חזור

לימוד פסיכולוגיה


המערכת שתעזור לך לדעת בתוך דקות עד כמה המקצוע שאתה רוצה ללמוד מתאים לך

אחד מכל 4 סטודנטים לא מסיים שנה א'

רק 11% מהישראלים מרוצים מהמקצוע בו בחרו לעבוד

אל תבזבזו את הזמן שלכם - בדקו כבר עכשיו אם אתם מתאימים למקצוע

מערכת "המבדק", שפותחה על ידי צוות כיוונים לעתיד, בראשותו של פרופ' איתמר גתי מהאוניברסיטה העברית, נועדה לעזור לכם לבדוק באיו מידה מקצוע או תחום לימודים עליו אתם חושבים אכן מתאים לכם

התחל במבדק

לימודי פסיכולוגיה הם תחום במדעי החברה לחקר מדעי הנפש וההתנהגות. הלימודים מאפשרים הבנה של תהליכים קוגניטיביים, בריאות הנפש, תוך הסתמכות על שיטות מחקר מדעיות. בלימודי פסיכולוגיה חוקרים מגוון השפעות מביולוגיה ועד חברה וכיצד אלה מעצבים את הדרך בה בני אדם חושבים ומתנהגים והשינויים בין כל אדם ואדם לפי המטען הרגשי והשפעות סביבתיות.
מדובר במקצוע מרתק ופופולארי המבוסס על גישות פסיכולוגיות שונות ממנו ניתן להמשיך בקריירה בפסיכולוגיה או ייעוץ או לפנות לעבר לימודים מתקדמים בהתמחויות שונות כמו פסיכולוגיה קלינית, התפתחותית ואפילו פסיכולוגיה תעסוקתית. התחום הוא שילוב של תיאוריה ומעשה ומספק הצצה אל נבכי המוח האנושי יחד עם הקניית כלי טיפול בפתרון בעיות רגשיות.
היות ומדובר בתחום לימוד מבוקש מאוד, הרי שתנאי הקבלה ללימודים הינם בסטנדרט גבוה במיוחד מבחינת ממוצע בגרות וציון פסיכומטרי. יש מוסדות לימוד שידרשו גם מבחן קבלה וראיון אישי. אך עדיין קיימים מסלולים ללא דרישות קבלה והכל תלוי היכן בוחרים ללמוד, באיזה סגנון ומהן השאיפות שלכם לעתיד לאחר הלימודים. בכל מקרה, לצורך עבודה בתחום יידרש קבלת רישיון ממשרד הבריאות לעבודה בתור פסיכולוגים ורישום בפנקס הפסיכולוגים.

מאפייני המקצוע וקהל היעד

מתלבטים מה ללמוד? מקצועות הנפש והטיפול כמו פסיכולוגיה הינו מקצוע רב תחומי ומגוון מאוד המבוסס על כישורים אנליטיים, תקשורת בינאישית גבוהה, הבנה וחשיבה מתמטית, קריאה של ספרות מדעית וחילוץ תובנות חשובות, עצמאות רבה (במיוחד אם ברצונכם לפתוח קליניקה משלכם). עם זאת, כבר בייעוץ לימודים או ייעוץ תעסוקתי ללימודי פסיכולוגיה והשמה בתחום ברור למועמדים ולבוגרים שהם נדרשים גם ליכולת עבודה בצוות. כישורי השפה אף הם גבוהים כולל ידיעת השפה באנגלית וכן כושר ביטוי והתנסחות בכתב ובעל פה וכן נמנים בין המאפיינים של מקצוע זה יכול תיווך, אמינות, חריצות, מוטיבציה, עבודה בהדרכה פרטנית וקבוצתית.

קורסים ראשיים

הקורסים בלימודי פסיכולוגיה נועדו להקנות לסטודנטים את סט הכלים המבוקש להבנה מעמיקה בתחום. הם כוללים קורסים בסטטיסטיקה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פיתוח האינטליגנציה הרגשית, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה פיזיולוגית, שיטות מחקר, פסיכולוגיה של התרבות ועוד. במהלך תואר שני הקורסים משתנים לפי שדה ההתמחות שנבחר. ניתן לשלב בין לימודי פסיכולוגיה במסלול דו חוגים עם חוג נוסף או לבחור מסלול חד חוגי מורחב בפסיכולוגיה.

מתכונת הלימודים

המסגרת הלימודית בתואר ראשון פסיכולוגיה משתנה ממוסד למוסד, כאשר קיימים לימודים מלאים, לימודי ערב, לימודים און ליין וניתן לבחור את המסלול המועדף. בפסיכולוגיה ניתן ללמוד לימודי תואר ראשון, לימודי תואר שני וגם לימודי תואר שלישי. בלימודי תואר שני ניתן לבחור התמחויות כמו פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה חברתית ופסיכולוגיה ארגונית כאשר תנאי הקבלה אף הם משתנים ממקום למקום, מבוססים על ההצלחה בתואר ראשון ועל מבחן בשם מתא"ם. הלימודים המתקדמים משולבים בהכשרה קלינית ובפרקטיקום כך שהבוגרים יכולים להשתלב בעבודה בתחום. לרוב לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה נמשכים בין 3-4 שנים ולימודי תואר שני בפסיכולוגיה 2-3 שנים והלימודים המתקדמים כאמור מכשירים יותר לכיוון הפסיכולוגיה היישומית.

סוג התעודה

מרבית הלימודים הגבוהים בפסיכולוגיה הם לימודים אקדמאיים. כלומר, לימודי תואר ראשון, שני, שלישי. עם זאת, קיימים קורסים להתמקצעות בנושאים מסוימים בפסיכולוגיה כמו אספקטים שונים בבריאות הנפש, התמחות בגישה מסוימת בפסיכולוגיה וכדומה המקנים תעודה מקצועית לבוגרי הקורסים שעמדו בקריטריונים לקבלת תעודה. שימו לב כדי לעבוד בפסיכולוגיה קלינית וכדומה יש צורך בתארים אקדמאיים ולכן, לאחר ייעוץ לימודים והכוונה מקצועית חשוב שתבחרו את המסלול המתאים לכם ביותר, במוסד לימודים שנחשב בלימודי פסיכולוגיה על מנת לסלול את הדרך להשגת היעד והקריירה המבוקשת..