מה מקבלים בסיום הלימודים
לימודי הקולנוע בתל חי נמשכים כשנתיים, ארבעה סמסטרים, במהלכם מתמקצעים הסטודנטים בכלל תפקידי הסט, מתסריט דרך הפקה, בימוי, צילום, עריכה, פוסט פרודקשן וכד’. כל סטודנט יוצר בין 4 ל7- סרטים קצרים בשנה ומקבל הזדמנות להתנסות בכל תפקיד בו הוא מעוניין להתמחות. מסלול הלימודים הינו מאוד מעשי, מקצועי ואינטנסיבי ומביא את הסטודנטים לרמת מקצועיות גבוהה מאוד והכנה מושלמת לקריירה בתחום.
פרטים על הנדסאי קולנוע וטלוויזיה
בית הספר לקולנוע וטלוויזיה בתל-חי הינו מבתי הספר הוותיקים בארץ, וככזה הפך עם שנות עשייתו הרבות לאחד מבתי הספר הטובים בארץ, הודות לתוצרי בוגריו, השתלבותם בתעשייה וערכי המצוינות והמקצועיות בהם הוא ידוע.
בית הספר מוקף בטבע פראי, נופים ירוקים של עמק החולה, הרי נפתלי ופסגות החרמון – מקור השראה לסטודנטים שלנו, שזוכים ללמוד באווירה מדהימה של טבע ויצירה, עם לוקיישנים מרהיבים לצילומים במשך כל תקופת הלימודים.
הלימודים נערכים בקבוצות קטנות המאפשרות יחס אישי לכל סטודנט, ליווי ותמיכה של צוות המרצים גם אחרי שעות הלימודים, וכוללים מתן הכוונה מלאה לבוגרי המכללה וחיבור למקומות עבודה פוטנציאליים.
מתכנת הלימודים
- צילום ותאורה
- בימוי עלילתי
- בימוי דוקומנטרי
- בימוי אולפן טלוויזיה
- עריכת סרטים
- תסריטאות וכתיבה יוצרת
- צפייה וביקורת סרטים
- תולדות הקולנוע
- הקלטה ועיצוב פסקול
- צילום סטילס
- הדרכת שחקנים
- הפקה
- טכנולוגיה
- פרסום ושיווק
- סדנאות אמן
- סרטי תדמית
- ניו מדיה
- פוטושופ ואפטר אפקט
מקצועות שניתן לעבוד בהם בסיום התואר
כל שנה מסיימים את לימודיהם כ15- סטודנטים ומשתלבים ועובדים בשלל האפשרויות שהתעשייה מציעה. חלקם בעלי עסק פרטי ועצמאי ליצירת סרטי תדמית וכד’, חלקם עובדים בטלוויזיה (חדשות, תכניות אולפן ועוד) וחלקם בתפקידי בכירים בהפקות קולנוע. מיוצרי תוכן ועד במאיות, עורכות, צלמים, תחקירנים, תאורנים ומקליטים.