072-3300504

קורס ליסודות הבישול

foodsteps

כמה זמן לומדים
15 מפגשים שבועיים .
פרטים על קורס ליסודות הבישול
1. הכרות בסיסית - סוגי סכינים שונות, צורות חיתוך, ושיטות בישול.במפגש זה נכיר את סוגי הסכינים השונות, למה מתאימה כל אחת מהן, ואיך מומלץ לבחור ולעבוד איתן. נתרגל צורות חיתוך, ונלמד את שמות המונחים הקשורים בכך. נלמד אודות שיטות בישול שונות, שמות מאפיינים כללי עבודה ועוד, תוך כדי הכנת ארוחת היכרות טעימה. 2. צירים בסיסיים ורטבים שנולדים מהם - הצירים הם הבסיס למטבח נכון ואיכותי. נכין צירים לבנים וחומים של עוף ובקר מהם נוכל להמשיך לרטביםמורכבים ומגוונים. נכין ציר דגים ציר סרטנים וציר ירקות, וגם מהם נמשיך לרטבים משלימים למנות שונות. במהלך הסדנא נכין מנת עוף, סטייק אנטרקוט, ופילה דג להם נשדך את הרטבים שנכין יחד. 3. עוף ושאר בעלי כנף - הסברים ומנות עם שליו, אווז, מולרד ועוד... נלמד מספר צורות פירוק והכנת חלקי עוף, ועוף שלם למילוי לאחר הוצאת העצמות. נכיר סוגי בעלי כנף שונים, ומתכונים שדרכם נלמד איך לשלב את העוף לשיטות הבישול השונות. 4-5. בקר- חלוקה והתאמה לשיטות בישול שונות ( נושא זה מחולק לשני שיעורים ) נכיר את חלקי הבקר הקדמיים והאחוריים, הנייחים והניידים, ונלמד להתאימם לשיטות בישול שונות לפי מאפיינים. בשיעור הזה ניישם מתכונים של חלקים ניידים בשיטות בישול ארוכות. בשיעור השני ניישם מתכונים של חלקים נייחים בשיטות בישול קצרות. 7. דגים - בחירה, חיתוכים ומתכונים מגוונים. נכיר את קבוצות הדגים השונות ( דגי מים מתוקים, דגי ים קטנים וגדולים, ודגי בריכות ), נלמד צורות פילוט וחיתוך, וכמובן מתכונים דרך שיטות הבישול המתאימות. 8. פירות ים- הכרות עם סוגים שונים , ומתכונים ממזרח ומערב.נכיר נציגים של משפחה מגוונת זו ( סרטנים וצדפות שונים ) ונלמד דרך מתכונים שונים מרכבי הגלובוס איך לעבוד עם החבר'ה העדינים הללו. 9. פסטה- הכנת פסטה טרייה ורטבים משלימים. הכנת בצקי פסטה שונים, ועבודה עם מכונת פסטה. צורות חיתוך וקיפול קנלוני רביולי טאליאטלה לזניה ועוד. נכיר את שלושת קבוצות הרטבים ( ירוק לבן ואדום ) ונחבר הכול לארוחת פסטות מדהימה. 10. תוספות ועוד - מתכוני אורז תפוא וירקות. כללים, סוגים, ושיטות בישול שונות לשתי הפחמימות המובילות במטבח. בישול לבן, בישול ירוק ומתכונים מגוונים של סוגי ירקות. 11. רטבים מורכבים, סלטים - המטבח הקר, הכרות לעומק עם משפחות הרטבים האופייניות למטבח זה . אמולסיות, ווינגרטים, ותוספות שונות לסלטים מיוחדים. 12. אידוי וטיגון עמוק - הכרות עם שיטות בישול הנפוצות בעולם ( מחזור קיץ ) או מרקים ( בחורף ) כללי עבודה נכונים לאידוי ולטיגון. התאמת חומרי גלם, וסוגי ציפויים שונים לשיטות אלה.בשיעור המרקים נכיר את משפחות המרקים השונות ( צלולים, מחיתיים קטיפתיים, ומרקי עמים ) החל משלב הציר ועד לתוספות אופייניות. 13.מטבח לדוגמא מהמזרח - תאילנד הכרות עם חומרי הגלם האופייניים, ושיטות הבישול המיוחדות למטבח זה. דרך ארוחת מנות תאילנדיות אופייניות נכיר את שילובי הטעמים העזים של המטבח המשובח והססגוני הזה. 14. מטבח לדוגמא מכאן איטליה -דרך מתכונים המשויכים למטבח האיטלקי נלמד איך לתכנן תפריט לארוחה של חמש מנות. ( פתיח, ראשונה, ביניים, עיקרית , ואחרונה ) . הראשונה מבין שתי ארוחות הסיום... 14. חזרה לבסיס ,אפיית לחמים - אחת מחוויות המטבח הבסיסיות והמרתקות ביותר. הכנת סוגים שונים של בצקי שמרים ללחם לחמניות ושאר מיני מאפה. הכי פשוט, הכי בסיסי, הכי טעים !! 15. תכנון תפריט, וביצוע ארוחת גורמה - יישום הקורס להפנינג של סעודה מלכותית.מותר לזמן שני אורחים לחוויית פינוק אולטימטיבית !!!
מידע נוסף
בין המדריכים : ניסים פתחי, עמית חדש, דני חסין המחיר כולל: סכין עבודה מקצועית, סינר עבודה ארוך, מתכונים מודפסים ,חומרי גלם לשיעורים, וארוחה בסוף כל שיעור. המחיר : 4500 ש"ח.

עוד מסלולי לימוד – foodsteps

אנחנו ניתן לך את כל
המידע שיחסוך לך
הרבה זמן וכסף!
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
مهنة
2538
مؤسسات
17566
مسارات تعليم