לו היית יכול - האם היית רוצה להציץ לתוככי הנפש של מי שאתה פוגש? כפסיכיאטר תוכל לטפל בבעיות רגשיות, נפשיות והתנהגויות של בני אדם ולהבין יותר את בריאות הנפש.
פסיכיאטר הוא רופא. כלומר, הוא נדרש להשלים בהצלחה מסלול לימודי רפואה ולכן, הוא גם מורשה לרשום תרופות פסיכיאטריות אם הוא סבור שאלה יטיבו עם המטופל.
זו עבודה מאתגרת ומבוססת על אבחון מטופלים וייעוץ, כולל ביצוע בדיקות תפקודיות תוך בחינת הקשר בין גוף-נפש, שימוש בטיפולים שונים ומתן תרופות בהתאמה אישית לצרכי כל מטופל וכמובן מספקים פיקוח על ההתקדמות והטיפול התרופתי.
פסיכיאטר מטפל בבעיות שונות, מחרדה דרך בעיות דו קוטביות, דיכאון וגם קובע במובנים רבים אם המטופל כשיר לעמוד למשפט (במידה והואשם בפשע), לנהוג (במידה ונשלל ממנו הרישיון) וכדומה.
פסיכיאטר מלווה מטופלים רבים לאורך זמן כולל סקירת ההיסטוריה הרפואית שלהם, ביצוע בדיקות גופניות, הערכת המצב הנפשי שלהם לאחר ביצוע ראיונות עמם ומטרתו לשפר את התפקוד הנפשי שלהם ככל שניתן.
במובנים רבים, פסיכיאטר משפיע על עתידו של המטופל – על בריאות הנפש, על עתידו המקצועי ואפילו על הקשרים שלו עם העולם ואין ספק שמי שמחפש מה ללמוד וחושק במקצוע עם משמעות והשפעה – זה בהחלט המקצוע עבורו.
העבודה מגוונת להפליא. פסיכיאטרים משלבים בטיפול הפסיכיאטרי מגוון שיטות טיפול כמו פסיכותרפיה ופסיכואנליזה, כשיש פסיכיאטרים הבוחרים להתקדם ללימודי המשך על מנת להתמחות בנושאים מסוימים כמו התמכרויות, גריאטריה, ילדים ומתבגרים, חוק ומשפט ועוד.
כפסיכיאטר תוכל להשתלב במגוון מסגרות כמו בתי חולים, תכניות לבריאות הנפש בסטטוס של שכיר או עצמאי ואף לפתוח קליניקה פרטית לטיפול פסיכיאטרי ולמתן חוות דעת פסיכיאטריות.
מאפייני המקצוע וקהל היעד
ייעוץ לימודים יכול לסייע לך מאוד להבין מה יידרש ממך על מנת לעסוק בתחום הפסיכיאטריה. כפי שיתברר לך, זהו מקצוע מדעי שמטרתו להעניק טיפול נפשי. כדי לעשות זאת על הצד הטוב ביותר, נחוצים לך כישורים כמו חשיבה ביקורתית ואנליטית, כושר אבחון על מנת לאבחן את הבעיה של המטופל.
היות והעיסוק הוא באנשים, יש צורך לגלות אמפתיה וחמלה, לפתח גמישות מחשבתית וכישורי תקשורת מצוינים כדי לייצר קשרי אמון.
בנוסף, תידרש לעמוד במצבי מתח ועומס, כיוון שיש מקומות בהם תידרש לטפל בהרבה אנשים במהלך היום ויש מטופלים שיכולים להיות מאוד תובעניים ואינטנסיביים.
קורסים מרכזיים
לאחר לימודים קדם קליניים ברפואה, ממשיכים להתמחות בפסיכיאטריה, שכוללת מגוון קורסים הסוקרים רבדים שונים בתחום כולל בפסיכופתולוגיה ופסיכותרפיה. ביניהם: הכרות עם מחלות נפש, פסיכוגריאטריה, תיאוריות ביולוגיות, התמודדות עם דיכאון, חרדה, אתיקה מקצועית, יחסי פסיכיאטר מטופל, פסיכיאטריה וגנטיקה ועוד.
מתכונת הלימודים
כשמחפשים מה ללמוד בפקולטה לרפואה או בפקולטה למדעי הבריאות מגלים שלימודי פסיכיאטריה הם חלק אינטגרלי מלימודי הפקולטה.
החוג לפסיכיאטריה מכשיר רופאים שבחרו בהתמחות של פסיכיאטריה. הלימודים מורכבים מלימודי רפואה ואחריהם מלימודי התמחות הנמשכים כ-4.5 שנים נוספות. אלה מבוססים על קורסים תיאורטיים מחקריים והתנסויות מעשיות, כולל סיורים לימודיים והדרכות בבתי חולים, הצגת מקרים, סדנאות ותצפיות במרפאות פסיכיאטריות.
הלימודים יומיים ואינטנסיביים ובהמשך עם הינתן ההסמכה, ניתן להרחיב ולהעשיר את הידע במגוון השתלמויות שונות או להמשיך לתתי התמחויות כמו פסיכיאטריה גריאטרית, פסיכיאטריה משפטית וכדומה.
סוג התעודה
עם סיום לימודי הרפואה והתמחות בפסיכיאטריה, תוגדר כרופא מומחה בפסיכיאטריה. כלומר, תואר M.D דוקטור.
בתור פסיכיאטר תהיה לך נגיעה רבה בחייהם של אנשים ותוכל לתרום לבריאות הנפשית שלהם. כדאי לפנות לאבחון תעסוקתי לפני שמתחילים מסלול ארוך בדרך להתמחות בפסיכיאטריה ולהבין יותר אודות התחום והאפשרויות השונות שהוא יכול לפתוח בפניך.