072-3300504

לימודים באוסטרליה וניו זילנד

רקע
אוסטרליה מציעה בשנים האחרונות מסלולי לימוד רבים ומגוונים בכל תחומי הלימוד שתחפצו. הלימודים מתקיימים, כמובן, בשפה האנגלית, מה שיקל על קליטתכם ביבשת. התושבים ברובם סבלניים מאוד כלפי זרים וקל יחסית למצוא עבודה שתממן את שהותכם באופן חוקי. אוסטרליה ידועה במשאבי הטבע העשירים שלה ובעיקבות כך היא בעלת כלכלה יציבה וחזקה ותנאי המחייה של תושביה גבוהים. עם זאת, המחירים אינם זולים.
יתרונות הלימודים באוסטרליה
באוסטרליה יש למעלה מ-30 אוניברסיטאות ציבוריות. הן מציעות - לבד מרמת הלימודים הגבוהה - גם אווירת הלימודים שונה, בזכות נופי הארץ. המספר הרב של הסטודנטים הזרים (כ-150,000 בשנה) המגיעים ללמוד במדינה - רובם אסייתים - תורם לאווירה הלבבית כלפיהם, ומרביתם מתאקלמים במהירות ולא חשים כנטע זר. הוצאות המחייה אמנם גבוהות, אבל האפשרות לעבוד בזמן הלימודים מקזזת עלויות אלו.
אוכלוסיית אוסטרליה
אוכלוסיית אוסטרליה מונה כמעט 20 מיליון תושבים. רובם ממוצא אירופי - לרוב בריטים ואירים. האבורג'ינים מהווים אחוז קטן במדינה. 75% מהתושבים נוצרים. היהודים מהווים רק 0.5 אחוז מהאוכלוסיה. עיקר האוכלוסיה מתרכזת באזור החוף. בקנברה, עיר הבירה, מתגוררים 325,000 תושבים. הערים הגדולות הן סידני בה חיים 3.8 מליון תושבים, מלבורן (3.2 מיליון), בריסביין (1.5 מיליון), פרת (1.3 מיליון) ובאדלייד (1.1 מיליון).
יהדות אוסטרליה
הקהילה היהודית מונה כיום כ-120,000 יהודים בלבד, המרוכזים בעיקר בערים הגדולות סידני ומלבורן. שורשיה העיקריים של ההגירה היהודית כיום הם יהודי רוסיה ודרום אפריקה. הקהילות היהודיות בסידני ובמלבורן עוזרות לקלוט את הסטודנטים הישראליים בעיר החדשה, וכן עשויים לפעמים לעזור לכם למצוא עבודה. באתרים שלהלן ניתן למצוא מידע נוסף בנושאי בתי כנסת באוסטרליה, ארגוני עזרה יהודיים, אירועים חברתיים והצעות עבודה.
גיאוגרפיה
יבשת אוסטרליה היא אי בדרום כדור הארץ. אוסטרליה היא הקטנה ביבשות והמדינה השישית בגודלה בעולם. היא ממוקמת מדרום לאינדונזיה, בין האוקיאנוס ההודי לאוקיאנוס השקט. אוסטרליה מתפרסת על שטח של-7,686,800 ק"מ. כ-4000 ק"מ ממזרח למערב וכ-3200 ק"מ מצפון לדרום. שטח פנים המדינה שטוח ומישורי, צחיח וחלקים מועטים בלבד מאוכלסים. מרבית האוכלוסייה מתגוררת לאורך שפלת החוף המזרחית ועל החוף הדרום מזרחי. המדינה נחלקת לשבעה חבלים: ניו סאות' ווילס, ויקטוריה, טסמניה, מערב אוסטרליה, דרום אוסטרליה וקווינסלנד.
