כמה זמן לומדים
הקורס יכלול תשעה מפגשים בימי חמישי בין השעות 19:30 – 21:00
פרטים על נשיקת היין הראשונה שלי - להתאהב ביין עם אבי אתגר
הקורס "נשיקת היין הראשונה שלי" – להתאהב ביין, יעסוק בהיבטים המעשיים של טעימה והערכה של יין: מה לקנות ואיך לבחור יין במסעדה, כיצד להתאים יין לאוכל, איך מאחסנים יין, איך להגיש יין – קר או לא, למה קר, כמה קר, מתי לחלוץ, מתי למזוג ולאילו כוסות. כל הרצאה תלווה בטעימת יינות.
במסגרת הקורס תוצג חוויית היין על מרכיביה הרבים והמגוונים: סוגי יינות וזני ענבים, יינות אדומים ולבנים ומבעבעים ומתוקים; יינות העולם ומחוזות היין הנודעים. מה הם יינות העולם החדש?; מהפכת היין שלנו: היינות והיקבים של ישראל (וגם טיפה של שמן זית).
מידע נוסף
אסכולות, בית הספר לתרבות ודעת של האוניברסיטה הפתוחה, יקיים בשנת הלימודים הקרובה קורס חדש ומיוחד ובו סדרה של 9 הרצאות של אבי אתגר, איש הרדיו ומבקר יינות, על הנאת היין, לכל מי שטרם חווה ולמי שכבר ניסה.
הקורס יתקיים בביה"ס אסכולות, קמפוס האוניברסיטה הפתוחה בכפר הירוק. הקורס יתחיל ב- 16 לנובמבר והרישום כבר בעיצומו.