מידע כללי על קורס מורי נהיגה
רשיון נהיגה הינו צורך בסיסי אצל רוב בני האדם. מדובר על כלי חיוני שעוזר לאנשים להגיע ממקום למקום, לעבוד עם אפשרות לניידות, להחזיק משק בית וכן הלאה.
ככל שגודל האוכלוסיה במדינת ישראל עולה עך עולה הביקוש בקרב הציבור למורי נהיגה מקצועיים וסבלניים. תפקידו של מורה הנהיגה הוא קריטי ביותר שכן מתוקף אחריותו לדאוג לזה שתלמידיו יצאו לדרך כשהם כשירים לנהיגה בטוחה וזהירה ולכן יש צורך בהכשרה מקצועית שמתנהלת רק על ידי אישור משרד התמ"ת.
מה לומדים?
במהל הלימודים לקורס מורי נהיגה יילמדו מגוון גדול של נושאים שביניהם: דיני תעבורה, בטיחות רכב, בטיחות בדרכים, עזרה ראשונה, עולם הרכב, נהיגה בטוחה ונכונה, התנהגות הנוסעים אל מול כלי הרכב, ועוד מגוון גדול מאוד של נושאים הקשורים לתחום. במהלך הלימודים לקורס יילמדו גם נושאים מעשיים וגם נושאים עיוניים וכמו כן, במהלך הלימדוים יעברו התלמידים כ-15 מבחנים שיצטרכו לעבור בהצלחה על מנת לקבל את תעדות הגמר.
כמה זמן לומדים?
ברוב מוסדות הלימוד המציעים לימודים בתחום, משך הלימודים יהיה כשנתיים. במהלך הלימודים יעברו הסטודנטים מבחנים מעשיים שיצטרכו לעבור בהצלחה על מנת לקבל היתר לעסוק בהוראת נהיגה.
תנאי קבלה ללימודי הוראת נהיגה
על מנת להתקבל ללימודים בתחום זה צריך המועמד ללימודים להירשם לאחד הקורסים המאושרים על ידי משרד התחבורה. בנוסף, יש דרישה להגיש הוכחה לנהיגה של מעל חמש שנים וכמו כן מסמך ממשטרת ישראל שמאשר שאין למועמד ללימודים עבר פלילי (תעודת יושר). בחלק ממוסדות הלימוד ישנו גיל מינימלי לקבלה ללימודים ובנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד ישנה דרישה מהמועמדים ללימודים לעבור ראיון קבלה אישי הבוחן את מידת התאמתם וזיקתם לתחום זה.
קהל היעד
קהל היעד לקורס הוא קהל מעל גיל 24 (זו הדרישה ברוב מוסדות הלימוד בתחום), בעל רשיוןנהיגה מעל 5 שניםף ללא עבר פלילי ועם 12 שנות לימוד. כמו כן, תינתן עדיפות לכאלה שיש להם זיקה לתחום.
איפה לומדים?
אחת המכללות המוכרות בתחום זה היא מכללת עתיד - רשת מכללות טכנולוגיות. למכללה יש סניפים רבים ברחבי הארץ בהם ניתן למצוא מסלולי ערב ובוקר שמותאמים גם לכאלה שמעוניינים להמשיך בשגרת חייהם ובעבודתם במקביל ללימודים. בנוסף, ניתן ללכת ללמוד בהמשך קורס רכב ציבורי/רכב כבד על מנת להתמקצע ולהעמיק את הידע המעשי בתחום.
איפה עובדים?
ברוב המקרים מורים שסיימו את לימודיהם בהצלחה ועמדו בכל תנאי מוסד הלימודים יעדיפו לעבוד במסגרת של בית ספר מורשה לנהיגה. היתרון בלעבוד דרךבית ספר הוא שלבתי ספר גדולים בתחום יש הרבה מאוד תלמידים, כך שתמיד עדיף בשלב הראשון לצבור נסיון תחת מקום גדול. עם השנים ועם צבירת שם טוב ונסיון מעשי ניתן לפתוח עסק עצמאי בתחום ולהעביר שיעורים פרטיים. במקרה הזה חשוב להדגיש שמדובר על עסק עצמאי לכל דבר ועניין וחשוב לבדוק מראש נושאים כמו תקציב, מיקום גיאוגרפי, פוטנציאל לתלמידים באזור וכן הלאה.
כמה מרוויחים?
מורה נהיגה שיעבוד כשכיר תחת בית ספר לנהיגה צפוי להרוויח בשנים הראשונו לעבודתו סכומים שיעמדו על כ - 9,000 - 10,500 ש"ח חודשי (עבודה במשרה מלאה). כעבור כמה שנים של נסיון ועם צבירת ותק במקום העבודה צפוי השכר לעלות באופן משמעותי ולעמוד על כ - 12,000-14,000 ש"ח חודשי. חשוב להבין כי מחירי השיעורים עולים עם השנים וכיום שיעור נהיגה ממוצע עולה סביב ה-160 ש"ח לשיעור כשמספר השיעורים המינימלי לפני יציאה למבחן מעשי (טסט) עומד כיום על 28 שיעורים - מה שמגדיל משמעותית את רווחו של מורה הנהיגה.