הפרש שעות
באוסטרליה יש שלושה אזורי זמן שונים: - החוף המזרחי (מלבורן): הפרש של 7 שעות (כאשר בישראל השעה 12:00 בצהריים, באוסטרליה השעה 18:00); - מרכז אוסטרליה (אדלאי): הפרש של 6.5 שעות (כאשר בישראל השעה 12:00 בצהריים, באוסטרליה השעה 17:30); - האזור המערבי (פרת): הפרש של 5 שעות (כאשר בישראל השעה 12:00 בצהריים, באוסטרליה השעה תהיה 17:00). ייתכנו שינויים בהפרשי השעות שצוינו לעיל, בשל מעבר לשעון קיץ או שעון חורף.
מערכת ההשכלה
באוסטרליה פועלות 39 אוניברסיטאות ציבוריות גדולות הנמצאות בעיקר בערים הגדולות, אך יש גם מוסדות בודדים באזורים הכפריים והמרוחקים. אוניברסיטאות אלו מכילות בין-3000-30,000 סטודנטים. בנוסף, ניתן ללמוד לימודי תעודה במכללות ציבוריות או פרטיות. לימודי התעודה מקנים גם קרדיטים להמשך לימודים אוניברסיטאיים. הממשלה מפקחת על האוניברסיטאות ומספקת להן תקציבי מחקר, אך היא אינה מדרגת אותן, במטרה ליצור תחרות חופשית. גם המוסדות המלמדים סטודנטים זרים נמצאים תחת פיקוח ממשלתי. באוסטרליה לומדים כ-730,000 סטודנטים, מתוכם כ-112,000 הם סטודנטים זרים. בקישור שלמטה תוכלו לערוך חיפוש של קורסים הנלמדים באוסטרליה לפי מוסדות ואזורים במדינה (כל הקורסים והמוסדות מאושרים ע"י הגוף המפקח על האוניברסיטאות הציבוריות). לימודי התואר הראשון נמשכים בדרך כלל שלוש שנים, כאשר הלימודים מתחילים במרץ וכל סימסטר נמשך 14 שבועות. בין דצמבר לפברואר יוצאים מוסדות הלימוד לחופשה השנתית שלהם. סטודנטים ישראלים שלמדו באוסטרליה מציינים כי מקצועות הלימוד המבוקשים באוסטרליה הם ביולוגיה ימית, בישול, פיזיותרפיה ואפילו איכות הסביבה. בשל מכסות מצומצמות מאד, כמעט בלתי אפשרי לסטודנטים זרים להתקבל ללימודי רפואה ורפואת שיניים.
בחירת מוסד הלימודים
בטרם קבלת החלטה על לימודים באוסטרליה, מומלץ להתייחס למספר גורמים העשויים להשפיע רבות על דרכך האקדמית בחו"ל, על מידת ההצלחה שלך ועל המשך החיים המקצועיים שלך בישראל ובחו"ל. באוסטרליה תנאי הקבלה ושכר הלימוד דומים בכל האוניברסיטאות ומאחר ואין דרוג רשמי של האוניברסיטאות כדאי לקחת בחשבון את הדברים הבאים לפני שאתם מחליטים להירשם למוסד לימודים כלשהו באוסטרליה:
גודל מוסד הלימודים
בדוק האם אתה מעדיף אוניברסיטה גדולה בעלת יותר משאבים ושירותים הניתנים לסטודנטים אך בה אתה אנונימי, או אוניברסיטה קטנה יותר שהיחסים בין מרצים לסטודנטים הם אישיים יותר והקשרים החברתיים בקמפוס טובים יותר.
בעיר או מחוצה לה
למרות שבאוסטרליה רוב האוניבסיטאות נמצאות בערים הגדולות, תוכלו למצוא מוסדות לימוד אוסטרלים שמציעות לימודים מחוץ לערים וקרוב אל הטבע. שים לב אם האוניברסיטה נמצאת במזרח אוסטרליה, שבה נמצאות הערים הגדולות והמאוכלסות, או במערב אוסטרליה אזור פחות מתוייר ומבודד יותר. סטודנטים הבוחרים ללמוד במוסדות הממוקמים בעיר נהנים מיותר אפשרויות למציאת עבודה, אבל אלו הלומדים מחוץ לעיר יהנו מעלויות זולות יותר. בנוסף, העיר מציעה לסטודנטים הרבה יותר אופציות לבילויים ופיתויים לעומת לימודים באזורים הפחות מאוכלסים של אוסטרליה בו תתמקדו בעיקר בלימודים מפני שפשוט אין לכם ברירה אחרת.
