במקרים מסויימים, כדי לעזור לרפואה המסורתית שרואה את המטופלים שלה נטו בפן המדעי וע"י כך לספק להם טיפול מתאים, מומלץ לשלב במקביל טיפולים שרואים את המטופל כאדם דינמי ובעל צרכים משתנים. תחום הליצנות הרפואית הוא תחום מאוד ייחודי שמשלב בין הרפואה המדורנית לבין הומור פשוט ומסורתי. בראש ובראשונה תפקידו של הליצן הרפואי הוא לשפר את מצב רוחם המנטלי והנפשי של המאושפזים בבתי החולים של ברמה שיכולה לעזור אפילו בהתמודדיות הפיזיות הלא פשוטות שעוברים המאושפזים במהלך שהותם בבית החולים.
לימודים בקורס לליצנות רפואית, דומים בתכנים שלהם ללימודי רפואה משלימה. הרעיון העומד מאחורי תחומי טיפול אלה, הוא לראות את האדם כאישיות שלמה שצריך להתייחס לרגשותיה, מחשבותיה, רצונותיה ומאווייה. הליצנות הרפואית, משתמשת בהומור ככלי אפקטיבי שמשלב יצירתיות לצד תמיכה באחרים, והינו תחום עיסוק מספק עד למאד.
מה לומדים?
בין תחומי הלימוד הנלמדים במסגרת הלימודים בקורס ליצנות רפואית ניתן למצוא נושאים כמו: סדנאות אלתור, תקשורת מילולית ותקשורת לא מילולית, משחק, משחק תפקידים, סימולציות, שימוש באיפור ועוד ועוד.
מטרתם של הלימודים בקורס היא לאפשר ללומדים לקבל את ההכשרה המקיפה ביותר בתחום, עוד לפני שהם מגיעים להתנסות מעשית בבתי החולים. חשוב שהתלמידים יקבלו הכשרה מעמיקה כי שיוכלו להתמודד בהמשך עם סיטואציות שונות בין אם הן מתקיימות עם ילדים ובין אם מתקיימות עם אנשים מבוגרים.
מטרתם של הלימודים בקורס היא לאפשר ללומדים לקבל את ההכשרה המקיפה ביותר בתחום, עוד לפני שהם מגיעים להתנסות מעשית בבתי החולים. חשוב שהתלמידים יקבלו הכשרה מעמיקה כי שיוכלו להתמודד בהמשך עם סיטואציות שונות בין אם הן מתקיימות עם ילדים ובין אם מתקיימות עם אנשים מבוגרים.
קהל היעד לקורס ליצנות רפואית
לרוב, אדם שפונה ללימודים לקורס ליצנות רפואית צריך להיות מצד אחד אדם בעל יכולת נתינה אדירה ובלתי תלויה שיכול גם להכיל בעיות נפשיות ופיזיות של אנשים אחרים, בנוסף עליו להיות אמפתי, סימפטי, ובעל תכונות חשובות שברוב המקרים מזכירות תכונות אופי של אנשים שעובדים בתחומי הטיפול השונים. בנוסף, האנשים שרוצים לעבוד בתחום זה צריכים להיות בעלי זיקה הרורה לתחום התיאטרון או תחום המשחק, ובפרט לתחומי הבידור והקומדיה, כי כדי שיוכלו לתת הרגשה טובה בקרב החולים, עליהם להיות בעלי תכונות אלו.
תנאי קבלה
מועמדים שמועניינים להתקבל ללימודים של ליצנות רפואית נדרשים ברוב המקרים לעבור בהצלחה ראיון קבלה אישי מול הנציגים של מוסד הלימודים אליו הם רוצים להתקבל, וכל זאת על מנת לבחון את מידת ההתאמה שלהם ללימודים. בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד יידרשו המועמדים להשתתף בסדנת ההתנסות שמטרתה לבדוק כיצד הם המתמודדים מול קהל והאם יש להם את הכשרון בתחום הליצנות באופן כללי.
איפה עובדים?
בוגרי הקורס יכולים ללכת לעבוד בבתי החולים הפזורים בחרבי הארץ, במוסדות שיקום, בבתי חולים ייעודיים לילדים ונוער, במחלקות לתשושי נפש וכדומה.
בנוסף, בוגרי הקורס יכולים להחליט שהם רוצים להרחיב את הידע שלהם בתחום וללכת ללימודים של פרדמיקים, או לחילופין להמשיך ללימודי תואר ראשון בתחומי הטיפול.
כמה מרוויחים?
ליצן רפואי מתחיל עובד במשמרות שאורכם נע בין 2-4 שעות עבודה. ברוב המקרים השכר הוא שעתי ונע בתחילת הדרך סביב ה100-120 ש"ח לשעת עבודה.
כעבור כמה שנות נסיון ועם צבירת נסיון וותק צפוי השכר השעתי לעלות ולעמוד עלסכומים שנעים בין 150-170 ש"ח לשעת עבודה. בנוסף, ליצן רפואי בעל נסיון יכול להרוויח כסף נוסף במידה ויחליט להעביר סדנאות בתחום לארגונים או מוסדות גדולים. על סדנה של כמה שעות ניתן יהיה לגבות סכומים נאים שנעים בין 450-600 ש"ח - תלוי בנסיון ובמשך הסדנה.