לימודי איכות הסביבה - מה לומדים?
מודעות הציבור לכל הנושא של איכות הסביבה הולכת וגדלה משנה לשנה, ותחום לימודי איכות הסביבה הופך להיות תחום מתפתח ומבוקש ובכל יום שעובר עולה הביקוש לעובדים מקצועיים בתחום. ההתמודדות של העיריות והמועצות המקומיות בנושא הטמנת פסולת, זיהום מים ומפגעי רעש, וכמו"כ של המדינה בנושא זיהום אוויר, פיתוח כבישים ותעשייה, נזקי קרינה ובעוד נושאים רבים העלתה את השאלה - כיצד ניתן לפתור את הבעיות האלו לאורך זמן ועם מחשבה שנשאיר סביבה בריאה וירוקה גם לילדנו ונכדינו. ואכן אלו הנושאים הנלמדים בלימודי איכות הסביבה בעזרת כלים יעילים ומעשיים לשיפור התנאים הסביבתיים ועמידה בתקנות המחייבות בתחום רגיש זה.
התכנים הנלמדים במחסגרת הלימודים בתחום נוגעים למציאות האקולוגית סביבנו והשפעת האדם והסביבה עליה. בנוסף, הם עוסקים כמובן בחקיקה בתחום, נהלים, סמכויות ואחריות הגורמים העוסקים בדבר, ובעיקר מדיניות המשרד לאיכות הסביבה. יובהרו מושגי יסוד באיכות המים ומבנה משק המים בישראל, חוקים לגבי חומרים מסוכנים ועל מדידת זיהום האוויר. הסטודנטים ילמדו על רעשים והפרעות אקולוגיות ויינתן מידע מעשי איך לטפל בפסולת ומחזור, מרכיבי הבניה הירוקה, עמידה בתקנים שהולכים ומחמירים, ועוד נושאים מעניינים בתחום. ברוב הקורסים יידרשו המשתתפים להכין פרוייקטים של תכנון ירוק בנושא הקורס אותו למדו.
קהל היעד:
אם בעבר הנושא היה "נישתי" והעסיק בעיקר את המדענים ואת הממשלות הדמוקרטיות השונות בעיקר באירופה ובקנדה/ארה"ב, כיום לאור זה שמצבו של כדור הארץ הן מבחינה אקולוגית והן מבחינת ההתחממות הגלובאלית וכו' גרמו בעצם לנושא לעלות לכותרות בכל מהדורות החדשות והעיתונות ובעקבות זה בשנים האחרונות עלתה המודעות לגבי כל הנושא בצורה מאוד משמעותית - מה שפתח את הצוהר לעולם הזה גם לאנשים שעד כה לא התעניינו בנושא או חשבו ללמוד אותו מבחינה מעשית.