מה מציע המוסד בנוסף
יש לבחון היטב מהם השירותים הנוספים אותם מציע מוסד הלימודים הפוטנציאלי. לעיתים יש לכך משמעויות כלכליות משמעותיות. לדוגמא: מעונות, ספריות גדולות ומידע ממוחשב, אולמות ספורט ועוד מגוון שירותים שעשויים לחסוך הרבה מאוד כסף כאשר הם ניתנים כחלק בלתי נפרד מהתשלום עבור שנת הלימודים.
קבלה ללימודים
באוסטרליה הממשלה לא מבצעת דירוג רשמי לאוניברסיטאות. עם זאת, דירוג כזה תוכלו למצוא באתרים הבינלאומיים. והדבר משפיע על תנאי הקבלה, שכן ככל שהאוניברסיטה אליה תרצו להתקבל נחשבת יוקרתית יותר, כך גם תצטרכו להציג ציונים גבוהים יותר.
GMAT (ללימודי מנהל עסקים)
המבחן מסייע לפקולטות ובתי הספר למנהל עסקים להעריך את כישורי המועמד ללימודים גבוהים בתחום. המבחן בודק יכולת כתיבה באנגלית, יכולת מתמטית, ומיומנויות מילוליות.
מסמכים ותעודות
גיליון ציונים
באופן טבעי, ככל שהציונים שלך טובים יותר כך הסיכוי להתקבל לאוניברסיטאות גדל. עם זאת, ישנן אוניברסיטאות המסתפקות ב-12 שנות לימוד בלבד, ללא תעודת בגרות.
מבחנים
IELTS - מבחן שימוש באנגלית
המבחן בודק את כישורי השימוש בשפה האנגלית בארבעה תחומים שונים: הבנת הנשמע, הבנת הנקרא, כתיבה ודיבור. המבחן מתבצע במשרדי "המועצה הבריטית לתרבות" בישראל, ונמשך כ-3.5 שעות. טווח הציונים הוא בין 1 ל-9, ביחידות של 0.5. הציון הדרש כדי להתקבל לאוניברסיטה באוסטרליה הוא 6.0.
ToEFL - מבחן אנגלית אקדמאית
המבחן בודק את יכולתו של המועמד להשתמש ולהבין את השפה האנגלית ברמה אקדמאית. הנבדק נבחן ב-4 תחומים שונים: האזנה, דקדוק, כתיבה (במתכונת של חיבור) ודיבור - חלק חדש שמחליף את הקריאה. המבחן נמשך בין 2.5-3.5 שעות, מול מחשב. טווח הציונים נע בין 0-120. בסיום הבחינה ניתן ציון משוער והציון הסופי ניתן לאחר כשלושה שבועות מביצוע המבחן.
תיק עבודות
דרישה זו נכונה רק עבור מי שמתעתד ללמוד את מקצועות העיצוב והאמנות.
מכתבי המלצה
מבית הספר שבו למדת. עדיף שהמכתב יהיה באנגלית, אך אם זה לא ניתן - יש לתרגם את המכתב לאנגלית אצל נוטריון.
עלויות לימודים ומחייה
יחסית ללימודים בישראל, אוסטרליה נחשבת לארץ יקרה. עם זאת, אם משווים את הלימודים בה לארצות הברית או ללימודים באירופה, הרי שאוסטרליה זולה יותר בצורה משמעותית. הודות לאפשרות לעבוד בזמן הלימודים, סטודנטים יכולים לכסות את חלק מהוצאות המחייה שלהם.
