חזור

טכנולוגיה חינוכית


המערכת שתעזור לך לדעת בתוך דקות עד כמה המקצוע שאתה רוצה ללמוד מתאים לך

אחד מכל 4 סטודנטים לא מסיים שנה א'

רק 11% מהישראלים מרוצים מהמקצוע בו בחרו לעבוד

אל תבזבזו את הזמן שלכם - בדקו כבר עכשיו אם אתם מתאימים למקצוע

מערכת "המבדק", שפותחה על ידי צוות כיוונים לעתיד, בראשותו של פרופ' איתמר גתי מהאוניברסיטה העברית, נועדה לעזור לכם לבדוק באיו מידה מקצוע או תחום לימודים עליו אתם חושבים אכן מתאים לכם

התחל במבדק

בעידן הטכנולוגי היה זה רק עניין של זמן עד שעולם החינוך ועולם הטכנולוגיה ישלבו ידיים. התוצאה היא תחום עיסוק מרתק טכנולוגיה חינוכית אשר תפקידו להשתמש בטכנולוגיה בדרך של העברת ושיתוף ידע וחינוך.

טכנולוגיה חינוכית משתמשת בפלטפורמות טכנולוגיות לפיתוח החינוך ומערכי למידה מקורסים מקוונים ועד ניהול הדרכה אונליין. במסגרת תחום טכנולוגיה חינוכית תוכל להעביר הכשרות טכנולוגיות לאנשי חינוך או לתלמידים עצמם כדי לשפר את ההישגים שלהם.

באמצעות טכנולוגיה חינוכית מפתחים מוצרי למידה כמו תוכנות ואתרי אינטרנט לימודיים, מלמדים אוריינות דיגיטלית, אסטרטגיה טכנולוגית בחינוך, שימוש במחשבים בכיתות, אחסון וניתוח נתונים שקשורים למערך החינוכי. זהו מקצוע שמביא את הקדמה לזירה החינוכית ומשלב בין חינוך, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, פילוסופיה, מדעי המחשב ואפילו לימוד מכונה ובינה מלאכותית כאשר הטכנולוגיה משדרגת תהליכי למידה ואת היעילות של מערכת החינוך.

ניתן לעבוד בצוותי פיתוח ומחקר, לחקור הוראות וחדשנות חינוכית, לבחון את השפעת הטכנולוגיה בחינוך, לפתח פלטפורמות למידה חדשות וקורסים מקוונים. כיום יש ביקוש רב למורים ונושאי תפקידים במנהל החינוך בעלי ידע טכנולוגי ורבים מתמחים ביישום הכלים והטכניקות לשיפור תהליכי למידה. בתפקידים שונים אפשר לבנות מאגרי חינוך, מערכי למידה וכן להדריך אנשי סגל והוראה על יישום טכנולוגיה בעבודתם או לספק שירותי ייעוץ טכנולוגי למוסדות חינוך שונים. אפשר להשתלב כמפתח תוכן, אסטרטגיות למידה, מודלים ללמידה טכנולוגית, ניהול קהילות ברשת, כתיבת מדריכים ועוד. המטרה היא ליצור תכנים ולמידה בסביבה עתירת מידע וטכנולוגיה. ניתן לעבוד כשכיר או כעצמאי, תלוי במיזם או בארגון.
אם אתה רואה בחינוך שליחות ומאמין גדול בטכנולוגיה – בדוק באמצעות ייעוץ לימודים מקוון האם התחום של טכנולוגיה חינוכית מתאים לעתיד המקצועי שלך.

מאפייני המקצוע וקהל היעד

טכנולוגיה חינוכית הוא תחום שמתאים למי שרוצה לשלב בין חינוך לטכנולוגיה. בעל אוריינטציה טכנית ויכולות בהוביל מיזמים חינוכיים, כישורי סדר וארגון, יכולת פיתוח בסביבה טכנולוגית, יכולת לעבוד בתנאי לחץ, עבודה עצמאית אך גם השתלבות בצוות ויכולת ניסוח גבוהה בכתב ובעל פה. נדרשת גם אוטודידקטיות, גמישות מחשבתית, כישורים אנליטיים, יכולת דיוק והקפדה על הפרטים הקטנים ביותר. נדרשת יכולת קידום והנעה של פרויקטים ומיזמים חינוכיים, חשיבה יצירתית, כישורי הדרכה מצוינים, תודעת שירות גבוהה. יש לקחת בחשבון עבודה עם כלים ממוחשבים.

קורסים מרכזיים

לימודי טכנולוגיה חינוכית הם חלק מלימודי תואר ראשון או שני בחינוך. הלימודים כוללים הקנייה של הכלים הטכנולוגיים והן תיאוריות, סוגיות וכלים בחינוך. בין הקורסים, ניתן למצוא פיתוח אפליקציות למידה, אוריינות דיגיטלית, הוראה ולמידה מרחוק, שיטות מחקר איכותניות, פיתוח משחקי למידה, תהליכי הוראה ופדגוגיה בהקשר טכנולוגי, ידע וחברה בעולם הטכנולוגי, ההקשר החינוכי של רשתות חברתיות, שיתופיות בסביבת עתירת ידע, יישומי תקשוב מתקדמים, מתודולוגיות לקידום חדשנות טכנולוגית בחינוך, אתגרי החינוך בעידן הטכנולוגי, עיצוב סביבת לימוד. ניתן להגיע לתחום גם דרך מקצועות טכנולוגיים עם ידע טכני מעשי בתכנות - ידע ב CSS ו- HTML וכדומה.

מתכונת הלימודים

לימודי תואר ראשון בחינוך נמשכים כ-3 שנים ולימודי תואר שני כשנתיים כאשר יש אפשרות להגיש גם תזה ולהמשיך לתארים מתקדמים בהתמחות בטכנולוגיה חינוכית. הלימודים משלבים ידע תיאורטי וכן התנסות מעשית, לימוד במעבדות מחשב וכן הגשת פרויקטים וסמינרים, סימולציות ותצפיות וסיורים לימודים חווייתיים.

סוג התעודה

תואר שני A.M בטכנולוגיה חינוכית
כשטכנולוגיה וחינוך נפגשים נוצר מקצוע ועיסוק ייחודי. מתלבט אם זה הכיוון המקצועי שלך? אבחון תעסוקתי אינטרנטי המבוסס על טכנולוגיה חינוכית בעצמו יאפשר לך להבין יותר לעומק האם זה מסלול הקריירה הנכון עבורך.