לימודי נגרות יכולים להתאים לאנשים אשר התחום מעניין אותם ורוצים לשפר את היכולות שלהם עבור תחביב. אפשרות נוספת היא ללמוד את התחום לצורך עבודה מקצועית ומקור פרנסה. רבים אולי חושבים שמדובר בתחום שכמעט ולא קיים אך הדבר אינו נכון כלל. ישנן לא מעט נגריות והדרישה לריהוט ייחודי רק הולכת וגדלה. התחום מתאים לאנשים אשר אוהבים לעבוד עם הידיים, בעלי חוש יצירתי, יכולת למידה וסבלנות. מעבר ליכולות הטכניות של הנגר, עליו להיות בעל ידע רב בתחום כגון הבחנה בין סוגי עץ שונים, התנהגות העץ במצבים שונים, אופן הטיפול והתפעול של העץ, מכשור לעבודה עם עץ כו', וזה בדיוק מה שלומדים בקרוסי הנגרות השונים
בעידן של היום רבים בוחרים לפנות לנגר על מנת שייצר עבורם את המוצר האידיאלי, בעל האופי הייחודי אשר יתאים בדיוק למה שהם רוצים. הנגר הוא הרבה מעבר לאיש טכני אשר רק מייצר את הרהיט, הנגר הפך להיות לסוג של אומן אשר משלב בין יצירת הרהיט לבין אומנות. עם התקדמות הטכנולוגיה גם הנגרים גילו עולם שלם של תוכנות תלת מימדיות אשר עוזרות להם לבצע את עבודתם בצורה מדויקת, מהירה ומקצועית.
מה לומדים?
הלימודים בקורס נגרות כוללים שילוב בין למידה תיאורטית להתנסות מעשית וזאת על מנת להכשיר את אנשי המקצוע הטובים ביותר בתחום. נושאי הלימוד משתנים בין מוסדות הלימוד השונים בתחום אך לרוב תלמדו את הנושאים הבאים: סוגי עצים - עץ אורן, דובדבן, מייפל, סיבית ועוד, כלי עבודתו של הנגר - כלים חשמליים וכלים ידניים, שיטות עבודה, שיטות ניסור וחיתוך, התאמת סוג העץ לעבודה, ניסור, פרזול, שיוף, הרכבה, כיפוף, שיטות הדבקה, צביעה, רהיטים לבית ולמשרד, פיסול בעץ, גילוף, מידות ועוד.
תנאי קבלה ומשך הלימודים
תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים. התנאים משתנים בהתאם לאורך המסלול ומטרתו (פנאי-תחביב או למידה וצורך מקצוע). לרוב מוסדות הלימוד אין דרישות קבלה והלימודים פונים לקהל הרחב אך ישנם מעטים אשר ידרשו מכם להגיע עם יכולת טכנית ובנוסף יבדקו זאת ע"י מבחנים פנימיים. משך הלימודים תלוי גם הוא במוסד בו תבחרו ללמוד, מטרת הלימודים וההסמכה בסיום. לרוב המסלולים הקצרים אשר מיועדים להעשרה בלבד ימשכו בממוצע חודשיים. מנגד המסלולים המקיפים ביותר בתחום ימשכו בממוצע כשנה וחצי ויאפשרו לכם לעסוק בתחום בצורה מקצועית מיד בסיום הלימודים.
אפשרויות תעסוקה בתחום
בפני הבוגרים אשר יסיימו את לימודיהם בהצלחה יעמדו לא מעט אפשרויות תעסוקה. הבוגרים יוכלו להשתלב כשכירים בחברות מטבחים, מפעלים, חברות רהיטים, התקנת רהיטים, נגריות פרטיות, בתי מלאכה, בניית תפאורה ועוד. אפשרות נוספת היא לפנות לדרך עצמאית בתחום, למכור את התוצרים שלהם ולייצר ריהוט בהזמנה אישית לפי דרישות הלקוח.