תנאי קבלה
- מעבר מבחני שנה א' בעיצוב צליל וסאונד
כמה זמן לומדים
תוכנית הלימודים בתחום הסאונד דיזיין ופרוגרמינג משתרעת על 2 סמסטרים (14 שבועות בכל סמסטר) וכוללת 84 שעות לימוד עיוניות (3 שעות בשבוע) ותוכנית לימודים יישומית, שהזמן המוערך לביצועה כפול בהיקפו מן התוכנית העיונית
מה מקבלים בסיום הלימודים
תעודת גמר של Muzik
פרטים על סאונד דיזיין ופרוגרמינג מתקדם
הלימודים בתחום הסאונד דיזיין ופרוגרמינג מתקדם מיועדים להכשיר את התלמיד החפץ להפוך לפרוגרמר וסאונד דיזיינר ברמה מקצועית. בבסיס הקורס התנסות מעשית באמצעות תרגילים ספציפיים עליהם עובדים התלמידים בבית ובמהלך השיעורים שיתנהלו כמעט לחלוטין בפורמט של סדנאות מעשיות בפיקוח ובליווי המדריך, המאתגר, מכוון ומפעיל את התלמיד לקראת התנסות מעשית והתמקצעות אישית. התלמיד נדרש, שלב אחר שלב, להוכיח יכולת בכפוף לתהליכים מקצועיים מן הסוג אתם יאלץ להתמודד בעולם המעשה במהלך התנסויותיו הראשוניות בתעשייה. איך שומרים על יצירתיות ומקצועיות מקסימליים מול בעיות כגון לוחות זמנים צפופים, תקציבים נמוכים, דדליינים פתאומיים ועוד. מקצועיות (ואמנות) אמיתית היא לצאת מנקודת הנחה שרק לעיתים רחוקות קיימים במהלך הפקת תקליט התנאים האידיאליים ורוב הזמן יש להתמודד עם תנאים ולחצים ועדיין להידרש (אמנותית ומקצועית) להוציא את המקסימום מכל משימה.
הקורס מחולק לשתי קטגוריות עיקריות:
א.חלק שחור, הבנוי לפי תפיסת העבודה של מוסיקה שחורה שממקמת את הקצב בראש סולם העדיפויות.
ב.חלק לבן (מערבי), הבנוי לפי תפיסת המוסיקה הלבנה שממקמת את המלודיה בראש סולם העדיפות.
תכנית הלימודים כוללת את הנושאים הבאים:
1. RHYTHM SECTION
2. KEYBOARDS
3. GUITARS
4. RHYTHMIC CONCEPTS
5. VOCALS
6. PROCESSING VOCALS
7. סיכום החלק השחור
8. SYNTHS
9. STRING SECTION
10. BASS
11. SYNTHBASS
12. מבחן זמן
13. LIVE PROGRAMMING
14. BACKING SOUNDS
15. VOCALS
16. REMIX לבן
17. החלפת עולמות
18. NO TIME PROGRAMMING
19. LIVE PERFORMANCE SOUNDBANK
20. שיעור סיכום לפרק המערבי
מידע נוסף
בתום כל סמסטר על התלמיד להגיש קטע (או קטעים) מוסיקליים המורכבים מהאלמנטים המאופיינים של הסגנון והפגנת כלל המיומנויות הנרכשות בכל חלק כגון: תכנות אוטנטי, הפקה הומוגנית, עושר של סאונד ומוסיקליות ברמה הגבוהה ביותר.