תיאור המקצוע
מה זה בכלל?
הנדסאי אלקטרוניקה עוסק במגוון תפקידים בתעשיית ההיי טק. באופן כללי, התעשייה נחלקת למפעלים המייצרים רכיבים אלקטרוניים, ומפעלים אשר מפתחים מוצרים משולבי חומרה ותוכנה.
במסגרת התעשייה משתלבים הנדסאי אלקטרוניקה בתפקידי פיתוח, ניהול מחלקות וצוותים, העברה מפיתוח לייצור, תחזוקה ושרות.
תחומי הדעת אותם רוכש הנדסאי אלקטרוניקה במהלך לימודיו הם הן בתחום החומרה, והן בתחום התוכנה,מרבית עבודת הפתוח בתחום מתבצעת בעזרת מערכות ממוחשבות.
מה הן דרישות הקדם?
בכדי לעבוד כהנדסאי אלקטרוניקה, יש לעמוד בדרישות מה"ט ולהירשם כהנדסאי אלקטרוניקה ברשם ההנדסאים. לימודי הנדסאי בישראל נמשכים כשנתיים ובסופן מוענקת לבוגר דיפלומת הנדסאי.
זה מתאים לי?
התפקיד מאופיין בשעות עבודה רבות ומאתגרות. הפעילות תלויה בתחום העיסוק: אם מדובר בפיתוח, העבודה מתבצעת בעיקר בסביבת משרד ממוחשבת. אם מדובר בהעברה מפיתוח לייצור מדובר בעבודה משולבת משרד וקווי יצור. אם מדובר בתחזוקה או שרות, העבודה מתבצעת בעזרת מערכות ממוחשבות, במקומות בהם נמצא הציוד אותו צריך לתחזק או לתקן.
המעסיקים הבולטים:
טאוור, מוטורולה, אינטל
משכורות:
בוגרים מתחילם צפויים למשכורות באזור 7000 שקלים. למצטיינים במקומות העבודה צפוי קידום מהיר ומשכורות בסדרי גודל כפולים ואף משולשים מהסכום הנ"ל.
הכשרה ותעודות
הכשרה ולימודים
הנדסאי אלקטרוניקה יוצא "מוכן" לשוק העבודה בזכות פרוייקט הגמר שעליו לבצע, במסגרת המטלות והבחינות שקבע מה"ט. הפרוייקט מאפשר לתלמיד ליישם בצורה מעשית את כל החומר הנלמד ולהתנסות באופן הביצוע של פרוייקט אמיתי בתעשייה. הדגש בפרוייקט הוא על פיתוח ויישום של מערכת אלקטרונית כלשהי, על כל שלביה (אפיון, בחירת רכיבים, בניית אבטיפוס, בדיקת סימולציה, תכנות, איתור תקלות, שיפורים וכתיבה טכנית). הבוגר חייב לעמוד בדרישות שהציב לעצמו בתכנון הפרוייקט ולהציג את המערכת כשהיא מתפקדת.
מה לומדים שם?
בשנת הלימודים הראשונה נלמדים קורסי מבוא שמטרתם לרענן ידע בסיסי במקצועות כמו מתמטיקה פיסיקה אנגלית, מקצועות בסיס טכנולוגיים כמו תורת החשמל מערכות דיגיטליות.
כל הקורסים נלמדים מרמת הבסיס, ומטרתם להביא את הסטודנט לרמה שתאפשר לו ללמוד בקלות את מקצועות ההתמחות. בשנת הלימודים השניה נלמדים מקצועות ההתמחות כגון: מעבדים זעירים, שפות תאור חומרה ומעגלים אלקטרוניים, שיכשירו את הסטודנט לעבודה במקצוע.
השתלבתי, מה הלאה?
ניתן להמשיך ללימודי הנדסה, ולהשתלב בתעשיית ההיי טק.
כרטיס ביקור
הכשרה ולימודים