לצד ההתפתחות המואצת בתעשיית האוכל הכשר ובמסעדות כשרות בארץ ובעולם, גוברת הדרישה לשפים ואנשי צוות מקצועיים ומיומנים בתחום. JCI, בית הספר לאומנות הבישול הכשר ליד ירושלים, מציע תכניות לימודים וקורסים המכשירים את התלמידים לענף הבישול הכשר תוך שימת דגש על התנסות מעשית כבר מתחילת הקורס, שימוש בחומרי הגלם המשובחים והמקוריים ביותר, התנסות בטכניקות ושיטות הבישול המתקדמות ביותר, וצוות מרצים בכיר ומוביל. בית הספר לאומנות הבישול הכשר נוסד ב-2003 והינו המוסד הקולינארי "למהדרין" היחיד מסוגו בעולם. בית הספר ממוקם במבנה אבן עתיק ויפיפה בסגנון טוסקני, 20 דקות מירושלים, למרגלות הנופים של הרי יהודה. זהו בית ספר בסגנון בוטיק המעניק לתלמידים את מלוא תשומת הלב המקצועית והאישית.
אנו גאים בארבעת המטבחים התעשייתיים וב'היכל האוכל' שלנו - חדר הדגמה, שבו כל תנועות השף מצולמות בזמן אמת, ומוקרנות לסטודנטים על מסך רחב. מפעם לפעם אנו עורכים 'ערבי מסעדה' בהם צוות הסטודנטים מתנסה בניהול האופרציה המלאה שבהפעלת מסעדה. החל מבניית התפריט, סידור השולחנות, הכנת המנות והקינוחים, שיווק וניהול האירוע וקבלת משוב אותנטי מהאורחים וצוות המורים. אורכם של הקורסים הוא כשישה חודשים. אנו דוגלים בהשתתפות פעילה ובלימוד תוך התנסות, כרוצים לאמר, מי שלא מתנסה ואף טועה, לא מצליח. הקורסים המיועדים לקהל המקומי הם: קורס בישול מקצועי - קולינריה, פטיסרי ויין, מיועד לגברים/נשים המתעתדים להשתלב בענף הגסטרונומיה הכשרה. קורס בישול בסיסי - קולינריה, יסודות הפטיסרי, יין, מיועד לגברים/נשים, בשלנים חובבים ואוהבי הקלינאריה. במסגרת קורסים אלו אנו מציעים, לצד לימודי הבישול, הרצאות בנושאי כשרות, הבנה עסקית וניהולית של המטבח ושל עסקים בתחום ההסעדה הכשרה. התכנית הקולינארית כוללת גם שיעורים להערכת יינות. בזכות המוניטין וקשרי החוץ הטובים של בית הספר עם מוסדות ומסעדות כשרות בארץ ובחו"ל, ניתנת לבוגרי הקורס המקצועי אפשרות בלתי רגילה לסטאז' במסעדות הכשרות המובילות בעולם. עם הדיפלומה שלנו ביד, בוגרי הקורסים יכולים למצוא תעסוקה כסו-שף (sous chef), מנהלי מטבח, ותפקידים רבים אחרים בתעשיית המזון הכשר.