חזור

דיפלומט


המערכת שתעזור לך לדעת בתוך דקות עד כמה המקצוע שאתה רוצה ללמוד מתאים לך

אחד מכל 4 סטודנטים לא מסיים שנה א'

רק 11% מהישראלים מרוצים מהמקצוע בו בחרו לעבוד

אל תבזבזו את הזמן שלכם - בדקו כבר עכשיו אם אתם מתאימים למקצוע

מערכת "המבדק", שפותחה על ידי צוות כיוונים לעתיד, בראשותו של פרופ' איתמר גתי מהאוניברסיטה העברית, נועדה לעזור לכם לבדוק באיו מידה מקצוע או תחום לימודים עליו אתם חושבים אכן מתאים לכם

התחל במבדק

חובב פוליטיקה? אוהב ליצור שיתופי פעולה אסטרטגיים ורוצה לייצג את המדינה? דיפלומט הוא מקצוע נחשק המאפשר לקחת חלק במהלכים בעלי משמעות מוועידות למען השלום ועד ניהול מו"מ להשגת הסדרים פיננסיים.
דיפלומט הוא למעשה נציג של המדינה או של ארגון מסוים בחו"ל ומייצג את האינטרסים של המדינה או הסוכנות אותן הוא מייצג. זוהי משרה רשמית משמעותית בקשרי חוץ עם אחריות רבה.

השירות הדיפלומטי נעשה בקונסוליות ובשגרירויות ישראל ברחבי העולם, כאשר שליחות יכולה להיות קצרת מועד או ארוכת טווח (לרוב מדובר ב-2 סבבים של 3-5 שנים).
הדינאמיות היא רבה – דיפלומטים נוטים לשנות מקומות מגורים לפי הצורך ולעיתים השינוי התמידי יוצר קשיים בתא המשפחתי ובהסתגלות לחיים במדינה זרה. עם זאת, אין ספק שמדובר בתפקיד יוקרתי בעל השפעה. דיפלומטים גם נהנים מפריווילגיות שונות כמו חסינות ותנאי אירוח אטרקטיביים מתור מקוצר בשדות תעופה מסוימים ועד מגורים בשכונות נבחרות בחו"ל.

כדי לאייש תפקיד של דיפלומט עליך לכוון מראש לקריירה דיפלומטית ולכן, כדאי לגשת לייעוץ לימודים ולהבין מהם תנאי הקבלה לקורס צעירים. למשל, לימודי תואר ראשון ובמדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, תפקידי הדרכה וניהול בארגונים גדולים, כישורי שפה, קורות חיים מרשימים לרבות פעילות קהילתית-חברתית ועוד.

מאפייני המקצוע

על מנת לכהן כדיפלומט עליך להיות בעל יכולת ארגון מצוינת, יחסי אנוש מעולים, יכולת ניסוח גבוהה בכתב ובעל פה, מסירות לעבודה ויושר. חשוב לדעת כיצד לפתח ולנהל קשרים אישיים ועסקיים ולהצטייד בהבנה מעמיקה בנושאים חברתיים-פוליטיים-כלכליים, היסטוריה, תרבות, משפט.
דיפלומט נדרש לכישורי מנהיגות, יוזמה, ניהול צוותים, עמידה בפני קהל וכן חשיבה ביקורתית. יכולת אנליטית אף היא מהווה תנאי חשוב להצלחה – דיפלומט נדרש לאסוף מידע ולבצע מחקר לפני שהוא פועל במישור הדיפלומטי. נאמנות למדינה אותה אתה מייצג היא קריטית.
העבודה כוללת כתיבת הודעות לציבור, ייצוג המדינה באירועים שונים, ביקור בקהילות היהודיות במדינות זרות, פיתוח קשרים עם הקהילה המקומית ופעילות הומניטרית במדינות נחשלות.

קורסים מרכזיים

כשמחפשים מה ללמוד כדי לאייש תפקיד של דיפלומט, מגלים שמדובר במסלול ארוך שכולל קורס צוערים במשרד החוץ או דרך לימודים אקדמיים של יחסים בינלאומיים או מדעי המדינה. הלימודים האקדמיים מתמקדים בהיסטוריה, כלכלה בינלאומית, פוליטיקה בינלאומית, אתיקה בינלאומית וזכויות אדם, מדיניות ציבורית, יישוב סכסוכים, אידיאולוגיות פוליטיות, סוציולוגיה ותקשורת ועוד. קורס צוערים של משרד החוץ מיועד לבעלי תואר ראשון רלבנטי ומטרתו לפתח מיומנויות וידע בתקשורת המונים, ניהול משא ומתן, הנעת צוותים, נימוסים והליכות, תקשורת והסברה, קידום ישראל מהיבטים שונים – מסחר, תרבות, מדע ועוד.

מתכונת הלימודים

לימודים אקדמיים הם לימודים תיאורטיים מחקרים וקורס צוערים הוא קורס מורכב המבוסס על תוכן עיוני בליווי דיונים, פאנלים, סדנאות, סימולציות, סיורים לימודיים חווייתיים. הלימודים במתכונת יומית מתקיימים במשרד החוץ בירושלים והינם בתשלום.
מסיימי הקורס נדרשים לעבור השתלמות במחלקות שונות של משרד החוץ שהיא המשך ההכשרה המעשית הנדרשת לפני עבודה דיפלומטית ואחריה נשלחים ליציאה לחו"ל בתפקיד מזכיר שני. הלימודים הם מתמשכים גם במהלך ההשתלמות ושירות בחו"ל. רק בהמשך לאחר הערכת ולפי הביצועים, ניתן לקבל קביעות במשרד החוץ. יש לקחת בחשבון שהיציאה הראשונה לחו"ל היא במדינה מתפתחת ורק לאחר מכן, לפי ההצלחה בתפקיד, ניתן לקבל הצבה במדינה שאינה מוגדרת כמדינה מתפתחת.

סוג התעודה

לימודים אקדמיים יעניקו לך לימודי תואר ראשון במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים והשלמת קורס צוערים ועמידה ביעדי הקורס תעניק לך תעודת דיפלומט.

הדרך לקריירה דיפלומטית עוברת בייעוץ לימודים. בדוק מה מצופה ממך כדי לייצג את המדינה מעבר לים.