חזור

תקשורת/קומוניקציה


המערכת שתעזור לך לדעת בתוך דקות עד כמה המקצוע שאתה רוצה ללמוד מתאים לך

אחד מכל 4 סטודנטים לא מסיים שנה א'

רק 11% מהישראלים מרוצים מהמקצוע בו בחרו לעבוד

אל תבזבזו את הזמן שלכם - בדקו כבר עכשיו אם אתם מתאימים למקצוע

מערכת "המבדק", שפותחה על ידי צוות כיוונים לעתיד, בראשותו של פרופ' איתמר גתי מהאוניברסיטה העברית, נועדה לעזור לכם לבדוק באיו מידה מקצוע או תחום לימודים עליו אתם חושבים אכן מתאים לכם

התחל במבדק

בעידן הנוכחי אי אפשר להתעלם מהתפקיד המשמעותי שיש לתקשורת בעיצוב המציאות. מי שמחפש מקצוע דינאמי ומאתגר אשר מאפשר ביטוי עצמי, יצירתיות ונגיעה בטכנולוגיה, ימצא את מבוקשו בלימודי תקשורת וקומיוניקציה המכשירים את הבוגרים למגוון תפקידים נחשקים בתעשייה, כמו שידור וקריינות ברדיו ובטלוויזיה, עיתונות כתובה ואלקטרונית, משרדי פרסום ויחסי ציבור, עבודה בחברות אינטרנט, משרדי שיווק, הפקת אירועים, ייעוץ תדמית, דוברות ועוד.
מרבית מסלולי התקשורת הם בינתחומיים ומשלבים בין היבטים מחקריים, דיונים מתודולוגיים להעצמת החשיבה הביקורתית יחד עם כלים פרקטיים והכרות מעמיקה של עולם המדיה.
הלימודים מחדדים את יכולת הכתיבה, החשיבה, מקנים מיומנויות כמו הפקת סרטוני וידאו, בימוי, עריכה, קופירייטינג, הפצת הודעות תקשורת. כל אחד יוכל לבחור את ההתמחות המועדפת עליו והאם הלימודים יהיו פרקטיים מלווים בהתנסות מעשית בשטח או יישארו עיונים ומחקריים בלבד – תלוי באופי של מוסד הלימודים ובמסלול המבוקש.
תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימודים כאשר לרוב מדובר בהצגת ציון בגרות בממוצע 80 ומעלה, ציון פסיכומטרי ויש מוסדות לימודים שלא דורשים תנאי כניסה למסלול.

מאפייני המקצוע וקהל היעד

תקשורת וקמויוניקציה הם מקצועות לימוד המהווים שער לעולם התקשורת. המקצוע משלב מיומנויות תקשורתיות יחד עם מיומנויות מעשיות כמו הפקה, כתיבה ועריכה. כיום ניתן להתמקד בתקשורת דיגיטלית ו/או בתקשורת כתובה ותכני הלימוד במוסדות מתעדכנים בהתאם למגמות התקשורת העכשוויות.
לרוב עבודה בתחום תדרוש כושר ביטוי בכתב ובעל פה, עבודה בסביבה ממוחשבת, יכולת עבודה תחת לחץ ומוכנות לעבודה אינטנסיבית ובשעות בלתי שגרתיות, אוריינטציה לאקטואליה.
היתרונות הרבים של מקצוע זה כוללים שימוש בכושר מילולי וכושר שכנוע, יכולת לעבודה עצמאית והנעה לפעולה וניתן לבחור האם לעבוד בתור שכירים או עצמאיים ולרוב מדובר בתנאי שכר טובים ובכל מקרה – בתחום מרתק שלא מפסיק להפתיע.

קורסים ראשיים

הקורסים הראשיים של תואר ראשון לימודי תקשורת וקמיוניקציה משתנים בין חוגי התקשורת ובין מוסדות הלימוד. אם מדובר במסלול עיוני במהותו הרי ש לימודי התקשורת משלבים היבטים של מדעי החברה והרוח, כולל פסיכולוגיה, תקשורת המונים, פילוסופיה ותרבות, תולדות התקשורת, תקשורת דעת קהל ומדיניות, גישות שונות בתקשורת, שיטות מחקר. אם מדובר במסלול הכשרה פרקטי יותר הקורסים הראשיים יהיו קופירייטינג, שיווק דיגיטלי, אסטרטגיה, עריכת וידאו, יחסי ציבור, שיווק במדיה החברתית וכדומה.
לרוב הלימודים מתחלקים לקורסי חובה, קורסי בחירה, סדנאות מעשיות וסמינרים. ישנם מוסדות לימוד המציעים התמחויות שונות כמו למשל בדוברות, כתיבה שיווקית, פרסום, אסטרטגיה שיווקית וכדומה, לפי עניין התלמיד או על סמך הישגיו בקורסי היסוד.

מתכונת הלימודים

לאחר ייעוץ לימודים, ניתן לבחור לימודי תקשורת וקומיוניקציה במסגרות לימוד שונות במכללות ובאוניברסיטאות וכן קורסים ממוקדים בתחומים שונים בלימודי יום מלא ועד לימודים במתכונת חלקית ולימודי ערב.
ברוב המקרים, לימודים אקדמיים יתפרשו על פני 3 שנות לימוד או לימודי ערב במתכונת גמישה יותר לאנשים עובדים וקורסי הכשרה מעשיים ייערכו כשנה-שנתיים או מספר חודשים. קיימים גם קורסים דיגיטליים המקנים מיומנויות למקצוע התקשורת בתחומים שונים כמו שיווק דיגיטלי, כתיבה עיתונאית, עריכת וידאו. קיימים גם מסלולים משולבים בין תקשורת לניהול, תקשורת ושיווק וכדומה.

סוג התעודה

לימודי תקשורת וקמיוניקציה מוצעים במסגרות לימוד שונות המעניקות תעודות שונות. ניתן ללמוד תקשורת לתואר ראשון, תואר שני ואפילו לימודי דוקטורט ופוסט דוקטורט וכן לימודי תעודה. מי שממשיך במסלול מחקרי לרוב יבחר לימודים אקדמיים בתקשורת ומי שמחפש את הפרקטיקום יבחר לימודי תעודה ואפילו השלמה של קורסים מקצועיים לחיזוק היכולות שלו בתחום.
מומלץ לבצע ייעוץ לימודים והכוונה מקצועית לפני שבוחרים מה ללמוד, את מוסד הלימודים ביחס לציפיות שיש לכם מתחום התקשורת.