072-3300504

קורס גישור

לימודים בקורס גישור מכשירים באופן מקצועי ומקיף ומעניקים כלים משמעותיים ויעילים להתנהלות חכמה, מודעת ומוצלחת בכל תחומי החיים למיניהם, אנשים רבים מעוניינים לגשת לקורס גישור בתור מקצוע לחיים או לחילופין בתור לימודי העשרה חשובים שירחיבו את ארגז הכלים שלהם. הלימודים בקורס מעניינים ומגוונים, ומשלבים בין לימודי ידע עיוני לבין מגוון התנסויות מעשיות בתחום. חשוב להדגיש שהלימודים מיועדים לא רק עבור אנשים עם רקע או נסיון בתחום אלא גם לכאלה שבאים ללא שום רקע.
 
קורס גישור - קהל היעד

הלימודים מיועדים בעיקר לאנשים בעלי יכולות תקשורתיות לא פחות ממעולות, וכמו כן לכאלה שהם בעלי יכולות של ראיה רחבה ועמוקה, ולאנשים בעלי רצון וכישרון להביא לשלום בין אנשים. לאנשים מהסוג הזה יש את היכולת להצליח בתחום הגישור. בנוסף, על המגשר להפעיל שיקול דעת עצמאי ונבון, ועליו להיות בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה כדי שיוכל להביא לאיחוד ולהסכמה בין שני צדדים "יריבים". חשוב מאוד שהמגשר יהיה ניטרלי ולא "יתפוס צד". במהלך הלימודים רוכשים הסטודנטים ארגז כלים רחב ומעשי.
 
חשוב להדגיש שכדי לעסוק בתחום באופן רשמי צריכים הסטודנטים לעבור התמחות מעשית ורק לאחר מכן יוכלו להגיש בקשה רשמית למשרד המשפטים, אך חשוב לציין שבמקביל ניתן לעסוק כמגשרים פעילים גם באופן לא רשמי וללא התערבות משפטית כלל. תחום הגישור נועד בעצם לקצר הליכים משפטיים שברוב המקרים לוקחים זמן ארוך, ורעיון הגישור הוא לנסות להביא את הצדדים לפשרה הרבה יותר מהר ובצורה יעילה וקצרה.
 
מה לומדים?
 
במסגרת קורס גישור יילמדו מגוון גדול של נושאים כמו למשל: מה הוא בעצם תהליך הגישור, סוגים של קונפליקטים, מה תפקידו של המגשר ביישוב מריבות וסכסוכים בין אנשים, ההבדל בין נקיטת עמדה לנקיטת דעה, טכניקות שונות של שכנוע, טכניקות של הרגעה, אתיקה בתחום הגישור ועוד ועוד.
 
במהלך הלימודים הסטודנטים ייקחו חלק פעיל בסימולציות ובשיחות שמדמות סיטואציות מהחיים האמיתיים וכל זה כדי לתרגל בצורה מעמקיה ונכונה את החומרים הנלמדים במהלך הקורס.
 
תנאי קבלה
 
ברוב מוסדות הלימוד המציעים קורסים בתחום הגישור תנאי הקבלה הם די קלים. על המועמד להיות בעל 12 שנות לימוד. אין צורך בידע או רקע משפטי. בחלק מהמקרים יידרש המועמד לראיון אישי מול מוסד הלימודים, ע"מ לבחון את רצינותו ואת מידת התאמתו ללימודים בתחום.
 
איפה עובדים?
 
בוגרי הקורס שסיימו בהצלחה את הלימודים ועמדו בכל תנאי מוסד הלימודים יכולים להחליט שהם מעוניינים להמשיך לשנה של התמחות מעשית בתור מגשרים וכמו"כ להגיש בקשה רשמית למשרד המשפטים שאחראי על הענקת רישיונות עבודה לגישור. כמו"כ, ניתן לעבוד כמגשרים רשמיים מטעם משרד המשפטים או כשכירים או כעצמאיים. מי שלא מעוניין להמשיך לשנת התמחות ורוצה להתחיל מיד בעבודה מעשית בתחום, יכול לבחור לעסוק בגישור בצורה לא רשמית/משפטית.
 
כמה מרוויחים?
 
בשנים האחרונות מקצוע הגישור הפך להיות מבוקש מאוד ובישראל יש מחסור משמעותי במגשרים מקצועיים. בעקבות העומס הרב שקיים במערכת המשפט, הצדדים המסוכסכים פונים בהרבה מאוד מקרים למגשר רשמי שייתן את חוות דעתו ואת פסק הדין שלו תוך כדי נסיון להגיע לעמק השווה ביניהם. מגשר מתחיל שסיים את לימודיו בתחום ועבר התמחות של שנה צפוי להרוויח שכר התחלתי של  כ- 7,500 - 8,500 ש"ח חודשי. כעבור חמש שנות נסיון ועם צבירת ידע ורקורד מעשי בתחום צפוי השכר לעלות ולעמוד על כ - 9,500 - 11,000 ש"ח חודשי. חשוב להדגיש שלאור הביקוש הרבה שנוצר בשנים האחרונות בחלק מהמקרים השכר צפוי להיות גבוה יותר - תלוי בכישוריו ובשם הטוב של המגשר.
 
מעניין אותך קורס גישור?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך קורסים ולימודי תעודה בגישור בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד גישור לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד