1. לפי ציון בגרות: בגרות מלאה בציון 95 ומעלה.
2. לפי ציון מתאם (ציון משוקלל של ממוצע הבגרות עם ציון במבחן תי"ל (מבחן התאמה פסיכוטכני) או ציון במבחן הפסיכומטרי): ציון של 510 ומעלה.
מיון וקבלה
מועמדים העונים על תנאי הרישום יוזמנו לראיון בפני ועדת הקבלה, כדי לבדוק את מידת התאמתם לסטנדרטים פרסונליים ומקצועיים הכוללים: רמת מוטיבציה לעסוק במקצוע, יכולת תקשורת בין אישית, השקפת עולם בהיבטים אתיים ומקצועיים וציפיות לקראת המקצוע.
החלטות סופיות בדבר קבלה יתקבלו בוועדת הקבלה, על סמך נתוני המועמד/ת ותוצאות הראיון.
המפגשים עם המנחים לעבודות אלו יתואמו בין הסטודנט למנחה.
במהלך הלימודים לתואר ראשון בניהול מערכות בריאות ירכשו הסטודנטים ידע הנדרש למקצועות העתיד כמנהלים ועובדים במערכת הבריאות הישראלית בכלל ובירושלים וסביבתה בפרט.
התכנית תכשיר הסטודנטים לנהל את השירות, השיווק, הכספים, משאבי אנוש, והניהול השוטף של ארגון הבריאות בו הם עובדים: מרפאה, מכון, קופת חולים, בית חולים, רגולציה ואחרים.
הסטודנטים יכירו את עקרונות הניהול בכלל ואת עקרונות הניהול של מערכות בריאות בארץ ובעולם. במסגרת זו יכירו וילמדו את השיקולים השונים של מקבלי החלטות בתחום הבריאות ברמות השונות (ממשלה, קופות חולים, ארגוני בריאות וארגונים חברתיים) תוך התחשבות והכרת שיקולים כלל מערכתיים כמו גם תכנון תקציבי וניהולם של הארגונים השונים.
במהלך הלימודים, יקבלו הסטודנטים בחוג לניהול מערכות בריאות תמונה רחבה המציגה את מגוון השיקולים של מקבלי ההחלטות העוסקים יום יום בניהול מערכות בריאות ואשר מובילים את הרצון לשפר את איכות הרפואה, את שביעות הרצון של המטופלים במערכת הבריאות הישראלית ואת היעילות הכלכלית של ארגוניהם ושל מערכת הבריאות.
במסגרת הלימודים בחוג לניהול מערכות בריאות נעניק לסטודנטים כלים בסיסיים לניהול ונכיר להם את מירב הגורמים הפועלים בשוק הבריאות, תחומי עיסוקם, מומחיותם, תרומתם העיקרית למערכת הבריאות והשילוב של כל השחקנים בשוק זה שהופכים אותם מגורמים עצמאיים הפועלים כל אחד לטובת האינטרסים שלו, למערכת שלמה הפועלת לטובת הציבור.
הלימודים בחוג לניהול מערכות בריאות יפתחו בפני הסטודנטים מגוון אפשרויות לקריירה בתחום רחב הגדל ומתפתח בעשור האחרון והופך מבוקש יותר ויותר.
תכנית הלימודים לתואר ראשון בניהול מערכות בריאות מעניקה לסטודנטים השכלה בתחום הכללי של ניהול לצד ידע מעמיק ונרחב בנושאים המיוחדים והייחודיים למערכת הבריאות בישראל, המורכבת ורבת הממדים. בהתאם לכך התכנית מורכבת משילוב של קורסים במדע הניהול הכללי ושל קורסים משטח הניהול בבריאות.
הקורסים נחלקים לשלוש קבוצות עיקריות
- לימודי תשתית שמטרתם להעניק לסטודנטים רקע וכלים ללמידה של תחום הניהול ברמה אקדמית. קורסים לדוגמא: מתמטיקה, סטטיסטיקה, אוריינות אקדמית בבריאות ויישומי מחשב.
לימודי יסוד בניהול המספקים לסטודנטים ידע ומיומנויות בנושאים הנדרשים ממנהל בכל תחום שהוא. אלה כוללים קורסים בנושאים: כלכלה, פסיכולוגיה, חשבונאות, מערכות מידע, ניהול, מימון, שיטות מחקר, התנהגות ארגונית. - לימודי ליבה בניהול מערכות בריאות מעניקים לסטודנט ולבוגר התכנית ידע, השכלה וכלים להבין ולהתמודד עם האתגרים, המורכבות והייחודיות של ניהול במערכת הבריאות ושירותי הבריאות בישראל. נושאי הלימוד כוללים: מבוא לרפואה, מבוא לבריאות הציבור, אפידמיולוגיה, סוציולוגיה של הבריאות, מערכת הבריאות בישראל, מערכות בריאות בעולם, קורס חובה ייחודי בנושא מערכת הבריאות בירושלים וסביבתה, ניהול קופת חולים, ניהול בית חולים, ניהול משאבי אנוש בבריאות, שיווק ופרסום בבריאות, ניהול מערכות מידע בבריאות, עקרונות בכלכלת בריאות, חוק ומשפט בבריאות, הטמעת איכות שירות במערכת הבריאות, ניהול סיכונים ברפואה, תקשורת ויחסי מטפל מטופל, סוגיות בביטוח ובשב"ן, הערכות כלכליות ברפואה, תמחור ותקצוב בבריאות, סוגיות ברפואה בקהילה, סוגיות אתיות בבריאות, סמינר בבריאות, פרויקט גמר בבריאות וקורסי בחירה.
- קורסי בחירה - הסטודנט יבחר 3 קורסים, קורס אחד מכל אחת משלוש הקבוצות הבאות-
קבוצה 1: סוגיות נבחרות במדיניות בריאות, ניהול בריאות הנפש, ניהול טכנולוגיות בבריאות
קבוצה 2: ניהול מצבי חירום ואסון, הזדקנות האוכלוסייה וניהול הטיפול הזקנה, קידום בריאות ורפואה מונעת.
קבוצה 3: ניהול חדשנות ויזמות ברפואה, ניהול ומנהיגות במערכת הבריאות, מו"מ וגישור בתחום הבריאות.
בלימודי הליבה בניהול מערכות בריאות (חובה ובחירה) ובלימודי יסוד בניהול רלוונטיים תינתן תשומת לב לייחודיות של מערכת הבריאות של ירושלים והסביבה. כמו כן נכלל בתכנית קורס חובה ייחודי המוקדש כל כולו לייחודיות ולמורכבות מערכת הבריאות בירושלים וסביבותיה.