תנאי קבלה
- ראיון אישי
כמה זמן לומדים
- 60 שעות אקדמיות
פרטים על הכרת מזונות ובישול בריא
זהו קורס המהווה כרטיס כניסה מקצועי לעולם המזון הבריא. הוא פונה לכלל האוכלוסייה ובאותה עת מספק ידע מקיף המתאים לבעלי מקצוע בתחום. מדובר בשילוב של קורס על המזון הבריא עם קורס בישול מקצועי המלמד כיצד להוציא אוכל טעים מחומרי גלם בריאים, ללא פשרות ובמחיר השווה לכל נפש. היות ומדובר בקורס מקצועי מתווסף פה אלמנט נוסף - בניית תפריטים המתאימים למצבים טיפוליים שונים (מחלות, הריון והנקה, תינוקות וכו’) מעבר לשאלת המזון הבריא והחגים / אירועים ושגרה.
בקורס נלמד פתרונות מעשיים הקשורים למזון ומחלות (סוכרת, צליאק, הרזייה, בעיות עיכול, לב כלי-דם וכו’). נלמד דרכים שונות להפיכת המזון הטעים לבריא ולהפיכת המזון הבריא לטעים. התלמידים מוזמנים להביא מהבית מתכונים למזונות אהובים על-מנת לגייר אותם לבריאים יותר וטעימים לא פחות. בכל שיעור נכין ארוחה טעימה, מזינה ואסתטית עם דגש על הנושאים התיאורטיים שיילמדו באותו שיעור עם תשומת לב מיוחדת למצב בריאותי נבחר.
* בין נושאי הלימוד:
- הכרת המטבח, כלים וחומרים.
- תבלינים והמתקה: כללים ראשונים - הכנת מאכלים בסיסיים ובישול לסוכרתיים.
- דגנים וקמחים: תבשילי קדירה, מאפים ועוגות ואפייה ללא גלוטן.
- קטניות: מרקים, טופו והנבטה.
- פירות: טיפול בכבד וכיס מרה, קינוחים ושילובי פירות.
- ירקות: בישול בריא לילדים, סלטים, רטבים ומוקפצים.
- זרעים ואגוזים: טיפול בבעיות מערכת העיכול, ממרחים, גרנולה ומיזלי.
- דגנים ומוצרי חלב: מזון לנשים הרות ומניקות, תחליפי חלב, ריוולק, מתכוני יוגורט, בחירת דגים והכנתם.
- בשרים וביצים: טיפול בקנדידה, מניעה וטיפול במחלות לב, פשטידות ותחליפי בשר.
- שילוב המזונות: קווים מנחים הכנת מספר ארוחות לדוגמא.
- טיפים לתזונה בריאה: טיפול בבעיות משקל, סטודנטים מביאים מהבית ארוחה חגיגית וסיכום.
מידע נוסף
* מרצים מקצועיים עם ניסיון קליני רב.
* מחלקת השמה הדואגת להצעות עבודה לסטודנטים ולבוגרים.
* קמפוסים ירוקים וחנייה בשפע.