לימודים בקורס גישור מכשירים באופן מקצועי ומקיף ומעניקים כלים משמעותיים ויעילים להתנהלות חכמה, מודעת ומוצלחת בכל תחומי החיים למיניהם, אנשים רבים מעוניינים לגשת לקורס גישור בתור מקצוע לחיים או לחילופין בתור לימודי העשרה חשובים שירחיבו את ארגז הכלים שלהם. הלימודים בקורס מעניינים ומגוונים, ומשלבים בין לימודי ידע עיוני לבין מגוון התנסויות מעשיות בתחום. חשוב להדגיש שהלימודים מיועדים לא רק עבור אנשים עם רקע או נסיון בתחום אלא גם לכאלה שבאים ללא שום רקע.
קורס גישור - קהל היעד
הלימודים מיועדים בעיקר לאנשים בעלי יכולות תקשורתיות לא פחות ממעולות, וכמו כן לכאלה שהם בעלי יכולות של ראיה רחבה ועמוקה, ולאנשים בעלי רצון וכישרון להביא לשלום בין אנשים. לאנשים מהסוג הזה יש את היכולת להצליח בתחום הגישור. בנוסף, על המגשר להפעיל שיקול דעת עצמאי ונבון, ועליו להיות בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה כדי שיוכל להביא לאיחוד ולהסכמה בין שני צדדים "יריבים". חשוב מאוד שהמגשר יהיה ניטרלי ולא "יתפוס צד". במהלך הלימודים רוכשים הסטודנטים ארגז כלים רחב ומעשי.
חשוב להדגיש שכדי לעסוק בתחום באופן רשמי צריכים הסטודנטים לעבור התמחות מעשית ורק לאחר מכן יוכלו להגיש בקשה רשמית למשרד המשפטים, אך חשוב לציין שבמקביל ניתן לעסוק כמגשרים פעילים גם באופן לא רשמי וללא התערבות משפטית כלל. תחום הגישור נועד בעצם לקצר הליכים משפטיים שברוב המקרים לוקחים זמן ארוך, ורעיון הגישור הוא לנסות להביא את הצדדים לפשרה הרבה יותר מהר ובצורה יעילה וקצרה.
מה לומדים?
במסגרת קורס גישור יילמדו מגוון גדול של נושאים כמו למשל: מה הוא בעצם תהליך הגישור, סוגים של קונפליקטים, מה תפקידו של המגשר ביישוב מריבות וסכסוכים בין אנשים, ההבדל בין נקיטת עמדה לנקיטת דעה, טכניקות שונות של שכנוע, טכניקות של הרגעה, אתיקה בתחום הגישור ועוד ועוד.
במהלך הלימודים הסטודנטים ייקחו חלק פעיל בסימולציות ובשיחות שמדמות סיטואציות מהחיים האמיתיים וכל זה כדי לתרגל בצורה מעמקיה ונכונה את החומרים הנלמדים במהלך הקורס.
תנאי קבלה
ברוב מוסדות הלימוד המציעים קורסים בתחום הגישור תנאי הקבלה הם די קלים. על המועמד להיות בעל 12 שנות לימוד. אין צורך בידע או רקע משפטי. בחלק מהמקרים יידרש המועמד לראיון אישי מול מוסד הלימודים, ע"מ לבחון את רצינותו ואת מידת התאמתו ללימודים בתחום.
איפה עובדים?
בוגרי הקורס שסיימו בהצלחה את הלימודים ועמדו בכל תנאי מוסד הלימודים יכולים להחליט שהם מעוניינים להמשיך לשנה של התמחות מעשית בתור מגשרים וכמו"כ להגיש בקשה רשמית למשרד המשפטים שאחראי על הענקת רישיונות עבודה לגישור. כמו"כ, ניתן לעבוד כמגשרים רשמיים מטעם משרד המשפטים או כשכירים או כעצמאיים. מי שלא מעוניין להמשיך לשנת התמחות ורוצה להתחיל מיד בעבודה מעשית בתחום, יכול לבחור לעסוק בגישור בצורה לא רשמית/משפטית.
כמה מרוויחים?
בשנים האחרונות מקצוע הגישור הפך להיות מבוקש מאוד ובישראל יש מחסור משמעותי במגשרים מקצועיים. בעקבות העומס הרב שקיים במערכת המשפט, הצדדים המסוכסכים פונים בהרבה מאוד מקרים למגשר רשמי שייתן את חוות דעתו ואת פסק הדין שלו תוך כדי נסיון להגיע לעמק השווה ביניהם. מגשר מתחיל שסיים את לימודיו בתחום ועבר התמחות של שנה צפוי להרוויח שכר התחלתי של כ- 7,500 - 8,500 ש"ח חודשי. כעבור חמש שנות נסיון ועם צבירת ידע ורקורד מעשי בתחום צפוי השכר לעלות ולעמוד על כ - 9,500 - 11,000 ש"ח חודשי. חשוב להדגיש שלאור הביקוש הרבה שנוצר בשנים האחרונות בחלק מהמקרים השכר צפוי להיות גבוה יותר - תלוי בכישוריו ובשם הטוב של המגשר.