שכר הלימוד
תואר ראשון
כמו בארץ, גם באוסטרליה הלימודים לתואר ראשון במרבית מקצועות הלימוד נמשכים שלוש שנים. החריגים הם לימודי ההנדסה, שאורכים ארבע שנים ולימודי ארכיטקטורה שאורכים חמש שנים. שכר הלימוד נע בין 10,000-13,500 דולרים אוסטרליים לשנת לימודים לתואר הראשון בתחומים הלא-מדעיים. בתחומי המדעיים הסכום נע בין 11,000-16,500 דולרים אוסטרליים לשנת לימודים.
תארים מתקדמים
לימודי התואר השני נמשכים בין שנה לשנתיים - תלוי בתחום הלימודים. שכר הלימוד לתארים מתקדמים (שני ושלישי) נע בין 11,000-18,500 דולרים אוסטרליים לשנת לימודים.
עלויות מחיה
בהשוואה למדינות אירופה וארצות הברית, עלויות המחיה באוסטרליה זולות יחסית. זאת משום ששער הדולר האוסטרלי, נמוך יותר מזה של הדולר האמריקאי או של האירו. ההוצאות תלויות מאד בעיר בה אתם לומדים: אם עלות המחיה הממוצעת עומדת על כ-1,000 דולרים אוסטרליים לחודש, הרי שבסידני היא עומדת על 1,300-1,500 דולרים אוסטרליים לחודש, במלבורן - עד 1,200 דולרים אוסטרליים לחודש ובערים הקטנות עלות המחיה עשויה אף לרדת ל-800 דולרים אוסטרליים לחודש.
מעונות (ללא אוכל):
כ-280 דולרים אוסטרליים לחודש
דירה עם שותפים:
כ-400 דולרים אוסטרלים לחודש
אוכל:
כ-200 דולרים אוסטרלים לחודש
ספרי לימוד:
כ-500 דולרים אוסטרלים לשנה
ביטוח רפואי:
כ-260 דולרים אוסטרלים לשנה
מקורות תעסוקה ומלגות
עבודה באוסטרליה
ויזת הסטודנט האוסטרלית מאפשרת לסטודנט זר לעבוד 20 שעות בשבוע במהלך הלימודים ובאופן מלא בחופשות בחגים ובחופשות המבחנים. את הבקשה לאישור עבודה ניתן להגיש רק כשמתחילים ללמוד באוניברסיטה. אין טעם בהגשת בקשה לפני יציאה ללימודים. העבודות שניתן להשתלב בהם יכולות להיות קשורות למקצוע הלימוד. בנוסף מוצעות עבודות לסטודנטים זרים בתמיכת האוניברסיטה. עבודות אלה מתקיימות בין כותלי הקמפוס. לדוגמא: פעילות במעבדה, בקפיטריה, בחנות הספרים ועוד. סטודנטים ישראלים מוצאים מקורות תעסוקה גם מחוץ לכותלי האוניברסיטה בעבודות זמניות כגון: שמרטפות, גננות, אירוח ומכירות. בכל האוניברסיטאות מופעל מדור הדואג למציאת פתרונות תעסוקה עבור הסטודנטים הזרים.
מלגות
סטודנטים זרים באוסטרליה יכולים להיות זכאים לקבלת מלגות מימון לשכר הלימוד משלושה גורמים: מלגות ממשלת אוסטרליה, מלגות מטעם מוסדות הלימודים עצמם, או מלגות המוענקות על ידי מוסדות לא אקדמיים. באתרים להלן ניתן לחפש מלגות שעשויות להתאים לפרופיל שלך:
מידע כללי
באוסטרליה לא קיים גוף רשמי המאפשר להירשם באמצעותו למספר מוסדות לימוד בבת אחת. ההרשמה מתבצעת ישירות מול כל אחת מהאוניברסיטאות. אין הגבלה על מספר האוניברסיטאות אליהן ניתן להירשם, אך יש לזכור כי ההרשמה עולה כסף כך שכדאי להתמקד במספר מצומצם של אוניברסיטאות בלבד.
