוש שם ומוניטין בתחום.
שכר התחלתי
כמו במקצועות רבים גם אצל סוכני הביטוח השכר משתנה בהתאם לניסיון ולוותק במקום העבודה.
בשנים הראשונות ממוצע השכר של סוכן ביטוח מתחיל (שכיר), עומד על 7,000 ש"ח ובשנים מתקדמות יותר ניתן להגיע לשכר של 20,000 ש"ח ומעלה בממוצע.
בעבודה כסוכן ביטוח עצמאי השכר נקבע מעמלות המחושבות מהפוליסה שנסגרה דרכך. את העמלות משלמות חברות הביטוח כך שכל סוכן עצמאי צריך לחתום עם חברות הביטוח על הסכמים ולתפקד כסוכן עצמאי שלהם.