החוג למדעי התזונה מעניק לבוגריו תואר בוגרB.Sc במדעי התזונה לקראת התמחות כדיאטן/נית קליני/ת. מטרת הלימודים היא להכשיר את הסטודנטים לקראת התמחות בתחומים מגוונים כגון: מוסדות/שירותי בריאות, תעשיית המזון, מחקר ופיתוח. תכנית הלימודים עשירה, מגוונת ומשלבת לימודים עיוניים ומעשיים מתחומי הליבה במדעי החיים ותחומי תמיכה רחבים. בחוג מלמדים מרצים וחוקרים מובילים, המלווים את הסטודנטים ומעניקים להם ייעוץ אקדמי, מקצועי ויחס אישי. החוג הציב בראש סדר עדיפויותיו להכשיר את בוגריו גם להמשך את לימודיהם לתארים מתקדמים ולאפשר להם להשתלב במגוון מקצועות והתמחויות הדורשים ידע זה.
התכנית היא תלת שנתית, ולאחריה שנת סטאז' שהסטודנטים משלימים באופן עצמאי.
בשנים א' ו-ב' הסטודנטים לומדים את תורת המזון ומתנסים במעבדת המטבח הלימודי. הסטודנטים לומדים מהם החומרים הפעילים וכיצד צורות העיבוד השונות בחקלאות, בתעשייה ובהכנה הביתית משפיעות על ההרכב ועל תכונות המזון המעובד והשפעתו על גופנו.