- תעודת בגרות ישראלית קבילה או תעודה שוות ערך מחו"ל
- בחינה פסיכומטרית
- בחינת מיון באנגלית הכלולה בבחינה הפסיכומטרית
בחינת ידע בעברית – נדרשת רק ממועמדים שהם עולים חדשים (בחינת יע"ל)
הפסיכולוגיה של הספורט והפעילות הגופנית הינו תחום מבוקש, צעיר ודינאמי, העוסק ביישום עקרונות פסיכולוגיים (כגון- קבלת החלטות, ניהול רגשות, הצבת מטרות) לעולם הספורט והאימון הגופני. המסלול המוצע באקדמית תל-אביב-יפו הינו מסלול ייחודי, והראשון מסוגו בארץ. המסלול מתאים למספר מצומצם של סטודנטים וסטודנטיות, אשר רוצים לשלב את אהבתם לפסיכולוגיה עם התשוקה לספורט, לעבוד עם ספורטאים על מנת לעזור להם לממש את מלוא הפוטנציאל ומעוניינים להיות מעורבים בקהילה כתומכי תהליכי שינוי הכוללים מרכיבי ספורט.
במסגרת המסלול, ייחשפו הסטודנטים לשני עולמות התוכן העיקריים בהם עוסק התחום:
1 .יישום תיאוריות פסיכולוגיות על מנת להבין את הרגשות, המחשבות וההתנהגויות של העוסקים בספורט (ברמה המקצוענית והחובבנית), מתוך כוונה לייעל ולשפר את רמת ביצועיהם.
2 .הבנה כיצד עיסוק בספורט, התעמלות ופעילות גופנית משפיעים על ההתפתחות הפסיכולוגית של פרט, בריאות ורווחה במהלך החיים.
הלימודים במסלול יחלו בשנה השנייה ללימודים ויהיו בהיקף של 20 נקודות זכות (נ”ז), מתוך 112 נ”ז של התואר הראשון בפסיכולוגיה. הקורסים במסלול פסיכולוגיה של הספורט נבחרו בקפידה, כך שיעמדו בדרישות האגודה האמריקאית לפסיכולוגית ספורט (AASP), ודומים בהיקפם ותכניהם למסלולים הנלמדים בחו”ל. במסגרת המסלול, ייחשפו הסטודנטים למגוון טכניקות ופרקטיקות בהן עושה שימוש פסיכולוג הספורט (דמיון מודרך, היפנוזה, ביו- פידבק), וכמו כן, יתנסו בעבודה עם בני נוער וספורטאים במסגרת עבודת שדה.
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה בכל המסלולים הנלמדים בארץ
לימודים לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה של הספורט והאימון הגופני בחו”ל
לימודים מתקדמים בתחומים כמו ייעוץ ארגוני, חינוך וסוציולוגיה
השתלבות באגודות ספורט, מחלקות נוער, ארגונים עסקיים ועוד