שנת הלימודים
שנת הלימודים האקדמית באוסטרליה מתחילה בחודש מרץ ומסתיימת בחודש נובמבר. יחד עם זאת, ניתן להתחיל את הלימודים ברוב מוסדות הלימוד פעמיים בשנה: בחודש מרץ (מועד פתיחת שנת הלימודים הרשמי) ובחודש יולי (עם פתיחת הסמסטר השני).
מסמכים ותעודות
האוניברסיטאות באוסטרליה דורשות מספר מסמכים עם ההרשמה אליהן. כדי למנוע בעיות, אנא וודאו שכל המסמכים הם העתקים עליהם חתום עורך דין או נוטריון, על מנת לאשר כי הם נאמנים למקור. יש מספר מסמכים חשובים, כשלא תמיד אוניברסיטה מסוימת תדרוש מכם את כולם (הדבר יכול להשתנות בהתאם לאזרחות שאתם מחזיקים, הארץ בה אתם גרים וכו'). כל אוניברסיטה מפרטת אילו מבין המסמכים הבאים יש להגיש לה עם ההרשמה. פרט למסמכים המוזכרים להלן יש לשלוח גם אישור של הבנק כי שילמתם את דמי ההרשמה לאוניברסיטה.
גליונות ציונים
האוניברסיטאות מעוניינות בהישגיכם בלימודים בשלוש שנות הלימודים האחרונות. על גיליון הציונים לכלול את רשימת הקורסים/המקצועות שלמדתם בתקופה האמורה וכן את ציוניכם בכל אחד מהם. כמו כן עליכם לצרף תעודה רשמית המאשרת כי סיימתם את חובותיכם בקורסים/הלימודים הנ"ל (למשל, תעודת בגרות או תעודת הסמכה לתואר).
מבחני סף ומיון
כחלק מדרישות הקבלה ללימודים גבוהים באוסטרליה, תידרש לעבור ולהציג את ציוניך באחד או יותר מהמבחנים הללו:
דרכון
אין צורך לצלם את כל הדרכון, אלא רק את הדפים בהם מופיע מידע לגבי הזהות שלכם - היינו, פרטים אישיים ומספר דרכון.
ניסיון תעסוקתי
במידה ועבדתם טרם ההרשמה לאוניברסיטה בעבודה במשרה מלאה, יש לצרף מכתב ממעסיקכם לשעבר. חשוב כי המכתב יודפס על נייר מכתבים רשמי של החברה ויצוינו בו התאריכים בהם הועבקתם (או באיזו תקופה זה היה). כן על המעסיק לציין באיזו משרה הועסקתם, אילו תפקידים היו תחת אחריותכם וכיצד התמודדתם עם העבודה.
קורות חיים
יש לצרף קורות חיים מפורטים, הכוללים את פרטי יצירת הקשר איתכם, השכלה קודמת שרכשתם, ניסיון תעסוקתי וכו'. מוסדות הלימודים ויועצי הרשמה שונים מדגישים כי הדבר חיוני על מנת להירשם לאוניברסיטה.
מבחני הסף
בנוסף לציוני הבגרות או התואר הראשון שלכם תדרשו לעבור בחינות סף ספציפיות למוסד הלימודים אותו אתם רוצים לפקוד. בחינות אלו יבדקו את התאמתכם ללימודים באוסטרליה, אם ברמת השפה (שכן שפת הלימודים היא אנגלית) או בדרישות בסיס במקצוע הנלמד. כדי לבחון את רמת האנגלית שלכם, המוסד הלימודי עשוי לדרוש ציון עובר באחת משתי הבחינות הללו: IELTS או ToEFL. מבחנים אלה נדרשים כמעט בכל תחום לימודים; הראשון הוא מבחן בריטי והשני אמריקאי. חלק מהמוסדות באוסטרליה עשויים להכיר בשתי הבחינות.
