- זכאות לתעודת בגרות או תעודת סיום מכינה
- ראיון קבלה
* ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי על בסיס ציוני הבגרות הבאים :
לבעלי ממוצע בגרות 100 ומעלה - מתמטיקה 4 יח"ל בציון 80 לפחות או 5 יח"ל בציון 70 לפחות.
לבעלי ממוצע בגרות 95 ומעלה - מתמטיקה 4 יח"ל בציון 80 לפחות או מתמטיקה 5 יח"ל בציון 70 לפחות,ומקצוע מדעי נוסף מבין המקצועות הבאים: ביולוגיה , כימיה , או פיזיקה ברמה של 5 יח"לובציון מעל 80 .
* בעלי תווג'י יתקבלו רק בעלי בגרות מדעית ועמידה בתנאים לעיל
* ראיון קבלה
לימודי מדעי איכות הסביבה מכוונים למעוניינים להיות שותפים פעילים ביצירת סביבה בריאה יותר לאדם, ולמבקשים לרכוש מקצוע נדרש המשלב גם שליחות וגם דרך חיים. מדעי איכות הסביבה הם לימודים מדעיים המשלבים לימודים מתחומי הביולוגיה, הכימיה, הרפואה וההנדסה.
איכות הסביבה הוא תחום צומח ומתפתח. במהלך העשור האחרון גבר העניין בתחום מדעי איכות הסביבה מצדם של תעשיינים, מחוקקים ומשקיעים, ונרשמו פריצות דרך רבות בתחומי האנרגיה החלופית, התפלת מים, טיפוח טכנולוגיות חדשניות לשמירה על הסביבה ועוד.
בתחילת השנה השלישית זוכים הסטודנטים להתנסות מעשית רחבה, בהיקף של 200 שעות, בגופים ציבוריים, פרטיים או תעשייתיים, כגון המשרד להגנת הסביבה, רשות המים, השירות ההידרולוגי, מכון וולקני והמכון הגיאולוגי .
הסטודנטים יוצאים לסיורים רבים בחברות מובילות, כגון משרד הבריאות, מכון וולקני, אינטל, בחברת הגיחון, מפעל המלט נשר, מעבדות טיהור שפכים ועוד, במטרה לחשוף אותם לעבודה בשטח ולפתח אצלם את היכולת להתמודד עם מפגעים סביבתיים. כמו כן, בכירים בתחום מגיעים להרצות לסטודנטים על-מנת לחשוף אותם למתרחש בתחום במטרה לקשר אותם לתעשייה ולערב אותם בנעשה בתחום בשוק העבודה.
בוגרי החוג ישתלבו בעבודה מרתקת שלצידה תגמול הולם, הכוללת חקירה של נושאים מגוונים, עבודת שטח, כתיבת דו"חות וגם עבודה עם אנשים תוך קידום אג'נדה למען הסביבה והאדם.
מפקח בריאות סביבה בבתי חולים ובפרויקטים חיצוניים של חברות הנדסה
רכז חקלאות ומערכות אקולוגיות
אנליסט סביבתי בחברות לייעוץ סביבתי
תפקידי מפתח במערך בריאות הסביבה בצה""ל
- המשרד להגנת הסביבה על כל שלוחותיו, מחוזותיו ויחידותיו.
- משרד הבריאות.
- משרד הביטחון.
- מחלק התכנון של משרד הפנים.
- תאגידי מים.
- צה"ל.
- בתי חולים ברחבי הארץ.
- עיריות.
- איגודי ערים לאיכות הסביבה.
- מכון וולקני.
- חברות מובילות בתחומי תעשייה מגוונים, כגון טבע, אינטל, אמדוקס וכו'.
2. הסטודנטים מתנסים בסוגי מעבדות רבים בהשוואה לכל מוסד אקדמי אחר.
3. תחומי עיסוק מגוונים בתפקידים ניהוליים בסיום הלימודים, כגון מנהל מעבדה, יועץ סביבתי, מבקר איכות, גהותן ועוד.
4. קיימת אפשרות ללמוד לתעודת הוראה לחינוך העל-יסודי במקביל ללימודי החוג.
5. בוגרי החוג השתלבו בתפקידי מפתח, בין היתר, בחברת הגיחון, במשרד הבריאות, באינטל, במשרד להגנת הסביבה.
6. בשלוש השנים האחרונות לתלמידי השנה הראשונה ניתנה מלגה על סך 2,500 שקלים מאחר שהמכללה עודדה ללמוד את התואר הזה שבטווח הארוך יביא תועלת רבה לאנושות בתמורה לתרומת 20 שעות שנתיות למען הקהילה.
7. הסטודנטים יוצאים לסיורים רבים בחברות מובילות, כגון משרד הבריאות, מכון וולקני, אינטל, הגיחון, מפעל המלט נשר, מעבדות טיהור שפכים ועוד במטרה לחשוף אותם לעבודה בשטח ולפתח אצלם את היכולת להתמודד עם מפגעים סביבתיים.
8. אחת לשבועיים בכיר בתחום מגיע להרצות לסטודנטים על-מנת לחשוף אותם למתרחש בתחום, לחזק את היכולות שלהם להתמודד עם מפגעים סביבתיים ולקשר אותם לתעשייה. לאחרונה הגיע פרופ' חיים סידר, חתן פרס ישראל לחקר הביולוגיה.
9. המרכז לניהול קריירה מסייע לסטודנטים ולבוגרים למצוא משרות בתחום הלימודים. הסטודנט או הבוגר יושב עם רכז התעסוקה במרכז לניהול קריירה ובוחר משרה המעניינת אותו, ויחד הם שולחים באופן יזום קורות חיים שהוכנו במיוחד למשרה. בוגרים רבים הצליחו להשתלב במשרות שעניינו אותם הודות לסיוע של המרכז לניהול קריירה.