ToEFL
המבחן בודק את יכולתו של המועמד להשתמש ולהבין את השפה האנגלית ברמה אקדמאית. הנבדק נבחן ב-4 תחומים שונים: האזנה, דקדוק, כתיבה (במתכונת של חיבור) ודיבור - חלק חדש שמחליף את הקריאה. המבחן נמשך בין 2.5-3.5 שעות, מול מחשב. טווח הציונים נע בין 0-120. בסיום הבחינה ניתן ציון משוער והציון הסופי ניתן לאחר כשלושה שבועות מביצוע המבחן.
IELTS
המבחן בודק את כישורי השימוש בשפה האנגלית בארבעה תחומים שונים: הבנת הנשמע, הבנת הנקרא, כתיבה ודיבור. המבחן נמשך כ-3.5 שעות. טווח הציונים הוא בין 1 ל-9, ביחידות של 0.5. הציון מתקבל כשבוע לאחר ביצוע המבחן. על מנת להתקבל לאוניברסיטאות באוסטרליה, יהיה עליכם בדרך כלל עבור את המבחן בציון של 6.0 לפחות.
GMAT (ללימודי מנהל עסקים)
המבחן מסייע לפקולטות ובתי הספר למנהל עסקים להעריך את כישורי המועמד ללימודים גבוהים בתחום. המבחן בודק יכולת כתיבה באנגלית, יכולת מתמטית, ומיומנויות מילוליות.
טיסות
טיסות
הטיסה לאוסטרליה ארוכה מאד ויקרה, כיוון שאין טיסות ישירות בין ישראל ליבשת. על כן, האפשרות היחידה היא טיסה עם חנייה ביעד ביניים. האפשרות הפופולרית ביותר היא טיסה לבנגקוק עם חברות התעופה "אל-על", "תאי" התאילנדית או "קוונטאס" האוסטרלית, ומשם טיסת המשך לסידני באוסטרליה; אפשרויות אחרות כוללות טיסה להונג קונג (עם "אל-על" או "קתאי" ההונג-קונגית), לסינגפור ("אל-על" או "סינגפור איירליינס"), או לבירות אירופה השונות (למשל, לונדון), שמהן יש טיסות ישירות לאוסטרליה. נמלי התעופה העיקריים באוסטרליה נמצאים בסידני, במלבורן ובבריסביין. נמלי תעופה קטנים יותר יש בפרת', אדלייד, הובארט, דארווין וקיירנס - אך הם משמשים בעיקר לטיסות פנים.
משך הטיסה (ת"א-בנגקוק/הונג-קונג-סידני):
8+11 שעות
משך הטיסה (ת"א-לונדון-סידני):
22+5 שעות
ויזת סטודנט ועבודה
עם הגיע ההודעה על קבלתכם לאוניברסיטה, עליכם להסדיר את אישורי ויזת הכניסה לאוסטרליה. זו משימה ביורוקרטית בבסיסה, הדורשת מכם בעיקר הרבה ניירת ואישורים. התהליך עשוי לארוך זמן מה, כך שרצוי מאד לא לדחות את הגשת הבקשה לויזה לרגע האחרון.
בדיקת הדרכון הישראלי
חשוב לוודא מראש מתי עומד לפוג תוקפו של הדרכון שלכם. לא הייתם רוצים להיזכר במשימה הזו זמן קצר לפני הנסיעה, ולרוץ למשרד הפנים (תחת סכנה שבדיוק תפרוץ בו עוד שביתת עובדים ממושכת). חשבו את תוקף הדרכון יחסית למועד הנסיעה שלכם לאובטרליה. אם נותרו שישה חודשים מרגע הנסיעה, זה האות להאריך כבר עכשיו את תוקף הדרכון. כיום, הארכת דרכון היא פעולה פשוטה ביותר, שאינה כרוכה בתשלום: ניתן לבצע אותה במשרד הפנים או אפילו באמצעות שליחת הדרכון למשרד הפנים בדואר.
הגשת בקשה לויזת סטודנט
קבלת ויזת סטודנט כרוכה בעמידה בתנאים מסוימים, אותם דורשת הממשלה האוסטרלית. באופן כללי, האוסטרלים מעוניינים לדעת שתוכלו להשתלב בלימודים, שאינכם מנסים לנצל את התנאים הנוחים על מנת להסתנן לאוסטרליה ושלא תהפכו לנטל כלכלי. אי לכך, קבלת הויזה נעשית רק לאחר שהתקבלתם לאחד ממוסדות הלימוד במדינה, ובהנחה כי אתם יכולים להוכיח השכלה קודמת - תיאורטית או מעשית (כלומר, תעודת בגרות או תואר, או ניסיון תעסוקתי), ומקורות מימון. כמו כן, יש לשלם עבור סמסטר אחד של הלימודים לפחות. את הויזה מוציאים בשגרירות האוסטרלית. אין להגיע ישירות לשגרירות, אלא יש לקבוע מראש מועד לפגישה. לצורך הגשת הבקשה תידרשו להביא את המסמכים הבאים:
טופס בקשה:
יש להגיש את הטופס כשכל הפרטים בו מלאים
דרכון
(צילום של ששת העמודים הראשונים)
תמונות פספורט
עדכניות וזהות זו לזו
אגרת ויזה:
יש להציג אישור תשלום
אישור לימודים
יש להציג תעודות על סיום הלימודים בתיכוניים בישראל, או על קבלת תואר בישראל - על התעודות להיות מתורגמות לאנגלית וחתומות על ידי נוטריון. כמו כן עליכם להביא אישור כי התקבלתם לאחת האוניברסיטאות האוסטרליות, ונרשמתם לקורסים.
הוכחת מימון עצמי
סטודנטים לתואר ראשון צריכים להגיש אישור מהבנק כי ביכולתם לממן את כל תקופת לימודיהם בחו"ל, וכן את הוצאות המחייה וכרטיס הטיסה לאוסטרליה. האישור צריך לכלול נכסים נזילים (מזומן וקופות גמל). הסכום חייב להיות מלא, ואין לכלול בו חישובים כמו עבודה באוסטרליה שתעזור לכם לממן חלק מההוצאות. ניתן להציג אישור של מישהו מקורב לכם (קרבה מדרגה ראשונה בלבד). סטודנטים לתארים מתקדמים אינם פטורים מאישור הוכחת המימון העצמי, אך באפשרותם להציג אישור כזה עבור שנת לימודים אחת בלבד.
עבודה כסטודנט
ויזת הסטודנט מקנה אישור עבודה חוקי הן לסטודנטים והן לבני /בנות זוגם. סטודנט לומד ובן/בת זוגו רשאים לעבוד באוסטרליה 20 שעות שבועיות במהלך שנת הלימודים ובהיקף של משרה מלאה בתקופת החופשות. בני/בנות הזוג של סטודנטים לתארים שני ומעלה רשאים לעבוד ללא הגבלה.
ויזת עבודה ותושבות קבע באוסטרליה
אוסטרליה היא מדינת הגירה המעודדת אנשים מכל העולם אשר למדו או עוסקים במקצוע נדרש, להגיש בקשה לתושבות קבע במדינה. לימודים מתאימים למקצוע נדרש במוסד השכלה באוסטרליה יגדילו את הסיכויים לקבלת אשרת עבודה זמנית או תושבות קבע באוסטרליה. שימו לב - מדיניות ההגירה והויזות של אוסטרליה משתנה בהתאם לצרכים המשתנים באוסטרליה. החלטות לגבי אישור ויזות נמצאות באופן בלעדי בידי פקידי משרד ההגירה באוסטרליה ובשגרירויות אוסטרליה השונות. יש להתעדכן לפני הגשת בקשה באתר משרד ההגירה האוסטרלי
כלים שיעזרו לך לבחור מה ללמוד
המבדק
מחשבן סיכויי קבלה
מחשבון בגרויות
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
مهنة
2538
مؤسسات
17566
مسارات تعليم